Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (182)

plakát

Ztracený poklad Aztéků (2008) (TV film) 

Jsem v pokušení dát tomuto filmu plný počet bodů, protože jsem se celou dobu naprosto královsky bavila. Problém je, že to asi nebylo záměrem tvůrců. Něco tak amatérského jsem už dlouho neviděla. Naprosto otřesné herecké výkony, proti kterým jsou ochotnická vystoupení na venkovských slavnostech výkony hodnými Oscara. Ještě větší kalibr jsou ovšem neskutečné scénky, kdy se hrdinové schovávají za kameny či tam různě pobíhají, aniž by byli spatřeni. O dalším dění ve vesnici Aztéků ani nemluvě... Tady je zkrátka špatně úplně všechno. Jediná hvězdička z nostalgie za mého velkého oblíbence Michaela Shankse, kterého se tímto zároveň ptám - Michaeli, proč?????????

plakát

Vrtěti ženou (2011) 

Já jsem nadšená, film se mi velmi trefil do nálady a bavila jsem se celou dobu. Mám ráda starou Británii, výprava přesná, příjemná hudba, bezchybný casting. Hugh Dancy je naprosto neodolatelný a božského Ruperta Everetta jsem poznala až po hodně dlouhé době. Skvělá dvojka, nevím, komu mám fandit víc :-) Oddechová komedie, která zaručeně zvedne náladu. PS: Jestlipak byla královna Viktorie s Jolly Molly spokojená? :-)

plakát

Umělec (2011) 

Přiznám se, že jsem si nedovedla představit, že bych se dobrovolně dívala na černobílý film, kde se poprvé promluví až těsně před závěrečnýma titulkama. Prvních pár minut jsem s tím měla docela problém, ale pak mě poetika filmu strhla a já už jsem si jen užívala tu láskyplnou poctu filmařskému umění. Obdivuju herce za to, jak museli bez pomoci slov vyjádřit všechny emoce. Jean Dujardin je naprosto k sežrání, stejně jako půvabná Bérénice Bejo. O pejskovi ani nemluvě :-) Podruhé už na to asi nepůjdu, ale byl to velmi příjemný filmový večer.

plakát

Lov lososů v Jemenu (2011) 

Velmi příjemné překvapení. Kdyby nebylo druhé půlky, ve které jsem se občas lehce nudila, bylo by to za plný počet. Rozjezd parádní, komediální linie filmu nemá chybu a klidně bych si s ní vystačila. Kristin Scott Thomas je dokonalá a její chaty s premiérem jsou pomyslnou třešničkou na dortu. Romantická linka mě až tak nepřesvědčila, i když to mezi Ewanem a Emily slušně funguje. Celé to dění ohledně jejího zmizelého přítele si ale mohli odpustit. Celkem zbytečná vata... Celkově spokojenost, bavila jsem se chvílemi velmi hlasitě. Zásluhu na tom má především fakt, že já Brity prostě žeru :-)

plakát

True Blood: Pravá krev (2008) (seriál) 

Návykový seriál, který mě stihnul vtáhnout už během sledování zvráceně přitažlivých úvodních titulků. Rukopis Alana Balla se zkrátka nezapře. Postupně začaly scénáristům trochu docházet nápady a mě začalo docházet to, že forma občas přebíjí obsah. Jako každý správný závislák však nadále zůstávám přilepená k obrazovce a aplikuju si svoji pravidelnou dávku emocí.

plakát

Hon na čarodějnice (2011) 

Čistokrevné béčko, kde mi kupodivu Nicolas Cage až tak nevadil. Slušná výprava s mým oblíbeným středověkým ušmudlaným lookem. Až do scény v klášteře, kde se objeví ďábel, jsem se slušně bavila. Za hlavního záporáka, z kterého tryskaly pixely horem dolem, jdou ovšem body dolů. Chtělo to trochu přisypat do kasičky s nápisem rozpočet. Celkově lepší průměr.

plakát

Královská aféra (2012) 

