Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (90)

plakát

Tenkrát na Západě (1968) 

Před nějakou dobou jsem film Hodný, zlý a ošklivý přirovnával k polévce, na níž její kuchař vyplýtval všechny svoje hudební ingredience, teď už ale vím, že jsem se malinko spletl. Vyhlášenou restauraci italského šéfkuchaře jsem totiž navštívil znovu a zjistil jsem, že Sergio Leone ví, kde nakupovat. Je pravda, že o jeho novějším receptu jsem slyšel jen samou chválu, a nedivím se. Hudební doprovod nabudil výbornou atmosféru a můj gurmánský zážitek stál opravdu za to. Tentokrát však nepředčil moje poprvé. Proto jen čtyři hvězdičky.

plakát

Warrior (2011) 

Upřímně ani nevím, jestli je něco, co bych sem mohl napsat, abych dobře vyjádřil věškeré pocity, které ve mně tento film vyvolal. Možná by to mohlo být něco jako: "Nejlepší filmový zážitek za hodně dlouhou dobu." nebo: "Snad nikdy jsem u filmu nebrečel tolik, jako tomu bylo dnes, kdy jsem se díval na Warriora. ", i tak si ale myslím, že taková slova jsou naprosto zbytečná, protože tohle se prostě musí vidět a hlavně prožít! Takže vám, kteří jste ještě neměli to štěstí, přeji příjemnou "zábavu" :))

plakát

Cesta do hlubin študákovy duše (1939) 

Výborná komedie z předválečného období, při níž se moc rád zasměju všem těm vylomeninám, které vyvádí hlavně nenapravitelný Peterka a student Kulík, jehož jméno a výborné přesvědčovací schopnosti v jakékoli záležitosti mě nikdy nenechají v klidu. Jednoduše se jedná o jedno z toho nejlepšího, čímž se "naše" kinematografie (a pan Peťule) může chlubit!

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Žádnou moc velkou delikatesu jsem od tohoto filmu nečekal. Hodný, zlý a ošklivý je ale taková velice dobrá polévka, jejíž kuchař věděl, co vaří, a tak ani nepřesolil, ani nepřepepřil...všechny chutě jednoduše výborně vyvážil tak, že nakonec si všichni chtějí opsat recept, jenže získáním stejného receptu nezískáte stejnou polévku! Možná taky proto, že už došly všechny HUDEBNÍ ingredience, díky nimž mi tato polévka tolik chutnala!

plakát

Avenged Sevenfold: Live in the L.B.C. & Diamonds in the Rough (2008) (koncert) 

Tohle je nejlepší live vystoupení Avenged Sevenfold, které jsem viděl. Moc se mi líbí nejen ty písničky, ale i hlášky Matta Shadowse, doprovodná videoprojekce a hlavně um všech členů kapely předvést vynikající show, na kterou se jen tak nezapomíná!

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Zdá se mi, že David Fincher se po filmech, jakými jsou The Social Network nebo Podivuhodný případ Benjamina Buttona, vrací ke stylu filmů, na který jsem u něj byl zvykly a díky němuž se mi taky tento režisér dostal do podvědomí. A upřímně si myslím, že dobře dělá, protože tohle mu prostě jde! Muži, kteří nenávidí ženy je snímek, který má svoje mouchy, ale já mu i přesto dám pět hvězdiček hlavně proto, že David Fincher je zpět mezi živými. Na závěr bych mu ještě rád popřál, aby tu s námi vydržel co nejdéle, než se zase rozhodne vyrábět knoflíky nebo usilovně vynalézat sociální sítě!

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Musím říct, že čtyři série tohoto britského sitcomu mi dlouho ležely doma, než jsem se odvážil pustit si první díl. Slyšel jsem, že se jedná o kvalitní seriál, ale když má člověk rozbolavělou bránici po tom, co vypne HIMYM nebo TBBT, tak se mu do žádných Ajťáků už moc nechce....Když mě už ale sledování těchto dvou sitcomů omrzelo a já si zapnul první díl IT Crowd, skoro jsem nevěřil tomu, co jsem právě viděl. Bylo to v tolika věcech nové a hlavně mnohem vtipnější než HIMYM a TBBT, že jsem si IT Crowd rázem zamiloval a za několik dní jsem stihl zhlédnout všechny série, čehož teď trošku lituji, protože jsem zatím nenašel nic tak dobrého, co bych mohl začít znovu sledovat....a tak mi asi nezbývá nic jiného, než se vrátit k nekonečnému HIMYM, které pomalu ale jistě ztrácí na kvalitě, nebo TBBT, jehož postavy mi už DLOUHO nenabídly nic nového....Pro mě je tedy IT Crowd suverénem mezi sitcomy, které jsem měl zatím možnost vidět.

plakát

Deset důvodů, proč tě nenávidím (1999) 

Podle mě se jedná o nejlepší teenagerovskou komedii, kterou jsem kdy viděl. Celých 94 minut se člověk dívá na sympatické herce (Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levvit), směje se nenuceným vtipům, poslouchá punk-rockovou hudbu, která se k příběhu z americké střední školy výborně hodí, a hlavně nemusí trpět u oplzlých vtipů, jako tomu je to u mé velice neoblíbené filmové série "American Pie". Také si myslím, že tento film v českém znění obsahuje mnoho nesmrtelných hlášek, za které patří dík všem překladatelům, kteří se na filmu podíleli :)))

plakát

Amores perros - Láska je kurva (2000) 

Amores Perros je první film, který jsem od Alejandra Gonzála Iňárrita viděl. Asi navždycky už u mě bude mít mezi jeho filmy svoje první místo. A to hlavně kvůli tomu, že díky Amores Perros jsem si tohoto mexického režiséra zamiloval. Nejen v tomto filmu, ale i v ostatních jeho snímcích, se mi moc líbí, jak umí pracovat s časovými liniemi, jak všechno plete mezi sebe a díky tomu celý film graduje a nabírá na otáčkách. V neposlední řadě se mi také líbí realistické znázornění všech problémů hlavních postav a jejich osudy, které nejsou nejšťastnější, ale o to více emotivnější. Amorres Perros tedy u mě bude vždy tím filmem, od kterého jsem nic nečekal a nic o něm nevěděl, ale nakonec se z něj vyklubal mistrovský kousek z rukou geniálního režiséra.

plakát

Strom života (2011) 

Před tím než jsem se na tento film podíval, jsem si přečetl několik recenzí, které nebyly moc pozitivní. Myslím, že lidé, kterým se film nelíbil, ho asi přesně nepochopili. Já v něm totiž viděl tolik moudra, životní pravdy, metafor....a to ani nemluvím o nádherných záběrech přírody, hudbě a vynikajících hereckých výkonech. Na konci filmu jsem skoro brečel a přitom se usmíval. Je to prostě film, který ukazuje mnoho, ale ne každý uvidí všechno!