Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (1 470)

plakát

Šťastlivci (2008) 

Šťastlivci mě učinili šťastným a proto nemohu jinak, než za plný počet. Navíc jde o můj úplně nejoblíbenější žánr - road movie, v tomto případě okořeněný humorem a trochou dramatu. Tu jejich cestu napříč Státy jsem si užil náramně a do Rachel se zamiloval od prvního obrazu.

plakát

Mafiáni (1990) 

Mafiánský majstrštyk. Před pár dny jsem zhlédnul Tenkrát v Americe a napsal jsem o něm, že se jedná možná o nejlepší film z mafiánského prostředí. Nyní se musím opravit. Nejedná, protože Mafiáni jsou ještě lepší. Scorsese zpracoval příběh podle skutečné události a nelze mu vytknout vůbec nic. Kromě brutality, násilí a skvělé akce, nechybí ani humor - místy dost černý, jako by s dialogy pomáhal sám Tarantino. Až mně bylo líto, jak ty dvě a půl hodiny rychle utekly.

plakát

Million Dollar Baby (2004) 

Nejlepší Eastwoodův film. Po jeho skončení jsem zůstal pár minut jen nehybně sedět, neschopen ze sebe vypravit slova. Nádherné, smutné, dojemné!!!

plakát

Válka Roseových (1989) 

Kdo by to do toho prcka DeVita řekl, že dokáže natočit tak skvostnou věc. Určitě mu v tom hodně pomohl skvělý scénář a oba hlavní protagonisté. Jen tak mimochodem - Kathlen Turner ztvárnila asi největší svini, mrchu a potvoru, jakou jsem kdy viděl.

plakát

Vincent jede k moři (2010) 

Zpravidla hvězdičkami moc neplýtvám, ale v tomhle případě je to plná palba. Tenhle příběh mě chytil jako málo který, svojí atmosférou, tou cestou samotnou, přírodou, kamerou, postavami, jejichž stav se v průběhu filmu vyvíjí, humorem, poetikou..., no prostě - přál jsem si naskočit k těm třem do auta a namířit si to do Itálie k moři s nimi. A jen tak mimochodem, ta scéna u moře byla natočena Julii Marině, což je takové předměstí Monfalcone. Už deset let tam jezdím rok co rok na dovolenou.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Jeden z nejlepších seriálů vůbec. Mám první tři série a jen těžko jsem se odtrhával od obrazovky. Naprosto originální hlavní hrdina, skvěle vypointované příběhy, nezvykle dobře vytvořené ostatní postavy, jejich charaktery, jejich profesní i soukromý život. A Dexterova sestra Deb - tu prostě nejde nemilovat. Její slovník, mimiku...,prostě paráda. Kdybych měl vybrat nejlepší sérii, asi bych zvolil dvojku. A plány do budoucna? Určitě sehnat další série!!!!

plakát

Titanic (1997) 

Pořídil jsem si speciální dvoudiskovou edici a rozhodně ničeho nelituji. Velkolepá podívaná, strhující příběh, famózní režie. Vyčištěný obraz, skvěle prostorově nazvučeno. V tomhle případě skutečně nemám jedinou výtku. (doporučuji zhlédnout alternativní konec)

plakát

Big Lebowski (1998) 

Hned po prvních minutách mě napadla spojitost se staršími filmy Quentina Tarantina - dlouhé dialogy v podstatě o ničem a přesto tak hrozně zábavné. Bavil jsem se kurevsky dobře, díky Lebowski!!

plakát

Thelma a Louise (1991) 

Film dokonaly v každém ohledu - scénář, herecké výkony, hudba, vtipné dialogy a gradující atmosféra až k závěrečnému vyvrcholení. Dvě kamarádky se rozhodnou udělat si dámskou jízdu, trochu se pobavit, trochu si zatančit, trochu zaflirtovat. Všechno však nabere trochu jiný směr, než si obě představovaly. Jakou cenu má vlastně svoboda? Skutečný filmový klenot!!!

plakát

Santa je úchyl! (2003) 

Santa je borec. A nejen on, v podstatě všechny postavy ve filmu (lilipután, sexy barmanka, černošský šéf ostrahy a nakonec i ten malý tlouštík). Všichni perfektně zapadají do tohoto soukolí poněkud drsného, ale moc vtipného snímku. Oceňuji, že nezazní pouze pár dobrých vtípků v úvodu a s přibývajícími minutami se humor postupně vytrácí, jak to v mnoha komediích bývá. Tady je čemu se smát od začátku do konce!