Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (182)

plakát

Tři mušketýři (2011) 

Jediný důvod vzniku tohoto filmu vidím v tom, že minulá americká verze Tří mušketýrů už je téměř dvacet let stará a producentům mezitím dorostla nová generace, z které lze v kinech vytáhnout pěkných pár dolarů. A jelikož trend je mít všechno hodně barevné, hodně akční a hlavně hodně cool, vznikl tento přeplácaný kříženec Šifry Mistra Leonarda a Pirátů z Karibiku. Kdyby mi bylo patnáct a v životě jsem neslyšela o Alexandru Dumasovi, odcházela bych z kina pravděpodobně nadšená. Ano, bylo to velmi cool a cílová skupina, což jsou předpokládám hlavně teenageři, tuto verzi asi také nejvíc ocení. Hlavní hrdinové jsou magazínově pohlední, hláška střídá hlášku, Mylady předvádí kousky jak Lara Croft a ty létající lodě, no neberte to, že? Nám ostatním nezbývá než zapomenout, že jsme kdy četli knižní předlohu nebo viděli některou ze starších filmových verzí. Doufám jen, že američtí diváci pochopí, že jde o čirou zábavu a nebudou tento film brát jako lekci z dějepisu...

plakát

Ti druzí (2001) 

Bála jsem se jak nikdy. Velmi stísněná atmosféra, každý mi tam připadal nějaký divný, přestože se navenek chovali celkem normálně. Celou dobu napnutá jak kšandy co bude dál. Konec mě docela rozsekal, to jsem opravdu nečekala. Podobné překvapení jako u Šestého smyslu. Palce nahoru!

plakát

Sága rodu Forsytů (2002) (seriál) 

Hodně povedený seriál s krásnou výpravou, příjemnou hudbou a skvělými hereckými výkony. Damian Lewis je neodolatelný a vystřihl svoji postavu tak, že mi Soamese bylo nakonec opravdu líto. Hlavní sympaťák je Jolyon Ruperta Gravese, toho bych hned brala :-) Zato Irene mi byla hodně protivná, knihu jsem četla, takže její chování mi nevadilo (i když mám pocit, že v knize nebyla až taková leklá ryba...), ale výběr herečky byl pro mě jednoznačně zklamáním. Nehezká, nesympatická, jako osudová žena se mi tedy opravdu nezdála.

plakát

Pokání (2007) 

Nejsem žádná citlivka, ale u Pokání jsem nestačila zamačkávat slzy. Neskutečná scéna na válečné pláži, jejíž síla je mohutně podpořena krásnou hudbou, závěrečné přiznání staré Briony, úchvatný James McAvoy (nejvíc mě dostal ve scéně, kde v sadu najde hromady zabitých dívek, to jsem skoro nerozdýchala), krásná Keira Knightley (na anorektičky si opravdu nepotrpím, ale tady jsem její vychrtlost ráda přehlídla) a obě představitelky mladé Briony. Nemám slov, za plný počet.

plakát

Spartakus (2010) (seriál) 

Jak už to v poslední době bývá u HBO zvykem, naservírovala nám hodně naturalistickou zábavu, plnou krve, sexu, násilí a intrik. A já si to užívám jak nikdy :-) Andy Whitfield má charismatu až na půdu a je mi opravdu líto, že odešel v tak mladém věku. Ono se vůbec na tu partičku gladiátorů hezky kouká, a to nejen kvůli kameře, která až obsedantně zkoumá každý detail jejich (často nahých) vypracovaných těl. Zajímaví jsou zejména kvůli svým příběhům a jeden kolikrát neví, komu fandit víc. Kdo ovšem svalovce občas zdárně přehrává je Batiatus se svojí povedenou ženuškou, kteří touží se vyšvihnout mezi místní smetánku a obětují tomu veškeré morální zábrany, které kdy měli. Intriky vesele střídají jedna druhou a aréna i špinavé postranní uličky se barví krví. To je snad moje jediná výtka, krev stříká z obrazovky po hektolitrech a po čase začínají zpomalené záběry a gejzíry červené lehce nudit. To mi ovšem nijak nebrání se na další sérii těšit jak na druhé Vánoce :-)

plakát

Alvin a Chipmunkové (2007) 

Jasný důkaz, že svět se definitivně zbláznil. Absolutně nechápu, jak se z těchto "zpívajících" chlupatých potvor mohl stát takový fenomén. Větší zábavu si člověk užije, když se nadýchá hélia a zkouší karaoke. Mám neodbytný pocit, že štáb a producenti zřejmě inhalovali něco mnohem silnějšího...Jeden bod za to, že jsem to celkem ve zdraví přežila.

plakát

Zatím spolu, zatím živi (2010) 

Popcornová oddechovka s klasicky rozdílnou dvojicí, svižnou akcí a snadno předvídatelným dějem. Největším překvapením tak pro mě bylo zjištění, že ani věčný diblík Cameron nemládne. Detailní záběry kamery jsou nemilosrdné a jestli Cameron takto hrdě a vědomě vystavuje vrásky, já tleskám její odvaze.

plakát

Já, robot (2004) 

Svižná podívaná s charismatickým Willem Smithem, kterému podobné role vyloženě sluší. Výprava připomíná Minority Report, a ten já dost ráda, takže u mě má Will a jeho robotickej kámoš nějaké ty plusové bodíky jisté. Akce nebylo pomálu a honička v tunelu byla doslova na kost, respektive na plechy. Plecháč Sonny je sympaťák a v porovnání s výkony některých živých herců v jiných filmech podává takřka oskarový výkon. Palce nahoru a jdu si přátelsky pokecat se svým topinkovačem. Jeden nikdy neví, co se z podobných elektronických potvůrek může vyklubat...

plakát

10 000 př. n. l. (2008) 

Tak jsem se úpěnlivě snažila si celou dobu říkat, že je to jenom fantasy film, který nemá absolutně nic společného s historickou realitou, ale když jsem viděla mamuty na poušti, jak tam staví jakousi pyramidu, tak šlo předsevzetí do háje, a nepřestala jsem až do konce kroutit hlavou. Dvě hvězdy za celkem slušnou výpravu a půvabnou hlavní hrdinku. Nejsem odpůrce dabingu, ale tentokrát se teda opravdu "vyznamenali". Ten klučina, co mluvil jako holka, to teda bylo něco...

plakát

Helena (2012) (seriál) 

Tak tohle se opravdu nepovedlo. Ten umělý smích sám o sobě by mi ani tak nevadil, ale vadí mi, jak ho tvůrci zoufale strkají pomalu za každou větu a situaci. Za chvíli ho budou pouštět pokaždé, když někdo jen vejde do místnosti, abychom pochopili, že se stane něco hrozně legračního. Chápu to jako naprostou bezradnost tvůrců, kteří jsou si vědomi jak slabé to je, a snaží se diváky donutit se "bavit" za každou cenu. Ovšem kde nic není, ani smrt nebere, pánové...