Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (12)

Fuga dal Bronx

Fuga dal Bronx (1983)

Ennio Girolami hraje postavu prezidenta General Construction Clarka, který vypadá úplně stejně jako prezident Manhattanské korporace Fischer z předcházejícího filmu. Režisér Castellari v jednom z interview vysvětlil, že jde skutečně o dvě rozdílné postavy.

Fuga dal Bronx

Fuga dal Bronx (1983)

Ve filmu je zabito celkem 174 lidí. Z toho 110 zastřelením, 40 explozí, 9 útokem plamenometu, 1 ubodáním, 1 je zabit mimo obraz, 4 neznámým způsobem, 6 elektrickým proudem, 2 úderem helmy a jednomu je rozdrcen obličej pažbou brokovnice.

Fuga dal Bronx

Fuga dal Bronx (1983)

Režisér Castellari byl zklamán z úbytku svalové hmoty představitele Trashe Marka Gregoryho. Proto má po většinu filmu na sobě Trash koženou bundu.

Fuga dal Bronx

Fuga dal Bronx (1983)

Natáčelo se 18 měsíců po konci natáčení 1990: Bojovníci z Bronxu.

Fuga dal Bronx

Fuga dal Bronx (1983)

Ve filmu se v cameo roli dispečera korporace objeví i režisér Enzo G. Castellari (s knírem).

Paco - stroj smrti

Paco - stroj smrti (1986)

Herec Claudio Cassinelli zahynul během natáčení při nehodě helikoptéry.

Skinny Puppy: Video Collection 1984-1992

Skinny Puppy: Video Collection 1984-1992 (1996)

Jedním z klipů, které chybí na této kompilaci je slavný "Worlock". Je to kvůli tomu, že se v klipu se objeví (především gore) scény z několika desítek filmů, a získat oficiální povolení ode všech autorů bylo nemožné. Některé z nich: Altered States, Bad Taste, The Beyond, Combat Shock, Dead And Buried, Death Warmed Up, Deep Red, Demons, Eraserhead, From Beyond, Hellbound: Hellraiser II, Henry: Portrait Of A Serial Killer, Intruder, Luther The Geek, Maniac 2, Opera, Parents, Phenomena, Re-Animator, Suspiria, Tenebre and Videodrome (audio intro).

Světlo mého dne

Světlo mého dne (1987)

Ve filmu se objeví smyšlená kapela "The Problems". Ve skutečnosti se jednalo o americkou synthpopovou skupinu "Exotic Birds", jejímž členem byl krátce i Trent Reznor, pozdější zakladatel Nine Inch Nails a jedna z nejdůležitějších postav alternativní hudební scény minulých let. Reznora je možné ve filmu zahlédnout v kratičké sekvenci.

Vetřelcátor

Vetřelcátor (1989)

Přestože byl film pod různými názvy uveden v mnoha zemích světa, nebyl kvůli licenčním problémům nikdy oficiálně uveden v USA.

Zkurvená generace

Zkurvená generace (1995)

V jedné z úvodních scén filmu jsou hrdinové sedící v autě napadeni gangem tří rabijátů. Jedná se o legendární kanadskou kapelu Skinny Puppy. Jeden ze členů skupiny cEvin Key si během natáčení této scény zlomil ruku.

Reklama