Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (4 215)

plakát

Smash and Grab (2019) 

Milé animované Sci-Fi s robotama. Příběh zajímavý, animace průměrná akce se zde moc divák nedočká. Lepší průměr. 6/10:

plakát

Corpse Party: Tortured Souls - Bōgyaku sareta tamashii no jukyō (2013) 

Anime psycho gore šílenství!! Parta studentů provede zaklínadlo, které je má sjednotit jako přátelé, avšak jeden z nich udělá chybu a jsou teleportování do jiné časové dimenze. Do staré temné školy, kde řádí duchové zavražděných studentů. Rozhodně je to temné, poměrně zvrácené, neskutečně brutální, gore je fakt výborné ( Střeva venku, vypíchnuté oči, uřezané hlavy, ruce!) divák celý film může hádat, kdo a v jakém pořadí umře a rozhodně je to nepředvídatelné. A co si budem nalhávat zabíjení dětí je samo o sobě intenzivní a nepříjemné téma, takže i v Anime podání to má docela "šťávu". Překvapí i finále s nečekaným překvapením. Rozhodně slušná žánrová věc po příběhové, atmosférické i brutální stránce. 7/10.

plakát

Podvodník (2012) 

Výborný dokumentární detektivní True Crime, který je intenzivnější, inteligentější, mrazivější a celkově lepší než True Detective a Serpent dohromady. Příběh se zaměřuje na mladého 16 letého muže, který tvrdí truchlící rodině z Texasu, že je jejich syn, který před 3mi lety zmizel. Vypráví o únosu a mučení, které si po dobu 3 let vytrpěl. Velmi zajímavé a poutavé, kde poslední půl hodinu příjde na scénu taková nálož drtivých a šokujících zvratů, že jsem opravdu překvapený jak mě dokázali tvůrci několikrát po sobě šokovat. Takhle inteligentně vystavěný a mrazivý Thriller jsem už dlouhou dobu neviděl. Opravdu pozoruhodná záležitost. 8/10:

plakát

Falcon a Winter Soldier (2021) (seriál) 

Po Wande/Vision jsem byl skeptický, protože tam jsem se nudou doslova trápil, ale naštěstí Falcon a Winter Soldier už víc připomíná Marvel a konečně si tvůrci uvědomili, že Marvel má být akční a tím Falcon a WS bezpochyby je. Chvílemi jsem měl pocit jakobych sledoval sequel ke Captain Americovi, což po Avengers považuji za nejlepší Marvelovku, jelikož se drží "při zemi", takže místo kouzel a Sci-Fi světů dostává prostor můj oblíbený martial art a fighty na PG-13 tu jsou překvapivě solidní a místy i nečekaně drsné. Vývoj Falcona v ( Kdo viděl, tak ví) je satisfakční, potěší nový Captain America na scéně, Winter Soldier mi přišel trochu nevyužitý, přišlo mi, že svou ruku téměř vůbec nepoužívá a častěji kope, ale budiž a rozhodně potěšil Baron Zemo a návštěva z Wakandy. Každý díl je akční a těch konverzačních pasáží není tolik, abych se vyloženě začínal nudit, je to zábavné i hezky natočené a byť záporáci jsou opět slabší ( Největší slabina Marvelu se potvrzuje i zde), tak mi to až tak nevadilo. Po Wandě rozhodně krok vpřed a doufám, že Loki to natrhne všem! 7/10.

plakát

Uprchlíci (1986) 

Pierre Richard a Gérard Depardieu je osvědčená dvojka a pod taktovkou Francise Vebera je to další solidní film. Zábavné dojemné s dobrým tempem. Humoru jsem sice očekával více ( Jsem nesmělý, ale léčím se je zatím nepřekonaný), ale kouká se na to hezky i po letech. 7.5/10.

plakát

Kopyto (1981) 

Pierre Richard a Gérard Depardieu je osvědčená komediální dvojka a je to parádní. Výborný námět o nemotorném Pierrovi, který má za úkol vyhledat unesenou dívku, která je stejný nemotora jako on. Komické situace, dva výborní herci, celkově velmi fajn a zábavná podívaná. Smíchy jsem se sice neválel na zemi, ale je to skvělý film. 8/10:

plakát

Lung II (2016) 

Šikovný Phil Stevens po depresivní Schíze Flowers servíruje svůj druhý počin, který dost možná zapadá do stejného Universa a je to opět nepříjemná, halucinogenní a snová noční můra, která je opět jen pro to nejokrajovější publikum s vytříbeným vkusem a zvrácenými chouťky. Film je černobilý a němý, takže má jistý artový přesah a děj je divákovi prezentován skrz symboly, detaily, obrazy, takže je nutná silná dávka pozornosti, představivosti a přemýšlení a musím uznat, že mě to bavilo. Je to jako hrát hru, kde si divák musí celé Puzzle poskládat sám. Na většinu otázek sice divák nedostane odpověď, ale základní rámcový příběh se dá pochopit. Hlavní hrdina chodí z bodu A do bodu A a zažívá temné, snové noční můry, které dost možná jsou spíš následky jeho temné minulosti. Je to jeden z těch filmů, o kterých se dá debatovat, protože každý to pochopí jinak a všimne si něčeho jiného. Náramek na ruce dává najevo, že je to pravděpodobně pacient, který utekl z blázince a bezpochyby je to magor s vražednými chouťky. Krom slušné kamery, temných obrazů, zaujmou i creepy výjevy ( prohnilé kostry, mrtvoly a ten "Frankensteinův výtvor" kde je obličej sešitý s penisem, zadkem, pochvou a kdo ví čím ještě je fakt extrémní výtvor, který nezná hranic). Je to zvláštní a rozhodně to nesedne každému, ale já si tam své našel. 7/10:

plakát

Přísně tajné! (1984) 

Slušná parodie s náckama se sympatickým Val Kilmerem, kde první hodinu k žádným velkým záchvatům smíchu nedochází, ale finální 20 minutovka je slušný masakr, škoda, že nepřišlo dříve. 6.5/10:

plakát

Conviction (2019) 

Blomkamp se nezapře. 4 minutová audiovizuální a akční nálož k hře Anthem a je to lepší než kdejaký generický akčňák z USA .7/10.

plakát

Save Ralph (2021) 

Poselství, o kterém ví i děti na základce. Relativně zajímavé, ale nevidím důvod nadhodnocovat. 6/10.