Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (9)

Mary a Max

Mary a Max (2009)

Mary a Max patří k mé topce od chvíle, kdy jsem tenhle poklad viděla. Dlouho jsem přemýšlela co bych o něm napsala...některé filmy jsou mými oblíbenými, některé mě dojmou, některé pobaví a některé mě nadchnou...Mary a Max společně docházali vše najednou. Od soundtracku, přes pro mě dokonalé vizuální zpracování dvou naprosto odlišných světů, které k sobě i tak mohou mít velice blízko a mohou se tak ze dvou lidí, kteří se nikdy nesetkali, stát nejlepší přátelé. Když mám špatnou náladu, pustím si tenhle film a když jsem na vrcholu blaha, můžu si ho klidně pustit znova, protože tak krásně předvést přátelství a život vůbec je umění.

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Amélie se nedá zaškatulkovat...je to natolik zvláštní film, že by i byla škoda ho škatulkovat. Jeho atmosféra je dokonalá, příjemně vystihuje asi nejkrásnější čtvrť mé milované Paříže za doprovodu té správné hudby. Hlavní roli Amélie nemohla žádná jiná herečka zahrát tak výborně jako Audrey, protože stejně jako je celý film zvláštní, je pro mě i Audrey zvláštní, nebo spíše zvláštně krásná, žádná prvoplánová kráska. Má v sobě kouzlo a charisma, jež tady předvedla na 100% procent. Vidět Amélii jednou, dala bych jí o hvězdu méně, ale tohle je film, který si víc vychutnáte až při dalším zhlednutí a neomrzí vás ani potom.

Strážci Galaxie

Strážci Galaxie (2014)

To si jednou takhle jdete na film do kina, o kterém nic moc nevíte...a jste z toho nakonec nadšení. Akční sci-fi obvykle moc nemusím, ale tady je navíc tolik hlášek a zábavných momentů, že se nemáte šanci nudit. Postavy jsou velmi dobře zpracované, mluvící strom Groot je absolutní bomba a už teď se těším na pokračování. Jen nechápu kritiku zdejších "odborníků", že jde o kalkul na peněženky...o to snad jde u většiny filmů, ne? :)

Tajný život mazlíčků 2

Tajný život mazlíčků 2 (2019)

Must see pro milovníky zvířat, pro pejskaře především. Řekla bych, že pokud máte rádi zvířata, je jedno, jestli je vám deset nebo třicet a Tajný život mazlíčků se vám bude líbit. Tenhle animák je krásně barevnej a tak milej, že si rozhodně zaslouží vyšší hodnocení. Hodně oceňuju, jak tvůrci pojali vztah nově příchozího člena rodiny a pejsků. Málokdy je druhý díl lepší, než první, ale tady se to povedlo.

Coco

Coco (2017)

Nejlepší animák posledních let, možná všech dob vůbec. Úžasně barevný svět živých i mrtvých, krásný příběh. Tvůrcům tleskám za to, že zpracovali zrovna tohle téma...přece jen Dia de Muertos, chcete-li české Dušičky, nejsou běžným námětem pro film určený především dětem. Takhle se totiž dá dětem moc hezky vysvětlit život po životě a jak je důležité nezapomínat na členy rodiny, kteří už nejsou mezi námi. Samozřejmě mě to dojalo...a nestydím se za to, protože Coco je naprosto úžasná záležitost pro celou rodinu.

John Wick

John Wick (2014)

Smekám. Ačkoliv akční filmy příliš nesleduju, tak tohle stálo za to. Příběh byl silný, pro mě jako milovníka zvířat absolutně pochopitelná reakce člověka, který přišel nejen o ženu, ale i o poslední dárek od ní - psa. Rusákům jsem to přála a těšila jsem na to, jak si je Wick podá. A že se s tím nepáral. Chladnokrevně se zbavoval jednoho po druhém, kulka do hlavy je zkrátka jistota.