Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (4 202)

plakát

Special Ops: Lioness (2023) (seriál) 

Taylor Sheridan a jedna solidní Special ops akcička v utajení. Seriál, kde dominují ženské hlavní hrdinky nad muži. Výborná Zoe Saldana, ještě lepší Laysla De Oliveira, nekompromisní Nicole Kidman a šíleně sexy Stephanie Nur, která pohledem vyvolává okamžitou erekci. Jde trochu o netradiční seriál, kde akce se příliš nedočkáme, jde o špionážně politický Thriller, který je řízlý rodinným dramatem, ale obě roviny fungují tak dobře, že si seriál vystačí i bez akce. Sheridán ví co dělá, takže dialogy jsou precizní, emoce fungují, politické intriky jsou úderné a nenudí i přes pomalejší tempo. Řemeslně samozřejmě špička, hudba je excelentní, všichni herci jsou na svém místě skvělí a celá ta akce od naverbování hlavní hrdinky, tréningu, infiltrace a zneškodnění je podána velmi autenticky. Finální díl je opravdu strop ( posledních 15 minut je fakt Masakr!), za mne tedy slušně odvedená práce. Hodně mě tu bavila armádní politika, která hezky poukázala na to, že jsou všichni jen loutky a všechno ovládají šmejdi za stolem. ( Mohlo být síce více akce, děj mohl mít lepší tempo a celkově to mohlo být intenzivnější), ale i tak se pořád jedná o slušný žánrový nadprůměr. Kdo rád tyhle tajné operace o zneškodnění teroristy, tak nešlápne vedle. 7/10.

plakát

Kdo se směje teď (2023) 

Zábavná, odlehčená a ulítlá akční komedie o stand up komikovi proti Ruské Mafii. Hlavní hrdina se na výletě v Rusku zpřátelí s Igorem a během večera se z něj stane legenda ruského folklóru, zaplete se s ruskou mafií a ukradne drahocenné hodinky. Po 20 letech, se však minulost vrací k němu a Mafie si příjde pro hodinky zpět. Film má zábavný námět, hlavní hrdina je stand up komikem ( i doopravdy), takže dokáže být vtipný a má slušné hlášky, je to plné popkulturních referencí, i odkazů na filmy, což vždy ve filmech uvítám rád. Ruská Mafie je zde podána výborně. Spousta zajímavých vrahů a oligarchů ( hodně úlet postavy), má to dobré tempo, sympatické herce, potěší i Mark Hamill, který otce hlavního hrdiny a občas došlo i na brutálnější scénu ( ruka zaražená v krku!!), akční scény mi sice přišly jen průměrné, ale neurazí.Film má dvě dějové linie, jedna je současnost, druhá je flashbacková, kde vidíme hlavního hrdinu jak se za noc stal ikonou Ruského národa. Líbily se mi obě. Nic velkého, ale sympatický malý zábavný film s ulítlým námětem, který si ze sebe umí udělat srandu. Nečekal jsem moc, ale film se mi trefil do nálady. ( Většina lidí chce být batmanem, né tím, co mu zabilo rodiče   ) 7/10.

plakát

Equalizer 3: Poslední kapitola (2023) 

Antoine Fuqua/Denzel Washington a skvělé uzavření povedené Trilogie. Třetí díl není lepší než první díl, ale předčil sequel a za mne jde opět o skvěle odvedenou práci na mé oblíbené téma. Fuqua je v tomhle revenge módu jako doma a byť nejde o žádnou zběsilou akční jízdu ve stylu Wicka a Extraction, vůbec to nevadí, jelikož Equalizer může těžit ze skvělého hlavního hrdiny, atraktivního prostředí i působivých dialogů, díky tomu film vyčnívá nad jinými revenge akčními žánrovkami. Denzel Washington má charisma na rozdávání a to jak v jednu chvíli dokáže zahrát milého sympaťáka a v druhou chladného a nekompromisního hitmana s pohledem, ze kterého mrazí je úžasné. Tentokrát se podíváme do malebného Italského městečka, kde je Denzel zraněný a zvyká si na klidný idylický život příjemných obyvatel, jenže město terorizuje místní Mafie a Denzel bude muset vzít zákon do svých rukou. Film si sice drží poklidné tempo, ale díky skvělému prostředí, příjemným postavám a poutavým dialogům nikdy nezačne nudit a když dojde na akci, tak je to příjemně brutální vybíjená s efektivními killy. Nejlepší je dost možná samotný úvod, který je moc hezky brutální. Bavilo mne i Italské duo Brothers/Villains, kterí dostali, co si zasloužili. Trochu mne však zklamalo samotné finále, které mi přišlo poměrně uspěchané a zúčtování se záporákem nebylo tak satisfkační jak celé finále z OBI z jedničky, ale přes to se dokážu přenést. Pořád jde o kvalitní podívanou, kterou jsem si příjemně 2 hodiny užíval. PS jeden jumscare při výbuchu s auty byl smrtící! 75%

plakát

Sestra II (2023) 

