Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční

Oblíbené filmy (9)

Koralína a svět za tajnými dveřmi

Koralína a svět za tajnými dveřmi (2009)

Za všechno se platí. Aneb skrytý podtext celého filmu. Napovídá jak dětem, tak 'dospělákům', aby si vážili toho, co mají. Ne úplně typická pohádka, která udělá dojem snad na každého, kdo má v sobě aspoň kousek citu. Děj je neustále něčím zajímavý a zpracování je naprosto famózní. Nejvíc mne snad zaujmul kocour, který 'cestoval' mezi 'paralelním' a normálním světem naprosto nez problému. Konec filmu je velmi napínavý a sama jsem se cítila jako 10-tileté dítě, které žmoulá polštář v náručí a modlí se, aby Koralína dorazila v pořádku domů. 100%.

Princezna Mononoke

Princezna Mononoke (1997)

Od doby, co jsem viděla tento film, nedokážu nikdy odolat pokušení si ho pouštět neustále dokola. Na pohled obyčejné anime skrývá neobyčejnou atmosféru a mnohé skryté názory samotného Mijazakiho. Neutuchající vztah k přírodě a kritika ničení životního prostředí je nám celou dobu filmu na očích a láska k životu a všemu živému také. Filmu nemohu nic vytknout, protože je to podle mého názoru nejlepší dílo režisérova života a možná i celé anime tvorby.

Něco jako komedie

Něco jako komedie (2010)

Ve skutečnosti závažné téma, které je utvořeno do úsměvné a velmi chytré komedie. Hlavní hrdina je ztvárněn naprosto bezchybně a ještě líp jeho utajené myšlenkové pochody. Všechny herecké výkony jsou v tomto filmu naprosto bezkonkurenční a myslím, že herci předvedli své maximum. Především pak v případě Zacha Galifianakise. Možná právě tento film dokáže otevřít oči více lidem, kteří poté budou opravdu schopni pochopit, jaké to je být 'bláznem'. Jen mě nepřestává udivovat proč tak chytré filmy nejsou trháky namísto komerčních 'mainstreamů' a nesmyslných příběhů o 'zprstuvycucaných superhrdinů'.