Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (964)

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Ace Venturu jsem milovala už jako dítě. Už si ani nepamatuju, kolikrát jsem Zvířecího detektiva viděla, ale pokaždé se na něj s nadšením podívám znova. I přesto, že jsou některé hlášky a scény naprosto nezapomenutelné a i přes to, že znám skoro celý film nazpaměť, směju se u něj úplně stejně jako u prvního shlédnutí. Jim Carrey je úžasný herec, který opravdu dokáže zahrát úplně vše, a Ace Ventura je tomu důkazem. Díky tomuto filmu jsem si Jima Carreyho oblíbila a mám ho ráda dodnes. I přes to, že je Ace Ventura taková hovadina, jsem ráda, že aspoň u nějakého filmu se shodnu s většinou názorů ...

plakát

Ace Ventura 2: Volání divočiny (1995) 

Druhé pokračování Ace Ventury jsem jako dítě milovala úplně stejně jako prvního Zvířecího detektiva, jenže postupem času jsem musela o jednu hvězdičku polevit. Není to tím, že by tato dvojka nebyla dostatečně vtipná nebo že by byla zas o tolik slabší. Hodnocení jsem snížila hlavně proto, že i když se tvůrci snažili, aby byla většina scén vtipných, občas zabředli až do nesmyslného a přehnaného humoru. Například teď myslím scénu s krokodýlem. V prvním díle byla scéna se žralokem vtipná, protože byla zaprvé originální a zadruhé víc reálná. Kdežto scéna s krokodýlem už bylo jen "opakování starého triku", byla zbytečně dlouhá a závěr typu: "Proč se boucháš?" byl spíš k pláči než k smíchu. Dalším příkladem je opakované převracení auta přes střechu při parkování. Nebo monster truck na konci ... Samozřejmě ale i přes všechny ty své "nedokonalosti" se na Volání divočiny velmi ráda dívám a u některých scén a hlášek se do dnes směju jako malé dítě. Naštěstí je takových scén ve filmu dostatek, takže si v konečné fázi čtyři hvězdičky s přehledem opravdu zaslouží.

plakát

A co když je to pravda? (2005) 

Když jsem A co když je to pravda? viděla poprvé, ohodnotila jsem film čtyřma hvězdičkama. Zklamal mě způsob, jakým se Elisabeth probudila z kómatu, způsob, kterým si na všechno vzpomněla a celkově mi vadilo, jak byl film až přemrštěně pohádkový . Po dalším shlédnutí ale musím ještě jednu hvězdičku přidat. Pořád sice souhlasím s tím, že způsob probuzení i způsob vzpomenutí mohl být zajímavější a ne tak klišoidní, ale na to, jak příšerné a navíc nezábavné některé romantické komedie jsou, si tato rozhodně pět hvězdiček zaslouží. A co když je to pravda? má v sobě hodně komediálních prvků a jé se vždy při sledování velmi dobře bavím. Dokonce mi už ani ta pohádkovost nevadí, protože nebýt jí, film by nevyzněl tak, jak měl.

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Jako dítě jsem mohla Addamsovu rodinu sledovat denně. Vždycky jsem si takovou rodinu přála a do dnes si sama sebe dokážu naprosto dokonale představit jako dalšího člena rodiny. A protože tato "verze" byla jediná, na kterou jsem v dětství narazila, nikdy jsem si na žádné jiné Addamsovi nezvykla ... Za to ji ale znám skoro nazpaměť. A i přes to se při sledování pokaždé opravdu skvěle bavím. Herecké výkony jsou naprosto vynikající, obzvlášť tedy výkon Christiny Ricci, která byla prostě úplně dokonalá. I přes to, že má film občas nějaké slabší momenty, nemůžu hodnotit jinak než všema pěti hvězdičkama.

plakát

Addamsova rodina 2 (1993) 

