Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Poprvé to bylo na čtyři hvězdičky. Skvělý zamotaný příběh, nečekané rozuzlení a dva charismatičtí hrdinové a magie. Napodruhé jsem si už ale plně vychutnal atmosféru a všechny detaily mi zapadly do spletité mozaiky rivality a nenávisti. Naprostá špička.

Osudový dotek

Osudový dotek (2004)

Úžasný film, který mě svou atmosférou a promyšleností dostal. Není to klasické cestování časem, zde se ukáže, jak manipulace s minulostí může být dvousečná zbraň. Navíc je film o to sympatičtější, protože si vystačil s malým rozpočtem. Můj top 2 film.

Bourneovo ultimátum

Bourneovo ultimátum (2007)

Krásné rozuzlení Bournovy trilogie. Všechno, co dělalo předchozí dva díly úžasnými filmy, je tady zachováno, vylepšeno, vyladěno. K tomu ještě úžasná scéna na trafalgarské stanici, která se prostě musí zapsat do historie kinematografie. Docela pozitivní plus má ode mě taky za to, že narozdíl od naprosté většiny akčních filmů zde není nějaká buchta, která se s hrdinou časem vyspí a ukáže nám vypracované tělo.

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Velmi tíživý film, který po zkouknutí snad nikomu nevykouzlí úsměv. Ano, emocionálně to na mě velmi zapůsobilo, dokonce tím depresivním způsobem. Podle mě by školy udělaly lépe, kdyby místo prapodivných dokumentů s feťáky, kteří při natáčení jsou myšlenkami jinde, pouštěli tento skvost. Spousty lidí by to od drog odradilo a zbytek by si užíval úžasné herecké výkony (hlavně Jennifer Connelly) a skvělou režii.

Obvyklí podezřelí

Obvyklí podezřelí (1995)

Kriminálky mám rád. Zamotané kriminálky mám ještě radši. Ovšem kriminálky, které mě dokážou v průběhu filmu třikrát šokovat, to jsem ještě nezažil. Obvyklí podezřelí je druhem filmu, který prostě napoprvé nepochopíte. Navíc se dá vyložit vícero způsoby. Ano, tak zajímavý ten příběh je. K tomu báječný výkon herců, jasných pět hvězdiček.

Princezna Mononoke

Princezna Mononoke (1997)

Krásný animák z přírody. Pro děti rozhodně nebude, jelikož je poslání filmů přeci jen není tak zřejmý. Každopádně, naprosto kouzelná animace, postavy, příběh a samozřejmě hudba. Pro mě nejlepší anime všech dob.

Skrytá identita

Skrytá identita (2006)

Nevěřil jsem, že krimithriller s tak velkou koncentrací na příběh může být tak svižný a dynamický, ovšem stalo se tak a film mě překvapil. Herci předvědli skvělé výkony a děj byl náležitě spletitý.