Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (4 215)

plakát

Temný dům (2020) 

Davíd Bruckner je režisér, kterého mám hodně rád. Svým Rituálem překvapil snad všechny a Southboundem mě vyloženě odrovnal, takže na jeho nadcházející horor jsem se těšil, ale nečekal jsem, že to podá tak hmm Flanaganovsky?!Dějově docela nezáživně podaná byť dobře zahraná Drama s lehkými mysteriózními prvky, kde se opravdu hodinu 20 nic zajímavého neděje. Rebecca Hall hraje přesvědčivě, ale moc mě to její pátrání po minulosti a odkrývání pravdy nebavilo. Tak trochu jsem doufal v nějaký mindfuck s paralelními světy, nahlédnutí za oponou na druhou stranu a né nepřímou vykrádačku Invisible Mana, což tak místy opradu působí. Je to docela komplikované, matoucí a nevím jestli úplně dobře dotažené. Lekačku jsem však nezaznamenal, gore určitě ne a strašení, tak to na mě vůbec nefungovalo. Nevím jak film hodnotit, nebavil mě natolik, abych mu dal 3, na druhou stranu 2 mi příjdou málo a Brucknera mám rád, tak zůstanu na neutrální půdě. Oslněn však nejsem.Příběh 3/5, Akce 1/5, Humor 0/5, Násilí 0/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 1/5, Herci 4/5. 5/10.

plakát

Všichni svatí mafie (2021) 

Jedno ze zklamání roku ?? !Film je prequelem ke kultovnímu seriálu Soprano Brothers, který jsem bohužel neviděl, ale doufal jsem, že film dokáže obstát samostatně a jelikož gangsterky rád mám, tak jsem zde očekával adepta na Gangsterku roku ( ono té konkurence moc nebylo, ale s výsledným dojmem moc spokojen nejsem).Alan Taylor, který má na kontě Thora a posledního Terminátora, tak by se i jeden těšil na akčnější podívanou ve stylu Gangster Squad. leč natočil spíš něco ve stylu Irishmana a to mi úplně nevoní.Prostředí 60. let New Jersey je super, kostýmy, móda, krásné ženy a gangsterký kabát to bezpochyby má, ale to je tak všechno. Jedna krátká přestřelka za celý film je opravdu nemilé, kor když je k dispozici Punisher- ten je trestuhodně nevyužitý. Není tu žádný pořádný záporák, žádná pořádná touha po moci, žádná válka v ulicích, nedostatek mrtvých, tempo je pomalejší, zkrátka tomu chybí drajv a působí to spíš jako úvodní epizoda k seriálu, kde se mají začít dít velké věci. Kdo viděl seriál, bude nadávat ještě víc anebo naopak bude spokojen, já se i přes ty nedostatky vyloženě nenudil, je to látka, při které nebudu trpět ani kdyby tam jen banda chlapů v klouboucích pili whisky a kouřili doutníky, ale rozhodně je to promrhaný potenciál. Řemeslně, herecky ( Ray Liotta!) i technicky slušné, ale snadno zapomenutelné.Michela De Rossi je, ale ukrutná kočka !Příběh 3/5, Akce 1/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 1/5, Herci 4/5.6/10.

plakát

V/H/S/94 (2021) 

Recenze může obsahovat mírné spoilery, ale nic, co by výrazně uškodilo. Timo Tjahjanto Stole the Show Again!!! Chci vidět Mortal Kombat Special Mód, kde si to rozdá Tjahjanto - s motorovou pilou vs Flanagan s biblí a křížem!! Já jsem spokojen. První segment s názvem Storm Drain potěší fanoušky hororů the Tunnel a Blair Witch. Pojednává o reportérce, která se snaží udělat reportáž o záhadném stvoření a jde udělat průzkum do opravdu nepěkné a temné kanalizace, kde na ní však nečeká nic hezkého. Kamera je o ničem a zrnivý obraz tomu moc nepřidává, avšak atmosféra je velmi slušná, dojde i na jednu lekačku, vzhled monstra je solidní a došlo i na nečekaný rituál se zajímavým zvratem. 70% Druhý segment s názvem Empty Wake se odehrává v pohřebním ústavu, kde se první půlku sice nic zajímavého neděje, ale potom příjde slušně Atmosférické Inferno. Otevřená rakev, bouřka, creepy prostředí a mrtvola s půlkou hlavy pryč ! Brr .. 70% Třetí Segment The Subject ! Olafucking LA!! Jasný vítěz. Tjahjanto se opět překonal a natočil jakýsi kříženec mezi Bioshockem, Silent Hill, Raidem a Frankensteinem a je to dokonale zvrácený Gore Fest, který má půl hodiny a přál jsem si ať to nikdy neskončí. Tohle je jediná povídka, která má i skvělou nešumivou kameru a pojednává o jakémsi šíleném vědci, který ve sklepě kříží lidi s mechanikou a vytváří fakt děsivé výtvory. Do toho tam samozřejmě vlítne celý Swat a všichni si to tam nádherně rozdají, tak, že krev, končetiny lítají všude. Hell-Gore-Fest. Ano na tohle jsem celý rok čekal. Dííky chlape. 100% Čtvrtý Segment Terror- Docela nudná a levně natočená povídka, avšak s parádním finále- Dobré monstrum i slušné gore. 60% Pátý Segment: Holy Hell. Tohle je zvláštní povídka, jelikož vždy začíná úsekem před jinou povídkou, takže je trochu nekonzistentní, ale na pěkný gore došlo i zde. 50%. Někoho to nejspíš nebude moc bavit, je to trochu divácky nevděčné ( kvůli rušivé kameře) já se však bavil a Subject mě naprosto odrovnal. Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 0/5, Násilí 5/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 1/5, Herci 2/5. 7.5/10.