Valak se vrací společně s Michaelem Chavesem, který zase a opět potvrzuje post průměrného režiséra ( Je škoda,že Conjuring Universe dostal na starost zrovna Chaves, který po La Loroně měl dostat jasnou červenou, ale z neznámých důvodů je na režijním křeslě opět on). Na Nun 2 je nejzajímavější opět samotné prostředí ( města, ulice, dobové zasazení), které je netypické a neokoukané, bohužel děj není příliš zajímavý a je to bohužel docela Nůďo. Valak je na scéně méně, než bych si přál a místo strašení a hororové zábavy, dostáváme spíš nezáživné dialogy s nezajímavými hrdiny. Občas Chaves vymyslí zajímavou atmosférickou scénu ( časopisy- jediný funkční jump scare), ale zbytek lekaček nemá potřebné grády ( Paradoxně větší jumpscare měl Equalizer !!  ). Trochu mi vadilo, že místo Valaka, zde musel řádit i posedlý chlap, který zkrátka není děsivý, byl zbytečný a když už mám ve filmu Valaka, nač to kombinovat někým dalším. ( Byť ten kozel byl překvapivě fajn). Do průměru to u mne zachraňuje až samotné finále, které je překvapivě akční a dlouhé a říkal jsem si, že kdyby se celý film nesl v takovém tempu hororové divočiny, tak by to byla jízda jak svině, jenže ten závěr spíše probere diváka z nudy/polospánku ( ne ani energy nepomůže). Za mne teda další průměrná mainstream duchařina, která je řemeslně slušná, má pěkné lokace, ale nevyužívá naplno potenciál děsivého Valaka a většinu času jede jen na půl plynu. Kdo však nemá příliš nakoukáno, tak Nun 2 neurazí. 55%

plakát

Želvy Ninja: Mutantí chaos (2023) 

Sympatická a cool animace, fajn postavy a celkem slušná akce, ale čekal jsem, že mě to odrovná více, hlavně humor mi přišel celkem nevýrazný ( škoda, že se tu Rogen nemohl erkově vyřádit) a paradoxně mě více bavili jiní mutanti než želvy, což asi nebyl záměr. Pohodová pohádka na nudný večer. 6/10.

plakát

Birth/Rebirth (2023) 

Modern Frankenstein Daughter! Laura Moss natočila solidní psychologické Drama řízlé Thrillerem, které čerpá inspiraci z klasické hororové literatury i Cronenberga a byť se nedočkáme žádné hororové divočiny, tak k mému překvapení jsem byl příjemně zaháčkovaný po celou stopáž a to hlavně díky hercům,dialogům a námětu. Film si mne získal hned od úvodu. Matka nechá pohlídat své 6 leté dítě sousedce, jenže se nedožije rána. ( Ta představa, že se tohle nějakému rodiči stane je fakt šílená). Dítě skončí na stole Patoložky Marin Ireland, která tu podává fakt chladný a silný herecký výkon ( je svým způsobem zajímavě zvrácená- masturbace random týpka na wc, jehož sperma využije na své oplodnění LOL a silný zájem o biologii, smrt apod už od 6 let). Která si dceru vezme domů a rozhodne se z ní udělat lékařský experiment- Lék na SMRT! Konfrontace dvou žen, shodou okolností obě pracují v lékařském odvětví se stejným záměrem, zachránit dítě. Bavily mě obě hlavní herecké představitelky, jsou zde dobře napsané dialogy, funguje znepokojivá atmosféra, řemeslně jde o podařenou věc, zaujaly i všechny ty lékařské experimenty, je to podáno rozhodně víc realističtěji a věrohodněji než Sci-Fi Frankenstein a finální porod je taky docela intenzivní. Škoda, že se to ve finále více nevyhrotilo, ale i tak jsem spokojen. Kdo však čeká horor, bude krajně zklamaný. 7/10.

plakát

Moon Garden (2022) 