Jako dítě jsem měla toto pokračování Addamsových ráda úplně stejně jako první díl. S odstupem času už ale umím poznat, že je je Addamsova rodina 2 o hodně slabší než první díl. Herecké výkony jsou samozřejmě naprosto perfektní a i humor stále drží stejnou laťku jako v prvních Addamsových, ale co se týče námětu a celkově příběhu je tato dvojka opravdu slabá. Už jen to, v jaké míře se zde vyskytují zpívané scény nebo scény, které jsou až nehorázně nereálné ... Na tři hvězdičky to není, ale plné čtyři to taky úplně nejsou ... Každopádně ale i přes to všechno, se na tento film opravdu velmi ráda dívám a i po tolika letech se u něj stále dobře bavím.

plakát

Ahoj sídliště (1987) (seriál) 

Na Ahoj sídliště jsem se podívala jenom proto, abych si doplnila folmografii Ivana Trojana. Toho jsem ale nakonec ve filmu vlasntě vůbec nenašla. Netuším, jestli to bylo tím, že tam ani nehraje, a nebo tím, že jsem nebyla schopná věnovat filmu všechnu svou pozornost. Dětské herecké výkony mě nijak neoslnily a "dospělácké" už vůbec ne. Velmi špatný scénář, zvláštní rozuzlení celého příběhu, snad kromě nadějného námětu mě na filmu nezaujalo vůbec nic. Přimhouřím ale oko, protože se jedná o rodinný film a třeba se dětem líbit může, proto dvě hvězdičky.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Nikdy jsem se o Alenku v říši divů nezajímala. Nikdy jsem neviděla jediný film, nikdy jsem nečetla knihu. Když jsem ale viděla úžasné herecké obsazení a ještě navíc Tima Burtona jako režiséra, bylo mi jasné, že se Alence dál vyhýbat nebudu ... Bohužel byl pro mě film ale spíš zklamáním ... Efekty, masky, kostýmy i herci byli naprosto geniální, ale příběh mě bohužel nijak moc nezaujal a děj mě za začátku přišel hodně zmatečný a urychlený ... Uvažovala jsem, jak film ohodnotit a nakonec jsem se přece jen rozhodla pro tři hvězdičky, protože film na čtyři bohužel nemá.

plakát

Alenka v říši divů: Za zrcadlem (2016) 

I přes to, že mě první Alenka v říši divů Tima Burtona nezaujala, nemohla jsem se jejího pokračování dočkat rovnou ze dvou důvodů - Rhys Ifans a Andrew Scott ... V případě této vysněné herecké kombinace bych byla schopná shlédnout úplně všechno. A co na tom, že se na plátně vůbec nepotkali ... Příběhově mě přijde Alenka v říši divů: Za zrcadlem daleko lepší. První film mi ze začátku přišel příšerně zmatečný a ani jeho příběh mě nijak zvlášť nezaujal. To se ale o jeho pokračování rozhodně říct nedá. A dokonce i přes to, že by konec typicky přeslazený a maximálně pohádkový, tentokrát vůči němu nemůžu řícet jediného slova, protože jsem si film opravdu upřímně užívala. Jiné než pětihvězdičkové hodnocení si film ani nezaslouží!

plakát

Alexia (2013) 

Takový o něco lepší Unfriended. Alexia má tu správnou atmosféru a žádné zbytečné omáčky okolo. Snad jen závěrečná scéna mohla být trochu promyšlenější a ne stejná jako každá závěrečná scéna u podobných filmů.

plakát

Amadeus (1984) 

Amadeus je opravdu krásný film s úžasnou výpravou a silným příběhem. Bohužel ale není pravdivý a právě proto mu strhávám onu hvězdičku k dokonalosti. Tom Hulce zde předvedl dokonalý herecký výkon, který si budu ještě dlouho pamatovat. I F. Murray Abraham ve své velmi nepříjemné roli na mě udělal velký dojem. Pokud si ale člověk nezjistí pravdu, může se nechat filmem ovlivnit a mít zkreslené představy o tom, jak to ve skutečnosti vlastně všechno bylo. Já bohužel nejsem zastáncem takovýchto filmů, věřím, že kdyby byl film napsán tak, jak se tento skutečný příběh opravdu odehrál, byla bych opravdu nadšená ...

Ovládací panel
10 bodů