Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (21)

plakát

Investigátoři (2022) (seriál) 

Me se to libilo. Nikdy predtim jsem podobny porad nevidela, ale za zivot uz jsem vyzkousela ruzne tyhle esotericke jevy jako astrologii, kartarky, kinesiologii, jednou dokonce reiki, nebo homeopatii. Po letech za ucelem zachovani zdraveho rozumu jsem dospela k zaveru, ze nic z toho samo o sobe nefunguje, vse funguje pouze na zaklade viry cloveka. Takze se mi libily zavery investigatoru, ktere tento dojem potvrdily. Nejvic me zaujal Jakub Kroulik, skoda, ze nedostal, mozna nechtel, vic prostoru, protoze paradoxne v jeho pripade si myslim, ze by se kdejake "paranormalni" jevy prokazaly :) Jen me mrzelo, ze napriklad v dile proutkareni bylo receno, ze Jakub se trefil vickrat, ale ne kolikrat! To trosku snizovalo dojem objektivity. Doufam, ze v dodavce bylo neco, co zaridi natoceni dalsi serie :)

plakát

Anatomie skandálu (2022) (seriál) 

Za me dobry. Chlap je chlap, zenska je zenska, klasicke manzelstvi slozene z muze a zeny, stara dobra nevera a svete div se! opet chlapa se zenou! Je mozne,ze uz mi to staci? Po shlednuti par pouze prvnich dilu srackoidnich preamerikovanych serialu v tuto chvili asi jo. Proste se mi to libilo uz jen proto, jak je to "normalni a obycejny". Za jinych okolnosti bych asi plnej pocet nedala, ale fakt se to v mych ocich v te dnesni tvorbe docela vyjima.

plakát

Těla (2023) (seriál) 

Hlavne, ze jsme tam nacpali vsechny rasy a pulku tendencnich temat. Dnesni tvorba zacina byt opravdu katastrofalni a doufam, ze i neudrzitelna! Rozdivam na Netflixu 4 serialy, a z toho 3 vypnu v pulce prvniho dilu. Vazne to musime na*rat vsude, i do roku 1890???

plakát

Tour de France: Bez příkras (2023) (seriál) 

Doufala jsem, ze peti hvezdama zvednu hodnoceni zpatky nahoru, jak si tento dokument zaslouzi. Chtela jsem vyrovnat tady ty pomlouvace - neni to o Tour (tak se divej na Tour) nebo je to stejny jak formule (formule jsem nevidela, ani neuvidim, pac jsem bajker a zajima me cyklistika). Pro me pocin roku, genialne natocene, perfektni doprovodna hudba, i cele pojeti z pohledu majitelu staji a hlavne jezdcu. Chvilema jsem ani nedychala, nektere momenty si pamatuju z realne lonske tour, ale diky tomuhle dokumentu ziskaly diametralne odlisny aspekt a na tisic procent budu letosni tour sledovat ne jednim okem jako doted, ale pekne poctive od zacatku do konce! Jen skoda, ze jeden dil nebyl o Pogacarovi, a ze vynechali zasadni moment Pogacarova padu a Vingegaardova fair play gesta. Davam 100 %.

plakát

Survivor Česko & Slovensko - Série 2 (2023) (série) odpad!

Koncim, neda se na to divat. Genderove pravidlo a diktator Novotny byly posledni kapkou. Doufam, ze vyhraje jedina normalni Johana a ze treti serie uz proboha nebude, ty penize at daji radsi utulkum nebo na charitu, misto podpory tehle frasky.

plakát

The Last of Us - Season 1 (2023) (série) 

Hmm, co že je na tom taková pecka? Neviděla jsem to už? Silně mi to celou dobu připomíná Walking Dead, v podstatě se změnila jen zapletka a Cordyceps. Videohru jsem nehrála, do boomu tohoto seriálu jsem o ní ani nikdy neslyšela, nicméně pokud to s ní chci spojovat, tak nechápu díly zabývající se hodinu Frankem a Billem, Ellie a kámoškou  - opravdu, fakt a vážně je nutné nacpat podobné scény i do adaptace videoher z roku 2013?? Prostě hodinu sledujete Franka s Billem, vůbec netušíte proč to sledujete, abyste na konci zjistili, že důvod - v podstatě jen nabrání zásob - mohl být vyřešen v 5 minutách, aniž by musela být natočená zbytečná hodina o polovině života dvou chlapů, kteří na předchozí a následující děj nemají nejmenší vliv! Jako fakt to nechápu. Výsledek - průměrný seriál, dívatelný, ale obratem zapomenutelný, další sérii nejspíš ani sledovat nebudu.