Přes poněkud přepálenou stopáž jsem se v kině nenudila ani chvilku. Výpravný snímek se skvělými hereckými výkony a velmi zajímavým příběhem podle skutečných událostí. Chválit Madse Mikkelsena je nošením dříví do lesa, ten snad ani špatně zahrát neumí a charisma by mohl prodávat po kilech. Já jsem odcházela z kina nadšena, za plný počet.

plakát

Borgiové (2011) (seriál) 

Upřímně řečeno jsem očekávala trochu víc intrik a nějakého toho rafinovaného násilí. Na to, jakou mají Borgiové pověst, se mi seriál zdá trochu krotký. Uvidíme, jestli se v druhé sérii trochu víc rozjede... Byla jsem také nachystána na herecký koncert Jeremyho Ironse, ale daleko víc jsem si nakonec užila jeho dětičky. Cesare Francoise Arnauda nemá chybu (navíc je to opravdu sexy chlápek) a z Lucrézie se postupně vyklubala pořádná mrška. Velmi slušná výprava, skvělé herecké výkony (bohužel ne u všech) a zajímavé vedlejší postavy (francouzský král, manžel Lucrézie, milenka Cesara...), to vše z tohoto seriálu činí pro mě velmi přitažlivou lekci z historie.

plakát

Líbáš jako ďábel (2012) 

Šmankote, co to bylo????? Po prvním dílu jsem si myslela, že už nás Marie Poledňáková přestane oblažovat svými výtvory, ale jako se vrací dobří holubi, tak se vrací i ona. První díl měl ještě aspoň nějaký děj, ale to, co se odehrává v díle druhém, je naprosté scénáristické zoufalství. Tady forma jasně přebíjí obsah. Film okatě staví na hezkých exteriérech Maroka a Staré Prahy a pěkném bytě hlavní hrdinky. To jsou jediné tři věci, které jsem na filmu ocenila. Poslední kladný bod zůstává Jiřímu Bartoškovi za jeho cynické komentáře. Celý film se točí kolem snahy hlavní dvojice urvat si pro sebe chvilku klidu, takže odjedou na dovolenou, což zákonitě vyústí v totální zmatek, který jsme nuceni následně sledovat. Nemám ráda, když je humor stavěný pouze na chaosu, běhání, řvaní a dalších podobných věcech. Zápletka s únosem je dost přitažená za vlasy a u scénky, kdy únosci vniknou do hotelu a nahánějí tam hrdiny, jsem nestačila kroutit hlavou. Proč čtyři lidé složitě utíkají před dvěma únosci, kteří jsou navíc evidentně totálně neschopní? No, chápu, že jinak by to zřejmě nebyla "sranda". Suma sumárum, naprosto zbytečný film, jehož rozpočet se mohl věnovat na bohulibější účely. Nejděsivější na tom všem pro mě je, že lidé se v kině opravdu bavili. A neomylně na těch nejtrapnějších místech filmu. Opravdu nevím, co je tak vtipného na oblíbené větě o bílém tesákovi... Po skončení filmu dokonce někteří lidé začali tleskat. Bylo mi docela smutno...

plakát

Princ a pruďas (2011) 

Oceňuju krásnou výpravu i příběh jako takový, ale vadil mi ten über cool nadhled, s kterým se film okatě nebere vážně. Opravdu nemám nic proti podobnému pojetí historického/fantasy žánru a jedna taková parodie na Robina Hooda, kterou natočil Mel Brooks, je hodně vysoko v mém osobním žebříčku. Humor ovšem pro mě není to, když je každé druhé slovo fuck a princové orálně uspokojují úchylného zakrslíka. O tom bezpohlavním sluhovi nemluvě... Poměrně zklamání z Dannyho McBridea, nebyl zdaleka tak vtipný, jak jsem čekala. James Franco pro mě naprosto tragický. Nějak jsem mu prostě tu "srandu" nevěřila. Ale je možné, že jsem jeho přístup prostě jen nepochopila. Stejné pocity mám ze Zooey Deschanel. Lezla mi akorát na nervy. Mile mě naopak překvapila Natalie Portman. Celkově průměr, který sráží "humor" a některé herecké výkony. Celou dobu jsem přemýšlela, jak by film asi vypadal, kdyby to byl vážný fantasy příběh zbavený všech stop humoru a parodie. Mám pocit, že bych se bavila lépe...