Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (57)

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Tak byl jsem na dvou promítání, jak v originále tak i v dabingu a minimálně na dvě ještě půjdu. Naprosto skvělý film! Cameron to opět dokázal. Já osobně miluji cokoliv kde hraje roli voda, moře atd. takže tady jsem byl úplně odvařený z celé té tématiky. Není lepší jak jednička ale ani horší, je to prostě naprosto skvěle udělané pokračování. O technickém zpracování, hudbě atd. ani nemusím mluvit, naprostá bomba! 95%

plakát

Velké riziko (1995) 

Tak pro mě je to srdcovka z mého dětství na kterou velice rád vzpomínám a vždycky se mi to bude líbit. Perfektní akčňák.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Tak takhle se mají dělat pokračování! Nostalgie, hudba, akce, efekty, obsazení, no všechno naprosto úžasný. K tomu není co víc dodat, jenom snad ať si na to zajdete do kina, tohle je nutné vidět na velkém plátně. Za mě 100%.

plakát

Batman (2022) 

Ač miluji Michaela Keatona či Christiana Bale (ne, Clooney nebo Kilmer nejsou hodni k pamatování, Affleck možná jenom pro pár scén) tak Robert Pattinson je prostě TEN Batman kterého jsem vždycky chtěl vidět na plátně. Inspirace Dlouhým Halloweenem je všudypřítomná a atmosféra mi připomínala Batman Zatracení nebo předešlý DC masterpiece Joker. Je to temné, brutální, vůbec nijak happy a to je moc dobře! Oproti poslednímu Batmanovi je hodně realistický, jako např. Nolanuv Dark Knight a asi nejbrutálnější Batman na plátně. Paul Dano jako Hádankář byl naprosto skvělý a místy z něj šel i strach. Colin Farrell jako Tučňák byl k nepoznání též skvělý. Zoë Kravitz jako Catwoman a Jeffreyho Wrighta jako Gordona jsem se bál, ale nakonec jim role neskutečně padli. No prostě jsem byl odpálený až na měsíc. Skvělý film a 3 hodiny délka mi sedla též (možná bych zvládl i delší). Teď jen doufám že druhý díl bude co nevidět. Za mě 100%.

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Vikingy jsem sledoval od samého začátku vysílání. Skvělé historické (i když nepřesné) válečné drama, které mě vždy dokázalo upoutat do křesla. Mělo to slabší díly, ale těch je opravdu pomálu. Po odchodu jistých postav jsem si myslel že už to nebude ono, ale stále mě to bavilo. Bohužel dospěli už do svého konce a poslední díl, ač jsem to nečekal, mě opravdu dostal. Další seriálová éra skončila. Počinu jako celku dávám 95%. Skvělých 8 let s Vikingy.

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Naprosto skvělý filmový počin roku. Hned od začátku vás zarazí do sedačky a dupne na brzdu až na konci. Film jsem si naprosto užil. O této části historie jsem nic moc nevěděl, takže pro mě jedno překvapení za druhým. Bale i Damon jsou skvělý ve svých rolích. Ale Bale mě asi nepřestane nikdy udivovat svým hereckým výkonem. Prace s přízvukem, tělesnou přípravou atd. Naprosto úžasné. Mangold prostě umí točit filmy a vybírat si herce. Nemám co vytknout. Za mě 100%.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

"Cítíte to? Nová doba a my jsme všude! Cítíte to, vy bílí muži?!" Ano, politická korektnost je všude. Bohužel se dotkla i nového Zaklínače. Vidět Triss nebo Fringillu jako zbraň proti rasismu bylo jako pěst na oko. Nemám nic proti jiným etnickým skupinám, ale politická korektnost v dnešní době se už hodně přehání. Všude se musí cpát černoši, asiati atd. Když je to kvůli hereckým schopnostem, tak OK. Ale tady je z toho cítit ta snaha, aby seriál nebyl označen za dílo rasismu kvůli nedostatku černých lidí. Jasně, postavy které byli tak napsány by měli mít herce stejné etnické skupiny, ale proč sakra měnit bílou postavu za černou? Ach jo. A to říkám jakožto ten co nesnáší rasismus. Nucená politická korektnost je zlo. No každopádně když toto pominu, tak seriál je velice dobře natočený. Henry je jako Geralt naprosto skvělý. Efekty jsou boží. Příběh je též dobrý. Hlavně se mi líbila třetí a pátá epizoda, moje oblíbené příběhy z knížek. Děj se tu hýbe celkem rychle, to není nic špatného, ale jak řekla tvůrkyně seriálu, tak to museli urychlit kvůli Ciri, aby mohla být už v první sérii. Mě osobně by nevadilo kdyby ji představili až ve druhé nebo třetí a zatím by to byla ta klasická trojce (Geralt, Yenn, Marigorld) ale chápu důvod. Teď jen doufat že druhá série bude co nevidět. Za mě 95%.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

No nevím co si mám myslet. Jakožto fanoušek SW jsem se těšil jako malé dítě, ale teď vůbec nevím jak co mám o tom myslet. Hodnocení zatím odložím, jelikož si to musím nechat projít hlavou. Nejspíš i zajdu ještě jednou do kina, pak budu mít jasno. Momentálně jsem někde mezi spokojeností a totální naštvaností. EDIT: No, po dlouhém uvažování musím říct, že je to asi druhý nejhorší díl ságy. Kdyby se tolik nesnažili spravit věci po Last Jedi (dále jako LJ) a nějaké i úplně neodstřihli, tak by to mohlo být dobré. Když už LJ uvedlo něco nového a lidem se to moc nelíbilo, tak to spíše jenom posunout někam dozadu kde to vadit nebude, ale ne to úplně odstřihnout. Abrams měl neskutečně těžký úkol po LJ, ale myslím že se dalo zvládnout i jinak. Za mě 50%.

plakát

Kořist (2019) 

No, nečekal jsem od toho moc, ale to že to bude opravdu předvídatelné a dost místy nudné? No, abych to nehanil úplně, tak to mělo pár dobrých scén typu "ohh, sakra, to muselo bolet." Ti aligátoři byli takoví nemastný neslaný. Nebyl to úplně špatný film, ale neláká mě si to pustit znova. Za mě 59%.