Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (4 214)

plakát

Manipulátoři (2022) (seriál) 

Netflix a další parádní True Crime, který stojí za Váš čas, především pokud se Vám líbil Podvodník z Tinderu.Ve 2 hodinách sledujeme podvodníka, mistra v manipulaci, který si hraje na Britského špióna a zanechává za sebou zničené rodiny a okradené lidi.Záporák je opravdu psychopat silného rázu, který je velmi inteligentní, má vše promyšlené dopředu na milimetr přesně, chodící duch, který využívá svůj skill naplno. Dokument je rozdělen na 3 díly a všechny příběhy lidí v něm odvyprávěné stojí za pozornost. Hodně mě bavil děda, který si na staré kolena zahrál na Špióna a šlo mu to parádně. Chvilemi je dokument opět matoucí, střídá se mezi postavami a příběhy docela často a zorientovat se v tom je náročnější, ale člověk si zvykne. Má to tempo, gradaci i dobře dávkované informace a nejvíce šokující je opět fakt, jak Justiční systém je na tohle téměř bezmocný.Tohle Netflixu jde skvěle. 7.5/10.

plakát

Pesthauch der Menschlichkeit (2018) 

Po delší době jsem okusil další extrémní filmařinu jen pro ty nejotrlejší a nejzvrácenější duše od známého režiséra Mariána Dory. Kdo už s ním někdy měl nějakou zkušenost, tak ví, co očekávat. Tentokrát však úplně spokojený nejsem. Dorův vrchol byl ztvárněn v Carcinomě, což je doteď jeden z největších humáčů vůbec, ale zároveň byl originální, šokoval formou i obsahem, ale tohle mě bohužel příliš nevzalo. Je to o třech postavách, liliput, nějaký děda a mladá dívka, kteří si vyrazí na výlet do přírody k jezeru a celé to začíná nevinně. Všichni jsou tak trochu mentálně divní, pojídají různé červy a malé zvířata a tohle celé trvá téměř 40 minut, což mě upřímně moc nebavilo. V druhé půli se film přehoupne v sexploitation, kde liliput začne být nadržený a začne fyzicky, psychicky i sexuálně mladou dívku obtěžovat a děda přihlíží i napomáhá. Moc se zde nemluví, hraje zde šíleně otravná hudba, která se neustále opakuje a spíš než gore se Dora soustředí na výkaly a to já nemusím rovněž. Na nějaký hutnější rape zde nedojde a jediné, co vyloženě stojí za zmínku je finální "Inkarnace" tedy znásilnění větví, což je nejspíš nejšílenější scéna celého filmu. Docela zvrácené a znepokojivé mi přišly mláďata rúzných zvířat napíchlé na větvích, které zde v průběhu filmu probleskovaly. Dora je zvrácený umělec, který má jen velmi malý okruh fanoušků a na jeho filmy normální zdravý jedinec nevydrží koukat. Rozhodně těžko strávitelný film, ale do vkusu se mi svým pojetím moc netrefil. Příběh 1/5, Akce 2/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 2/5 Hudba 1/5, Vizuál 2/5, Atmosféra 3/5, Napětí 1/5, Emoce 2/5, Herci 1/5. 5/10.

plakát

Shepherd (2021) 

Docela slušná komorní atmosférická hororová novinka o skotském pastýři, který jde za prací na izolovaný ostrov ( Zdravím Maják) a tam brzy začne propadat šílenství a začnou jej dohánět stíny z minulosti.Je to trochu pomalejší a udržet si divákovou pozornost v první půli má film těžší, ale později dojde na pár slušných vizí, které stojí za to ( ovce stáhnuté z kůže vedou, ale i scéna s matkou je značně znepokojivá či jeden malý dějový zvrat hodnotím taktéž pozitivně).Tématicky nic objevného, ale kdo má slabost pro isolated Island horory, tak nejspíš neprohloupí. Za malý peníz bych řekl snaživé.Příběh 3/5, Akce 0/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 6/10.

plakát

Pěstní msta (2022) 

Očekávání bylo velké, ale nejsem až tak rozhořčen jako zbytek. Navázání na seriál Wu assassins byl docela špatný tah, protože ty Fantasy prvky byly otravné už tam a nacpat je i do filmu je drzost nejvyššího rázu ( Zajímalo by mě, zda je vůbec někdo, komu se to líbí?). Jinak je to takové klasické martial arts béčko, které podráží nohy hodně špatný soundtrack, který se k bojovým scénám absolutně nehodí a samozřejmě ty fantasy CGI vsuvky jsou otravné, ale kamera i samotná choreografie není špatná, sice né zapamatovatelná, ale neurazila mě ( Americká produkce určitě dělá horší combat scenes) a Iko Uwais by si měl vybírat lepší projekty, protože pod dohledem průměrného režiséra i jeho akce dokáže vyznít obyčejně. Potěšilo dost známých asijských tváří ve vedlejších rolí a při sledování jsem netrpěl, takže na slabší průměr mi to vyjde. 5/10.

