Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (9)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

V jednu chvíli jsem byl tak nadšený fanoušek, že jsem tento seriál viděl opakovaně. Pochopitelně to časem omrzí. Nicméně po krátké přestávce se k němu opět vracím. Fantastické hlášky, skvělý britský humor, na svůj čas dobré efekty, výborné narážky na Star Trek, nepřekonatelný Kryton (moje oblíbená postava). Zaujímá čestné místo v mojí sbírce DVD.

Haló, haló!

Haló, haló! (1982)

Kvalita dílů někdy opravdu kolísá, ale celkově tento britský komediální seriál potěší. Plný počet hvězdiček si zaslouží právem.

Star Trek: Nová generace

Star Trek: Nová generace (1987)

Tento seriál jsem sledoval ještě na střední škole. Vrátil jsem se k němu po letech. V porovnání s Voyagerem je logicky slabší kvůli použitým efektům (rok 1987), ale herecké výkony jsou skvělé a kapitán Pickard je nepřekonatelný. Doporučuji.

Star Trek: Vesmírná loď Voyager

Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995)

Můj oblíbený seriál. Některé epizody jsou sice slabší, ale celkově stojí za to. Oblíbené postavy: Doktor, kapitánka Janeway, Neelix, královna Borgů.

Star Trek: Hluboký vesmír devět

Star Trek: Hluboký vesmír devět (1993)

Některé epizody jsou skutečně slabší. Je také pravdou, že v některých epizodách dali tvůrci příliš prostoru rozhovorům, meditacím a duchovnu. Seriál má i své světlé stránky a postavy (Gul Dukat, okupace...). Celkově hodnotím kladně.

Star Trek: Enterprise

Star Trek: Enterprise (2001)

Plus: nápad vrátit se v čase zpět a představit dobu před vznikem Federace. Epizody s druhou světovou válkou jsou ovšem přitažené za vlasy.

Utajený šéf - USA

Utajený šéf - USA (2010)

Inspirativní reality show. Majitelům velkých firem bych podobný postup čas od času doporučil. Realita "tam dole" bývá jiná, než jak to vypadá v Excelu. Bezprostřední kontakt se zákazníky pak bývá docela studenou sprchou v případě, že firma nefunguje nebo nedokáže zákazníky kvalitně obsloužit.

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Viděl jsem to opakovaně a pořád se mi to líbí. Mistrovské záběry - někdy skoro až dokumentační. Skvělé efekty. Těžko hledám negativa, když žádná nejsou.

Narcos

Narcos (2015)

Neskutečně poutavý seriál, který jsem sledoval se zatajeným dechem. Pablo působí jako hodný strýček, ale osobně bych se ho hodně bál. Výstižná atmosféra organizovaného zločinu. Skvělá ukázka zastrašování v praxi. Propojení dokumentů z tehdejší doby s filmem. Uff... bylo to silné. Jen ten konec: útěk z luxusního vězení. Dočkáme se pokračování?