Vůbec, ale vůbec mě to nebavilo. Prezentovalo se to jako Steampunk, Stop Motion, surreální hororové Fantasy, což znělo atraktivně, ale výsledný produkt je nezajímavý až běda. Hlavně mi přišlo, že snad nejde ani o horor ( gore je tu leda v představách diváka) a celý film je dá se říci o mladé holce, která spadne ze schodů a my sledujeme, co se děje v její hlavě než příjde k vědomí. Koncept je fajn, některé vizuální nápady byly taky zajímavé, dokonce i ten záporák měl něco do sebe, ale nedokázalo si to udržet pozornost, navíc mi to trochu přišlo jak "horor" pro nejmenší. Své fanoušky si to však možná najde. 4/10.

plakát

Přátelé z dovolené 2 (2023) 

O trochu slabší než první díl, ale pořád dost fajn. Vacation Friends je přesně taková ta drzá, sprostá, drsná a vulgární komedie, které už bohužel na komediální scéně chybí, takže plus za to. Největším tahouhem je opět duo John Cena a Meredith Hagner, ti dva tu jsou fakt skvělí, podávají dobré herecké výkony, jsou vtipní, vytváří cool situace, kdykoliv jsou na scéně, je to TOP, ale to je bohužel i kámen úrazu, protože když na scéně nejsou, tak to tolik nešlape. Přibydou zde nové postavy, které zkrátka tak vtipné nejsou ( člověk si jen říká .. víc Ceny a Hagner a tohle skipnout), takže občas se našla nějaká hlušší pasáž, ale celku to příliš neuškodilo, protože pořád je zde dost prostoru na zasmání, ale jedničku si pustím znova raději. 65%

plakát

Pappa Mia! (2023) 

Dle hodnocení jsem čekal slabší odvar, ale ve výsledku jde o příjemnou rodinnou komedii, která na Americké poměry se drží stranou, co se týče vulgarit, fekálností a šíleností, je to víc takový příjemný, úsměvný, ale dostatečně zábavný. Hlavní hrdina je pozván na víkend k bohatým rodičům své snoubenky a sebou vezmou i jeho otce, který je tak trochu obyčejný chlap a do rodiny pracháčů úplně nepatří, ale díky tomu je to celkem vtipné. Nejvtipnější postava je bratr, který je takový ten typický šmejd a má nejlepší hlášky( ten mě fakt hodně bavil) a taková večeře s pávem měla taky něco do sebe. Párkrát jsem se zasmál, jde o feel good komedii pro nenáročné, ale zároveň pro všechny. 6/10.

plakát

The Last Voyage of the Demeter (2023) 

André Øvredal a jeho gotický lodní upíří horor dle Stokerovy předlohy. Musím říct, že Øvredala mám rád, jelikož je jednak aktivní hororový tvůrce a vybírá si vděčné a netradiční hororové žánrovky, byť né vždy je z toho klenot jako Pitva Jane Doe ( tu nejspíš už nepřekoná), ale nikdy mě vyloženě nenaštval a nesnaží se o žádné artové přesahy, či ambiciozní díla, zkrátka vděčná hororová zábava, které není nikdy dost. Od plavby Demeter se čekalo hodně a první zámořské ohlasy dávaly tušit, že nejspíš o horor roku nepůjde, což potvrzuji i já, ale pořád je to velmi atraktivní a sympatická podívaná, která se musí zkrátka docenit a jakožto pravý hororový fanoušek cítím potřebu vyjádřit vděk, že jsme nedostali další tuctovou duchařinu, další tuctový slasher či další family friendly twillight upířinu, ale lodní upíří gotický Horor, to já vítám. Potěší nadstandardní vysoké řemeslo, sympatické postavy, dobrá hudba, slušný vzhled drákuly ( opět to mohla být nějaká hnusná CGI m *dka, ale je tu Javier Botet creature feature AGAIN!!), atmosféra funguje loď,mlha, bouře, námořníci a nebezpečné Cargo je zkrátka vděčné a zaručené, potěší, že nejde o PG-13, ale je to místy pěkně drsný ( jasně žádné střeva, utržená hlava či končetiny se sice nekonají, v tomhle se vyřádil Renfield), ale přišlo mi to relativně postačující. Hodně se cení, že se film nebojí zbourat běžné hororové hranice, tedy pravidlo, že ženy a děti jsou v hororech Safe tu zkrátka neplatí, což kvituji. Lekačky tu sice nefungují a bát se nebudete, ale who cares. Je to zábavný střet Dráculy s námořníky na lodi. Take it or leave it. 7/10.