Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (172)

plakát

Peacemaker (2022) (seriál) 

Intro - top. Akce - strop. Zábava - top strop

plakát

Tenet (2020) 

Jedna hvězda za vytříbené akční scény dokreslující skvělá hudba v pozadí. Nechápu jak Nolan tohle dokáže vymyslet, napsat a ještě takovým způsobem natočit, za to klobouk dolu a druhá hvězda navrch. První polovina filmu snesitelná, druhá polovina naprostý mindfuck, který jsem nepochopil a nechci znovu zkoušet pochopit.

plakát

Servant (2019) (seriál) 

Člověk čeká 10 dílů na nějaký wow moment aby ve finále zjistil, že žádný není.

plakát

Potichu (2019) 

Bohužel po filmu Tiché místo a Bird Box tento snímek už ztrácí na originalitě a v podstatě nenabízí nic nového či převratného. Je tam i pár wtf momentů, jako např. jak dokáže hluchá postava plynule mluvit a také šeptat? Jedna drtička na odpad rozšmelcuje několik desítek potvor - jak je tedy možné, že v 21. století je nedokáže hladce zlikvidovat armáda? Obecně ta okřídlená havěť mně přišla poměrně tupá a lehce by se dala vyhladit, ale to už je možná zbytečné polemizování. Těch 90 minut tomu prospělo a ve finále to hodnotím jako průměr a pomyslně řadím na 3. místo za dvojici zmíněnou na začátku komentáře.

plakát

Černí baroni (1992) 

Jak už bylo parkrát zmíněno - výborně vybrané herecké obsazení, především Donutil s Vetchým. Pár vtipných scén a hlášek by se taky našlo, ale zbytkem mě to naprosto minulo.

plakát

Nepohádky (2018) (seriál) 

Tento seriál patří mezi ty lepší. Jen je škoda, že prvních 5-6 dílů má pomalejší tempo a až poté se více rozjede akce. Poslední díl byl na můj vkus až moc překombinovaný. Tvůrci tam narvali hrozně moc zvratů a každých 5 minut se situace vyvíjela jinak. Rozhodně tam byl prostor a potenciál tyto zvraty rozvést do vícero předešlých dílů. Originální nápad zpracovat pohádky v moderním pojetí a těším se na další sérii.

plakát

Sowon (2013) 

Emocionálně to bylo hodně náročný, až jsem si několikrát během filmu říkal, proč raději dvě hodiny nekoukat na něco veselejšího a proč je vůbec potřeba točit tyhle životní bolesti. Ve finále to na mě prostě bylo až moc velké ždímání bolesti a tlačení na city. K tomu všemu upištění Korejci, to asi prostě není na mě. Tím ale nechci ubírat kvality filmu a celkové zpracování tématu. Rozhodně by mě více zaujal rozpracovaný příběh toho nechutného úchyla, protože pasáže s ním byly zajímavé.

plakát

Jak ulovit Dr. Lewise (2013) 

Příjemná oddechovka na večer, která neurazí, ale ani nijak zvlášť nenadchne. Film vykresluje krásné prostředí vesnice, tedy pardon přístavu a všedních životů místních obyvatel, kteří za každou cenu chtějí pracovat a přestat žít jen ze sociální podpory. To i přesto, že se tu vystaví chemická továrna, kterou až zas tak nikdo nechce, ale je to jediná z možností, jak získat zaměstnání a dát životu nový náboj. K tomu všemu je ale potřeba lékař, který v přístavu bude bydlet nastálo a možná i nějaký ten úplatek, který později už není dále rozveden. Rozjezd byl poměrně pomalý a chvíli trvalo, než jsem se naladil na tu správnou vlnu. Po příjezdu doktora však přichází na řadu konečně trocha komedie a já se upřímně několikrát zasmál. Jak se bude příběh vyvíjet je od začátku jasné, ale ničemu to nevadí. Brendan Gleeson nezklamal.

plakát

Noční jízda (2013) 

Tenhle film jsem zkusil čistě ze zvědavosti a hlavně díky hlavnímu herci. Upřímně, kdyby tam nehrál Tom Hardy, tak se mu asi vyhnu. Nakonec musím říct, že to byl průser i s Hardym. Tohle prostě nefungovalo a nebavilo mě to. S každým dalším zazvoněním telefonu jsem doufal v brzký konec. To celé lití betonu a fakt, že bez Hardyho je ta firma jako bez ruk a noh bylo směšné. Den před takto důležitou událostí nemají zařízené věci jako uzavírky, nějaké vzpěry či co a dalších tunu věcí, kterým snad ani nechci rozumět. Ta linka se ženou a milenkou byla mnohem zajímavější v porovnání s nějakým šíleným betonem. Ten konec o ničem tomu jenom nasadil korunu. Tady je prostě téměř vše špatně, 1* za Hardyho, protože kdyby to auto řídil nějaký méně známý a ne tak dobrý herec, tak je to asi úplný odpad.

plakát

Upgrade (2018) 

Očekávání jsem měl poměrně velké, ale díky tomu jsem byl možná o to více zklamaný. Do doby než hlavní hrdina dostane tzv. upgrade se film hrozně vleče a nudí. Po upgradu se dostává ke slovu akce, ale ta mě opět nějakým způsobem minula. Akční scény mi chvílemi přišli spíše komické, hlavně ty robotické boje v podání STEM. Za celý film mi bylo jedno, jak to vše dopadne a k hrdinovi jsem si nedokázal udělat kladný či vůbec jakýkoliv vztah. V podstatě jsem si od začátku říkal, že té jeho blbce jsem to vlastně přál, když natolik podporuje moderní technologie, nechává se slepě vozit autonomním vozem a pracuje pro korporát, který to vše podporuje. Poměrně milým překvapením byl závěr a to, že to neskončilo jen nějakým jednoduchým koncem typu hlavní hrdina / padouch zemře.