plakát

Máš někoho doma (2021) 

Zábavný slasher z Netflixu, který do subžánru, kde už pořádně nejde nic moc nového vymyslet, tak přece jen přichází s originálním nápadem a to s Vrahem, který nosí masku svých oběťí a zároveň chce prozradit jejich temná tajemství a to se mi líbilo. Jsem rád, že film nakonec není PG-13 jak jsem se obával a na trochu krve zde naštěstí dojde- vraždy mohly být brutálnější a mohlo jich být samozřejmě více, ale jsou poměrně vynalézavé a neokoukané.Postavy ze střední školy jsou sympatické, nikdo mě zde vyloženě neotravoval, trochu zde chyběla postava hláškaře a na kozy opět nedojde, ale jinak jsem se celých 90 minut příjemně bavil + chválím solidní sountrack. Mě tyhle teen záležitosti budou bavit snad až do 50.Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 6/10.

plakát

Coming Home in the Dark (2021) 

Temný, nepředvídatelný, místy šokující, syrový, Evil a nekompromisní Revenge/Kidnap Thriller z Nového Zélandu, který má atmosféru místy nepěkně hutnou. Školní učitel musí čelit temným hříchům minulosti, když se svou rodinou je přepaden a unesen dvěma tuláky a nehezká pravda pomalu začne vyplouvat na povrch. Má to sice pomalejší tempo, ale film si dokázal udržet mou pozornost. Dokáže být napínavý ( zvrat v 15 minutě vyloženě šokující), záporák je správný slizoun ( byť ten jeho accent je vyloženě něco strašného), řemeslně v pořádku a byť nedochází k explicitnímu násilí ( kdyby ano, tak bych šel ještě s hodnocením výš), tak film i přesto dokáže působit realisticky a nepříjemně. Solidní. Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 2/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 7/10.

plakát

Kámen, nůžky, papír (2019) 

Potenciálně zajímavý námět, který mohl být  psychologickou variací na Funny Games, ale místo toho jsme dostali nudnou komorní podívanou bez štípky invence či něčeho vyloženě zajímavého či šokujícího. Film má pouhých 80 minut, ale jelikož se odehrává v jednom domě o třech postavách a nic moc se zde neděje, tak má divák pocit, že to má snad 2 hodiny. Obyčejný život dvou sourozenců naruší příjezd jejich nevlastní sestry, která požaduje podíl z dědictví po jejich nedávno zesnulém otci, to se však sourozencům nelíbí a začnou hrát zlomyslné hry .. Znělo to zajímavě a možná kdyby za tím stáli Španělé, tak natočí poutavý, napínavý a strhující Thriller, ale v Argentínské formě mě to vůbec nebralo. Občas se našel zajímavý dialog a atmosféra je lehce klaustrofobní, ale nedokázal jsem tomu přijít na chuť. Fanoušek levných konverzaček, tomu možná na chuť příjde. Příběh 3/5, Akce 1/5, Humor 0/5, Násilí 1/5, Zábavnost 2/5 Hudba 2/5, Vizuál 2/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 2/5, Herci 2/5. 4/10.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