plakát

1899 (2022) (seriál) 

Mne to tez nudi, a tak jsem se na to tesila! Dark me primel otevrit hubu dokoran, je fakt, ze od treti serie jsem se uz dost ztracela, ale i tak mne to porad nutilo premyslet, i kdyz uz mi to prislo moc sci-fi a moc prekombinovane. Toto me naopak nenuti k nicemu - u 6. dilu pisu tuhle recenzi, a i kdyz mrknu na obrazovaku cca kazdych 5 minut, stale jsem v obraze a vim o co jde, stale totiz celkem o nic. Asi to uz dodivam, kdyz jsem to rozdivala, ale na pokracovani urcite cekat nebudu.

plakát

Arctic: Ledové peklo (2018) 

Byt to kniha, tak dam plny pocet bodu. V knizce by byly popisovany vsechny ty pocity, co clovek zaziva, kdyz zustane nekde na konci sveta sam, s minimalnim vybavenim a chce prezit. Protoze nejhorsi protivnik jsme my sami, musime se vyporadat se svou hlavou, a to je vzdycky nejtezsi. Tady to bohuzel  bylo zpracovano jen castecne, mohla jsem si jen domyslet ty pocity a ten boj sam se sebou, protoze ackoliv asi tvurci absencí monologu ci dialogu zamysleli zvysit napeti a soustredit se jen na proziti obrazu, na me to melo opacny efekt, postradala jsem to proziti napeti vevnitr v hlave, bezvychodnosti a marnosti veskere jeho snahy, tyhle veci na me pusobily trochu plytce, skoro jak kdyby si na jednu stranu z nekterych zazitku nic nedelal, a jine zase strasne prozival. Konec to jen potvrdil, uz jsem vedela, ze se pro ne vrati, a neprozivala jsem tu nejistotu,coz by spravne divak prozivat mel...

plakát

Nemocnice New Amsterdam (2018) (seriál) 

Nic moc, dívat se na to dá, když chcete vypnout hlavu. Zezačátku to nebylo úplně debilní, ale hrozně tomu chybí to vtažení do děje a postav - například na rozdíl od Chirurgů - toto je dost slabá napodobenina. Jak se dostávám dál, musím říct, že je to čím dál horší. Nejvíc mě udivuje, že je to podáváno, jakoby taková velká nemocnice fungovala pouze na řediteli, někdy asistentce, děkanovi - a doktorech v oborech pohotovost, kardio, onko, neurolog a hlavněěěě psychiatr. Protože nejdůležitější při transportu pacienta - ředitele po kolabsu v důsledku rakoviny do nemocnice je přece informovat o jeho zdravotních komplikacích místního psychiatra že. A nejdojemnější scéna? Když psychiatr se svou vanou místo břicha vyprošuje zavedení zdravého jídla do kantýny. Některé scény jsou dosti nepochopitelné. Naštěstí ale celý seriál zachraňuje multi, kulti, trans a všechny aktuální hybače světa, pardon, USA, bez nich by dneska už nic nešlo. Shrnutí - Taková slátanina napůl Greys a napůl Private Practice - akorát v obou to dává mnohem větší smysl.

plakát

Cizinec (2020) (seriál) 

Mně se to líbilo moc, nedávno jsem dokoukala Mělas to vědět, a tohle mi přišlo mnohem lepší. Nebylo tam hluché místo, bylo to uvěřitelné, napínavé, příběh gradoval, konec to nezkazil - co víc si v dnešní době přát? Mám ráda seriály, kdy skončí díl, a i když je už půlnoc a vy zítra vstáváte v 5, stejně Vás to nutí si pustit další. Tenhle to splnil do puntíku.