Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (194)

plakát

Odebrat z přátel (2014) odpad!

Odebrat z přátel nás chce asi přesvědčit o tom, že dnešní puberťáci sedí jen u pc a skypujou a řeší blbosti. Nedělám si iluze o tom, že je realita o moc lepší, ale postavit na tom horor je fakt moc. Být mi 16, možná bych řekla, že je to hustej horor. Naneštěstí pro tvůrce, naštěstí pro mě je mi daleko víc a můžu tak s klidem říct, že Odebrat z přátel jsem si především odebrala po shlédnutí z pc a zahodila ho do koše.

plakát

Kobry a užovky (2015) 

Na české poměry hodně slušný snímek. Přijde mi to jako svěží vítr v české tvorbě. Silný příběh, neskutečně věrohodně zahrané, bezva výběr herců, soundtrack, co tam sednul jako pr... na hrnec. Myslím, že téma drog a problémů, které z toho vyplývají, se týká v dnešní době stále více a více lidí a přála bych si, aby tenhle film viděly hlavně všechny potencionální Kobry.

plakát

V hlavě (2015) 

Asi už můžu s klidem napsat, že V hlavě je pro letošní rok mým nejoblíbenějším animákem spolu s Ovečkou Shaun ve filmu. Buď senilním nebo se vracím do dětských let, ale mě tenhle animák fakt dostal. O animaci se bavit nebudu, ta je bombová. Líbí se mi, že postavičky, představující lidské emoce mají takovou zvláštní texturu, kterou úplně ani nedokážu popsat. A taky jsou emoce hezky barevně rozlišené - Radost září, naopak Smutek je do tmavě modré nebo Vztek je samozřejmě rudý. Miluju, když mě příběh dokáže rozesmát, rozplakat....a v tomhle případě mi to připadalo obvzlášť výstižné :) A doufám, že bude druhý díl, kde emoce zmáčknou ten "zbytečný" čudlík jménem puberta.

plakát

Martin a Venuše (2012) 

Že mě překvapuje, že česká romantická komedie není ani moc romantická a komediální taky ne. Tohle je přesně film pro televizní zábavu. Jinam takhle záležitost fakt nepatří. Celkem lituji lidí, kteří za tohle platili lístky do kina.

plakát

Maggie (2015) 

Maggie měla tendence aspirovat na lepší hodnocení, bohužel na něj nedosáhla. Dá se říct, že to byl takový uvěřitelný a realističtější pohled na zombie apokalypsu, než na jaké jsme zvyklí. Po kousnutí přeměna trvá několik měsíců a z normální puberťačky se stává zombie zpočátku poměrně nenápadně. Arnie mě mile překvapil, jak parádně zvládl seriózní roli. Škoda jen, že z příběhu nevytěžili tvůrci víc, takže nakonec to je průměr, který neurazí a který znova už vidět nemusím.

plakát

Ovečka Shaun ve filmu (2015) 

Seriál neznám, ale jestli je tak úžasný jako film, tak se na něj rozhodně budu chtít podívat! Takovou porci roztomilosti by si neměl nechat ujít nikdo bez ohledu na věk. Ač vlastně žádná postavička nemluví srozumitelnou řečí, tak to bezvadně nahradí mimika a gesta. Navíc jsem viděla i Behind the scenes a řeknu vám...nesmírně si vážím práce všech, kteří se na filmu podíleli, protože je to neskutečná piplačka a vidět jejich spokojené tváře při shlédnutí závěrečné verze stojí za to. Opravdu jsem se hodně bavila a byla bych ráda i za nějaké to pokračování.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Totální chaos a neumětelství. Nedokázala jsem tuhle hovadinu ani dokoukat, protože mě totálně všechno štvalo, takže nebudu hodnotit. Škoda peněz vhozených do černé díry jménem Jupiter vychází.

plakát

Hotel Transylvánie 2 (2015) 

Viděno ve 2D verzi v kině a s českým dabingem. Asi jsem hodně infantilní, ale já se bavila celou dobu. Nebyl žádný nudný prostoj, kdy se nic neděje. Hotel Transylvánie sází především na humor a daří se mu to. Líbí se mi hlášky typu náslunečný, protože dítě upírské matky a lidského otce přece nemůže být náměsíčné. Vůbec nelituju, že jsem neviděla 3D verzi, protože mi až na netopýří leteckou scénu nikde nechyběla. Animace je na vysoké úrovni, o tom bez debat. Závěrem dodám, že i animáci jdou s dobou a tak trendy upíří děda používá chytrý telefon (i když mu to moc nejde).

plakát

Konečně doma (2015) 

Zase jeden z mnou spíše podceňovaných animáků. Ani nevíte, jakou mám pak radost, když mě snímek dokáže přesvědčit o opaku. Cením si toho, pokud tvůrci dokážou vymyslet alespoň trošku jiný děj nebo zvrat a to se u Konečně doma povedlo. Buvan O je velký sympaťák a co si budeme povídat, byl roztomilý i pro publikum starší šesti let :)

plakát

Insidious 3: Počátek (2015) 

Nevím, jestli je Insidious 3 slabší díky jinému režisérovi (i když se kolem Insidious motal od začátku taky), ale zkrátka to už nebyl tak lekací horor, po kterém bych se bála jít na záchod. Nic převratného se v trojce neděje a pevně doufám, že nikoho nenapadne natočit další díl.