No time to Breath!Kdybych byl Armádní generál, tak mobilizuji celou svou armádu fanoušků a povinně razím se všemi do kina. Uff exquisite film.Na rovinu přiznám, že Bondovky nikdy nebyly můj šálek čaje, nikdy si neodnesly ode mne hvězdičkový full house, vždy je dostal Cruise se svým Mission Impossible, ale jakmile Sam Mendes je sesazen a nahrazen Cary Joji Fukunagou, tak ten film dostává absolutně jiný rozměr a pro mne je No Time to Die nejlepší Bondovkou vůbec a nedokážu si představit, že by to mohlo být udělano lépe, zde je vše perfektní jak švýcarské hodinky a já si po 3 hodinách v kině řekl, že bych chtěl ještě hodinu další, protože je to Jízda jak prase.Film se už od úvodu řítí z jedné akční scény do druhé ( Sice PG-13 akce) ale tentokrát přihmouřím oči, Daniel Craig hraje doslova ďábelsky ( ten chlap si zaslouží oscara), Rami Malek/Christoph Waltz double villain feature, Ana de Armas ( tu jsem čekal více prostoru), ale i na tu chvíli si dokázala strhnout plně pozornost. Celý ten příběh se řítíl pro mne neskutečně kupředu, bylo znát, že se jedná o finále a každý jeden záběr/moment byl podán s naprostou přesností a excelencí. Při výměně dialogů, jsem dlouho netajil dech, tak jak tady ( Možná naposledy u Temného rytíře) a to říká člověk, který se bez Gore prakticky neobejde. Hans Zimmer music opět vyvolává husí kůži, hodinový akční úvod, hodinové akční finále, víc jsem si přát nemohl. Závěr filmu je však vyloženě zrdcující, Nová Bondovka mě v závěru položila na lopatky, natáhla na skřipec a tahala až do finálních titulků. Slzy tekly proudem a narvaný kino sál byl odpálen do vesmíru stejné jako já, jinak si to ticho po celé 3 hodiny vysvětlit nedokážu.Společně se Suicide Squad za mne film roku.Příběh 5/5, Akce 5/5, Humor 2/5, Násilí 1/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 5/5, Napětí 5/5, Emoce 5/5, Herci 5/5. 10/10.

plakát

Solncepjok (2021) 

Zajímavý pohled na Modern War Conflict Rusko vs Ukrajina z roku 2014 v oblasti Lugansk. V zahraničí hodně hejtované ( hádám Ukrajincům se film nelíbí) u nás vřele přijaté. Je to docela zvláštní film. Samotná tématika mne až tak moc nezajímá, postavy mi k srdci nepřirostly, samotný děj je trochu bez tempa ( 2 hodiny 15 je zkrátka moc) a hluchým místům se film nevyhne, ale když došlo na Akci, tak je to překvapivě slušně drsná a syrová podívaná. Už samotný úvod vypadá jak z drsného Exploitationu, Ukrajinci se tu chovají jak banda nevychovaných prasat a prvních deset minut připomene mé oblíbené I spit on your Grave, za což palec hore. Film se neštití opravdu ničeho a to včetně znásilnění, vystřelení brokovnicí do břicha těhotné ženy ?? ! WTF, umlácení batolete a bombardování dětí ve škole ? Tak to je docela síla. Mít to kratší stopáž a o něco záživnější průběh, tak bych byl i spokojen. Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 4/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 1/5, Herci 2/5. 6/10.

plakát

Nikdo nevyvázne živý (2021) 

Nikdo nevyvázne živý, správně ani ti, kteří došli z půlnoční MŠE. Horor, který je zde nechutně podhodnocen a chce to trochu oživení a Phoenixového povzbuzení. Santiago Menghini ukázal, že má talent a co se zdálo jako obyčejná duchařina ( v pár sekvencích atmosférická, pro někoho se určitě najdou i funkční lekačky) se postupně přelomí v light Exploitation !! křížené s Monster Hororem ? Jo tak to nemívám na menu každý den. Monstrum vypadá úchvatně a finální 20 minutovka je příjemně drsná a intenzivní, jak kdyby přiběhl na pomoc Pascal Laughier a chtěl se připomenout se svou pecku Ghostland. Malé, sympatické, nenáročné, pěkně natočené a za parádní finále rád přihodím hvězdu hore. Lehká podobnost i s Rituálem a obětování připomene Aztéckou civilizaci. Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 1/5, Herci 3/5. 7/10.

plakát

Black 47 (2018) 

Docela slušná procházka po Irsku, které je okupováno Brity se všemi hrůzy, které k tomu patří. Hlavní hrdina je sympaťák a v akci je docela šikovný, s nožem to tam docela pěkně řeže. Hugo Weaving tradičně slušný, má to trochu levnější vizuál, sychravé počasí i přírodu, finále pěkně akční- na podívání a dozvědění se něco o Irské historii určitě zajímavé. 6/10.