Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (701)

plakát

Maciste na carském dvoře (1964) 

Byla trochu ostuda, že jsem jako milovník italského braku ještě neviděl žádný film s Mačistou, takže jsem tuhle možnost uvítal. Jedná se o klasické Peplum se všemi potřebnými proprietami, ale v rámci žánru jsem viděl o dost lepší věci, übersilák Mačista je sice se svými kousky dost v pohodě, ale celkově chybí lepší akce, výprava, zajímavější postavy atd. U nás uvedla TV Premiéra v roce 1994.

plakát

Lesk smrti (1988) (TV film) 

Celkem povedená televizní krimoška, kterou u nás na VHS vydal Warner home video. Jimmy Smits je sympaťák (mix Sonnyho Landhama a Lou Diamonda Phillipse) a tahá celý film hore.

plakát

Policajti z Miami (1989) 

Konečně jsem (díky RockyRT) zkompletoval všechny italské fláky od Densy Home Video. Policajti z Miami se nijak nevymykají celé kolekci, levný pozdní italo trash. V rámci kolekce Densy, ale vyšly i o dost lepší věci, třeba KAT Z BRONXU a GETTING EVEN, kde si ve stejném roce zahrála stejná hlavní trojka jako v MIAMI COPS (Roundtree, Muller a Aronin). Klucí jsou celkem sympaťáci, pár bouraček, absurdních přestřelek, ale hlavně to není úplná nuda, jak tyhle céčka běžně bývaj. V podstatě italská odpověď na LETHAL WEAPON. K černošským hvězdám nižší svítivosti, o nichž mluví choze, je třeba přidat ještě jméno Woody Strode.

plakát

Konec snu (1989) (TV film) 

Sice to má televizní look, ale ústřední trojka MacLachlan, Loggia (pro mě už navždy pan Eddy z Lost Highway a taky trochu Frank Lopez) a Moffett to tahá mírně nahoru. Solidní drama s trochu neukočírovaným závěrem.

plakát

Bersaglio mobile (1967) 

Slušný Korbučiho biják. Nic velkého, ale také zábavná a zamotaná krimi ve slušném tempu, atraktivní lokalita (honička na Akropoli), špetka napětí, humoru či brutality a sympatický euro B ksichty (Gordon Mitchell jako Albánec vládne). U nás uvedla TV Premiéra v roce 1994.

plakát

Burro (1989) 

Film, který asi měl působit zvláštně, ale je spíše divný, jestli je jasné, jaký je v těhle adjektivech rozdíl. Trochu klasicky blbé komedie, kterou byste od Pozzetta v 80. letech čekali, trochu drámo o traumatizovaném lonely lonerovi a trochu podivného mysteriózna s až bizarními scénami, jako když potulný cikán donutí Pozzetta, aby "ho dal vychcat". Je pravdou, že je to díky tomu svým způsobem skutečně "originál", ale ne příliš zajímavý, natož pak zábavný či jakkoli podnětný. Ze stáje DAVAY.

plakát

Kontraspiknutí (1990) 

Bacha na to, on sice obal s logem Troma a se sošnou dvojkou v kombinaci s duem proslulých shit producentů Merhi/Pepin může vypadat lákavě a zábavně, ale opak je pravdou. Merhi s Pepinem udělali pár legračních slušných béček s vysloužilými herci (Dragon Wilson, Lamas) či jako startér kariéry bývalých pornohereček (Traci Lords, Anna Nicole Smith), ale také spolupracovali na řadě nudných a levných céček, kam lze zařadit i Kontraspiknutí, které sem dovezl DAVAY. Ve filmu se strašně dlouho v podstatě nic neděje, mimochodem dáma z plakátu tam hraje asi 5 minut, načež tedy na konci následuje pár efektních, ale nesmyslných výbuchů aut ve stylu mnohokrát parodovaným v Simpsonových, kdy se převrhne kočárek a buchne. Taky pár slušnejch kaskadéřin na motorkách a konec. Céčko, které bohužel nefunguje ani jako nechtěná parodie. Šiat.

plakát

Madam (1989) 

Italský soft eroťák uvedený na Nově, která své diváky ve svých počátcích o sobotních večerech přesně tímhle euro trashem vydatně zásobovala. Takto se daly vidět i některé velmi proslulé sračky od Joea D´Amata a jeho souputníků. Dneska je to kvůli raritnosti dabingu i titulů samotných vyhledávaný sběratelský artikl. Madam je v rámci žánru rozhodně OK, má to příběh, který není jen na oko a herci nejsou úplnej kompars.