plakát

Texaský masakr motorovou pilou (2022) 

50 let trvalo, aby Texaský masakr konečně obstál svého názvu.Z mého pohledu naprostá euforie a návrat 15 let zpět do doby kdy vznikaly pecky jako Haute Tension, Hranice smrti, Martyrs, Hills have Eyes apod. Explo/Hixplo je subžánr, který už pomalu v hororech mizí, ale tenhle comeback po snad 5 letech k žánru, který miluji naprosto vítám s otevřenou náručí.Kdo je pravý gore hound a má rád pořádnou chlapskou řežbu, tak nevěřím, že se při sledování neusmíval od ucha k uchu štěstím a radostí. LGBT komunita, intelektuální pozérové, vlhké teenky a nerdi omdlévající při první vraždě budou samozřejmě frfňat. protože po opětovném zhlédnutí Fathera jim na Netflixu automaticky načetl nejsledovanější film týdne a v domnění, že dostanou slow burn drama z Texasu o hnusném chlapovi prodávající motorovky v zapadlém krámě na konci města, chlastající pivo při západu slunce, při kterém bude vyslovovat filosofické úvahy o zániku světa a řešil každodenní dospělé překážky. Do toho se samozřejmě dozví, že má rakovinu a začínajícího Alzheimera a tudiž se nemůže nadále starat o své dva syny- autisty, tak všichni ti byli krutě vyvedeni z omylu, když se dozvěděli, že tohle nebude ten pravý film, který si pustí se svými prarodiči. Ták a teď konečně k filmu. Je to nádhernéj film! Excelentní módní přehlídka gore scén s bodycountem tak vysokým, že by si dokázal vytřít prdel s jakýmkoliv hororem za posledních 5 let po stránce Gore ( Zdravím Alvarézův Evil Dead) na nic jiného si nevzpomínám. Film má jen krátkých 80 minut a po 20 minutovém úvodu to začne. Leatherface nasadí svou nejvíc creepy masku ve své kariéře a jde to řezat hlava nehlava. Rozmašírované lebky, křupání kostí, mrzačení lidí na desítky způsobů, střeva, useklé hlavy, rozpůlené těla, useknuté končetiny. Kreativita a nápady v zabíjení lidí zde nemá žádné hranice, je to nekompromisní Rko-téměř NC17, což se dneska už prostě nenatáčí a já při sledování úplně OŽIL! Pochválit musím i kameru a hlavně soundtrack ( dojde i na pár jumpscarů a kdykoliv je Leatherface na scéně, tak je to intenzivní, syrové, evil, bezútěšné a chladné. Z postav jde cítit, jak jim vyhasíná život až hmatatelně a scéna v autobuse je už teď instant cult classic, která se za 10 let bude objevovat v různých Youtube videích.Je to hloupé, je to cheesy, postavy jsou nesympatické, ale je to kurva zábavné a tak moc brutální, že všechny tyhle nedostatky odpouštím s úsměvem na tváři. Tohle já můžu a kdo ne, tak dramat máte na skladě pořád dost. PS: Všichni, co dali 4 hvězdy mají mé sympatie a jsou zárukou, že true horror fans havenˇt died yet. Příběh 2/5, Akce 4/5, Humor 2/5, Násilí 5/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 4/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 8.5/10.

plakát

Vesmírná propast (2022) 

Očekávaný Sci-Fi alien horor z Ruska nedopadl úplně dle očekávaní.Samo o sobě to není špatné. Proekt Gemini má slušný vizuál i pár slušných momentů, ale jako celek je vlastně dost zbytečný, který nepřináší nic inovativního ani nápaditého do žánru.Je tu opět vesmírná loď, která hledá cizí planetu a samozřejmě narazí na něco, s čím nepočítali. Ústřední monstrum je něco mezi predátorem a alienem, což by mi až tak nevadilo, ale na scéně se objeví až pár minut před koncem ( kdo však miluje filmy s monstry, které sází spíš na divákovou představivost, tak bude spokojen), ale na můj vkus se zde hodinu nic moc pořádně neděje a ani samotná vybíjená mi nepřišla příliš zajímavá. Gore minimum, anglický dabing nepřidává na hereckých výkonech a reklamy, které se v aktuálně dostupném ripu raz za čas objeví, na atmosféře taky moc nepřidávají.3 hvězdy jen za to, že se jedná o můj oblíbený subžánr, který nevzniká tak často a taky, že to není úplně levný brak, což mi na průměr stačí, ale doufal jsem ve víc. Ruský Sputnik i Kolský vrt byl o level výše.Příběh 2/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 1/5, Herci 2/5. 5/10.

