Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (90)

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Musím říct, že čtyři série tohoto britského sitcomu mi dlouho ležely doma, než jsem se odvážil pustit si první díl. Slyšel jsem, že se jedná o kvalitní seriál, ale když má člověk rozbolavělou bránici po tom, co vypne HIMYM nebo TBBT, tak se mu do žádných Ajťáků už moc nechce....Když mě už ale sledování těchto dvou sitcomů omrzelo a já si zapnul první díl IT Crowd, skoro jsem nevěřil tomu, co jsem právě viděl. Bylo to v tolika věcech nové a hlavně mnohem vtipnější než HIMYM a TBBT, že jsem si IT Crowd rázem zamiloval a za několik dní jsem stihl zhlédnout všechny série, čehož teď trošku lituji, protože jsem zatím nenašel nic tak dobrého, co bych mohl začít znovu sledovat....a tak mi asi nezbývá nic jiného, než se vrátit k nekonečnému HIMYM, které pomalu ale jistě ztrácí na kvalitě, nebo TBBT, jehož postavy mi už DLOUHO nenabídly nic nového....Pro mě je tedy IT Crowd suverénem mezi sitcomy, které jsem měl zatím možnost vidět.

plakát

All or Nothing: Tottenham Hotspur (2020) (seriál) 

Jedná se o dokument, nebo spíš reality show? Nemůžu si pomoct, ale tento žánr mě opravdu hodně oslovil. Neuvěřitelně mě bavilo nahlížet pod pokličku jednoho z nejslavnějších anglických fotbalových klubů a sledovat, jak se reální fotbaloví hráči a členové realizačního týmu chovali a co říkali v době, kdy oni sami psali klubovou historii. Více takových sérií!

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Dle mého názoru se jedná o jeden z nejoriginálnějších romantických příběhů, které v dnešní době může oko diváka vidět. Zpočátku jsem si sice říkal, že všichni hlavní hrdinové včetně vypravěče a trpaslíka cestujícího po světě jsou úplní magoři nebo taky že vidím nějak zeleně....Poté jsem ale poznal, že hlavní hrdinové (nyní už bez trpaslíka) jsou opravdu nehorázní magoři (myšleno v dobrém) a taky že opravdu všude zelenou barvu vidím ... Tohle je ale opravdu jen minimum z výčtu těch mnoha věcí, které dělají z tohoto filmu to, čím opravdu je a čím se může chlubit............A nyní ještě krátký přepis pro mého milovaného bratrance Kubu: "Pokud člověk chce dokončit základní vzdělání, musí tohle bezpochyby vidět."

plakát

Americká krása (1999) 

Opravdu velice nevšední podívaná... Film na mě zprvu působil malinko nezáživně, jenže po krátkém zaváhání mi ukázal, že má, co nabídnout. A to hlavně v podobě zajímavě se vyvíjejících zápletek, jejichž rozuzlení už ale tolik zajímavé nebylo a celý konec vyzněl tak nějak do prázdna. Na druhou stranu se vůbec nedivím, že se tento snímek dostal na tak vysoké příčky v žebříčcích čsfd... Třeba to, co předvádí Kevin Spacey, mě úplně dostalo. Jeho přeměna z absolutní lidské nuly na charakterního člověka, který ví, co chce, je prostě úžasná a já před tímto panem hercem, kterého jsem dříve zase tak nemusel, smekám...

plakát

Amores perros - Láska je kurva (2000) 

Amores Perros je první film, který jsem od Alejandra Gonzála Iňárrita viděl. Asi navždycky už u mě bude mít mezi jeho filmy svoje první místo. A to hlavně kvůli tomu, že díky Amores Perros jsem si tohoto mexického režiséra zamiloval. Nejen v tomto filmu, ale i v ostatních jeho snímcích, se mi moc líbí, jak umí pracovat s časovými liniemi, jak všechno plete mezi sebe a díky tomu celý film graduje a nabírá na otáčkách. V neposlední řadě se mi také líbí realistické znázornění všech problémů hlavních postav a jejich osudy, které nejsou nejšťastnější, ale o to více emotivnější. Amorres Perros tedy u mě bude vždy tím filmem, od kterého jsem nic nečekal a nic o něm nevěděl, ale nakonec se z něj vyklubal mistrovský kousek z rukou geniálního režiséra.

plakát

Anne s E na konci (2017) (seriál) 

Podle mě jeden z nejlepších seriálů EVER.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Musím uznat, že několik okamžiků se tomu filmu prostě nedá zapřít (např.: Podívejte se, pane, kde jsme.... Doma). Plusem je i fakt, že i když stopáž činí něco pod 3 hodiny, děj má stále spád a je na co se koukat... Ale že by to bylo víc jak na 3 hvězdičky? To se mi nějak nezdá... Několik příběhů, které spolu vůbec nesouvisí, a navíc herci, kteří jsou obsazeni do 7 rolí....? Promiňte, možná jsem ještě moc malej na tyhle filmy. A nebo Tom Hanks už neválí tolik jako dřív.

plakát

Avatar (2009) 

Vzpomínám si, že jednou o vánočních prázdninách jsem nevěděl do čeho píchnout, a tak ségra navrhla, že bychom mohli jít do kina, s čímž jsem jakožto "budoucí filmový fanoušek" souhlasil. Jediný žánr, který opravdu nemusím je horor, ale protože vím, že sestra by sama od sebe na nic takového nešla, výběr filmu jsem nechal čistě na ní. Jenže potom mi ukázala trailer k filmu, který vybrala (Avatar), a já se (trošku) začal bát, že se v kině budu (hodně) bát. Ale i tak jsem nakonec souhlasil s tím, že to bereme. Čím kratší však byla doba do začátku promítání, tím víc jsem měl stažené půlky. Poté jsme ale přišli do kinosálu, kde věkový průměr nepřesáhl 10 let. A tak jsem si začal říkat, že se někde musela stát chyba....Jenomže žádná chyba se nikde nestala! Bylo to tím, že lístky jsme si nekoupili na horor, jak jsem si zprvu myslel (já bláhový), ale na pohádku, z níž se nakonec vyklubal originální a ve většině případů naprosto dech beroucí film, který si hraje s detaily, nešetří s romantikou a hlavně končí dobře (spoiler :D) - prostě tak, jak správná pohádka končit má!

plakát

Avenged Sevenfold: Live in the L.B.C. & Diamonds in the Rough (2008) (koncert) 

Tohle je nejlepší live vystoupení Avenged Sevenfold, které jsem viděl. Moc se mi líbí nejen ty písničky, ale i hlášky Matta Shadowse, doprovodná videoprojekce a hlavně um všech členů kapely předvést vynikající show, na kterou se jen tak nezapomíná!

plakát

Batman (2022) 

Obrovské zklamání. Na nového Batmana jsem se opravdu těšil, ale očekávání zůstala nenaplněna. Mnoho recenzentů uvádí, že tři hodiny utekly jako voda. Já jsem měl tedy chuť film vypnout už po první hodině. Možná to bylo stupidními dialogy, šnečími pohyby Batmana v každé scéně, nebo skutečností, že Nolanovu verzi považuji za nepřekonatelnou klasiku. Ať je to tak, nebo tak, dávám dvě hěvzdičky a případné pokračování od pana Reevese vynechám.