Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Jedinečné a řemeslně dokonale zvládnuté zpracování prvního dílu fenomenální ságy G. R. R. Martina. Je až neuvěřitelné, že se tvůrcům podařilo vměstnat nepřeberné množství postav a dějů do deseti dílů seriálu. Až na pár subjektivních výtek ohledně obsazení, herci podávají luxusní výkony. Moc oceňuji přechody mezi epizodami, protože filmaři se museli vyrovnat s formou vyprávění, kdy v knize vždy kapitole odpovídá jiná postava (ideálně v jiném čase a zcela na jiném místě než v kapitole předchozí). Senzační a mocná hudba s výborných scénářem, perfektními triky a strhujícím dějem vynáší seriál až do televizních nebes.

Akta X

Akta X (1993)

Dá se vůbec k Aktům X napsat něco, co ještě nebylo vyřčeno? Jedná se o jeden z nejlepších seriálů všech dob. Mám ho spojený s dětstvím, i když vlastně na něj koukám pořád se stejnou intenzitou. Většinou, když nevím, co si pustit, tak pustím nějaký díl právě z Akt X. Miluji ústřední dvojici, které skvěle asistuje Walter Skinner a později i nový parťák Scullyové agent Doggett. Seriál je báječně konzistentní a v podstatě nemá slabší momenty. I když i zde platí nepsaný zákon o lichých a sudých číslech. Liché série mají pro mě vyšší úroveň než ty sudé, ale i tak se vše odehrává v rozsahu 90 - 100%. Prostě srdcovka.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Simpsonovi jsou pro mě takřka alfou a omegou všech seriálů, je v nich totiž všechno. Navíc se hodí ke každé příležitosti . mám splín? Pustím Simpsonovy. Mám radost? Pustím Simpsonovy. Je až neuvěřitelné, jak dlouhou dobu se daří tvůrcům držet krok a tvořit stále nové a nové díly. Je pravda, že nové série už pro mě nemají stejné kouzlo jako ty staré, ale i tak na seriál koukám ráda a často.

Pohotovost

Pohotovost (1994)

Další koronární záležitost a to rovněž už po pěknou řádku let. Dojmů, zážitků a emocí jsem u tohoto seriálu zažila tolik, že se do nedá ani popsat.