plakát

Domácí tým (2022) 

Za mne jen průměrná komedie, kde chybí vyloženě někdo vtipný. Rob Schneider má málo prostoru a zbytek lidí mě moc nezaujalo. U sportovních komedií je nevýhoda to, že se hodně sportuje a tedy humor nemá dostatek prostoru a to mi vadí. V pohodě sledovatelné, ale průměrné ve všech směrech. 5/10.

plakát

Jack Reacher (2022) (seriál) 

Amazon boduje se seriálovým překvapením hned z kraje roku. Reacher se jevil docela nenápadně, ale je to Hit i povšimnutihodná záležitost pro fanoušky drsných příběhů. Jack Reacher s Cruisem mi přišel jen OK, ale tohle je už jiné kafe. Alan Ritchson je sice jen béčkový herec, ale nutno uznat, že se svou rolí popral poctivě, má charisma, je nabušené hovado, ze kterého jde respekt, má skvělé hlášky a nemá téměř žádné slabiny, takže mu divák bezproblémů odpustí i herecký netalent. Seriál mi asi nejvíce připomínal Banshee a možná i tím si mě tak získal. Malé městečko, jedna policejní stanice s novou posilou, vraždy a dobře vystavěný příběh, který ani chvíli nenudí a je okořeněn výbornou akcí. Za mne první díl zůstal sice nepřekonaný ( fight na toaletě jsem řval, až mi praskaly zdi v obýváku, holt scény z vězení jsou vždy ty nejlepší) a v průběhu série už došlo asi jen na 2-3 slušné fighty a pár přestřelek, takže ve výsledku seriál až tak akční není, ale fungují nepříjemné vraždy, které mají nádech Se7en ( ukřižovaný chlap s koulema v puse!), skvělé ústřední sympatické trio a slušný záporák z toho dělá fajn záležitost, kde se nejde o mrtvoly ani o slušnéj zvrat daleko. Za mne slušná věc, kor po těch Krimi/Drama seriálech je tohle vyloženě něco pro mě. Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 3/5. 8.5/10.

plakát

Uncharted (2022) 

Ruben Fleischer natočil videoherní adaptaci slavné hry Uncharted a byť film kletbu filmů podle her neprolomí, jedná se o sympatické a zábavné dobrodrůžo, které jednak v kinech chybí a rozhodně hře nedělá ostudu. Režiséra mám v oblibě, jeho Gangster Squad, Zombieland i Venoma mám rád a Uncharted v pohodě může stát po jejich boku. Tom Holland je skvělý a spěje ve velkou osobnost a výborně mu sekunduje i Mark Wahlberg, který je zábavnou složkou celého filmu. Ženské postavy až tak nestrhnou a záporačka je trochu nevýrazná, ale to zvládnu překousnout. Film má sympatický vizuál, solidní tempo, zábavné postavy, poutavý příběh i solidní akci, byť jsou jen 2 pořádné, ale finále je dostatečně dlouhé, nápadité a dostatečně epické ( narážka na Piráty z Karibiku potěší) a pár easter eggů na hru taktéž. Je to docela srovnatelné s nedávnou adaptací Tomb Raidera a za mne určitě lepší než poslední dobrodružné filmy s the Rockem. Bavil jsem se slušně a je skvělé být po delší době opět v Kině! Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 0/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 7.5/10.

plakát

Klan Gucci (2021) 

Ridley Scott si vybral slabší chvilku a byť to není úplně špatné, tak v mých očích se jedná o jeho nejslabší dílo za posledních 5 let.Samotný příběh je celkem zajímavý, ale zpracování je trochu mdlé a nezáživné. Sledujeme rodinu Gucciových a tak trochu jsem doufal, že to bude víc gangsterka, ale je to spíš drama.Herecky je film solidní. Adam Driver jakožto nový Scottův tahoun slušný, Lady Gaga solidní, Jared Leto- jeho výkon mi přišel až moc teatrální, ale maska neskutečná a Al Pacino v pohodě- až na ty italské přízvuky, to mi trochu vadilo.Režijně mi film přišel trochu chladný a na přemrštěnou stopáž 150 minut film nabídl hodně málo zajímavých i atraktivních scén. Dokonce ani o samotné módy jsem se příliš nedočkal.Vzhledem k tématu, hercům i režisérovi jsem očekával film nejméně o level nabušenější snad ve všech ohledech, ale přežil jsem to bez větších problémů a 3 hvězdičky si myslím jsou adekvátní.Příběh 3/5, Akce 0/5, Humor 0/5, Násilí 1/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 6/10.