Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (971)

plakát

Bros (2022) odpad!

Jeden z důvodů, proč nenávidím Americké romantické rádoby komedie, je to, že nejsou ani trochu vtipné. Bohužel ani Bros není vyjímka, vetšina scén byla tak trapná, že jsem měla problémy s tím se na film vůbec dodívat. Navíc mi ani jedna z hlavních postav nepřišla sympatická, obzvlášť pak Bobby mi přišel vyloženě nesnesitelný. Původně jsem si říkala, že mě vlastně ani nezajímá, jak to mezi Bobbym a Aaronem nakonec dopadne, ale ve finále jsem zjistila, že je postava Bobbyho tak u neuvěřitelný kretén, že (SPOILER!) jsem začala fandit vztahu Aarona s Joshem. Za normáních okolností jsem vděčná za jakýkoliv film s LGBT tématikou, ale toto bylo taková sračka, že lituju toho, že jsem se radši znovu nepodívala na Red, White & Royal Blue ... To je aspoň opravdová komedie, u které jsem se výborně pobavila ...

plakát

Docent - Preso s mlíčkem (2023) (epizoda) 

Druhý díl byl pro mě dost velkým zklamáním. Nejen, že postava Terezy Ramby je ještě víc nesnesitelná než v prvním díle, navíc je k tomu ještě úplně blbá. Taky mi vadí, jak byly "dvojčata" v prvním díle neustále chválení, přitom ale celou dobu zatím jenom sekají jednu chybu za druhou. Celé to zachraňuje jenom postava Docenta, což ale bohužel nestačí. Dvě a půl hvězdičky, začíná mě hodně mrzet, že si to Strach nenapsal celé sám.

plakát

Docent - Lesní vražda (2023) (epizoda) 

Zatím čistý průměr, uvidíme, jak to bude dál. Asi ze všeho nejvíc mi vadí arogance a agresivita postavy Ondřeje Vetchého, i když po poslední řadě 1. Oddělení by mě to asi nemělo až tak překvapovat. Ani postava Terezy Ramby mi nijak zvlášť nesedla, někdo tak absolutně zbrklý a témeř neschopný u mě určitě sympatie nezíská. Celkově se na to ale aspoň dalo dívat, a to i přesto, že většina vývoje děje byla vcelku předvídatelná.

plakát

Na západní frontě klid (2022) odpad!

To snad nemůže Netflix myslet vážně! Chtěla jsem dát hvězdičku aspoň za vizuál, ale díky závěru filmu jsem si to nakonec rozmyslela. Na západní frontě klid je jedna z mých nejoblíbenějších knih, ale toto je paskvil toho nejhoršího kalibru, který nemá s předlohou společného absolutně nic kromě názvu a jmen postav! Chudák Remarque se musí v hrobě obracet!

plakát

Nepřesaditelný! (2017) 

Jiřího X. Doležala jsem před zhlédnutím tohoto dokumentu vůbec neznala, takže v mém případě se opavdu jedná o hodnocení pouze samotného dokumentu a ne jeho osobnosti. Původně jsem si dokument pustila, protože je zde na ČSFD chybně uveden herec Jaroslav Plesl jako vypravěč. A protože mě dokumenty komentované Jardou baví i přesto, že o daném námětu nevím vůbec nic, bez jakéhokoliv očekávání jsem se pustila do sledování. To, že se ve skutečností jedná o Jaroslava Plesla, novináře, mi došlo asi až po dvaceti minutách, ale protože mě v té chvíli dokument už natolik zaujal, rozhodla jsem se jej zhlédnout až dokonce. Celkově se mi styl dokumentu líbil, ale protože se našly části, které mi úplně nesedly, pěti hvězdičkama hodnotit nemůžu. Čtyři a půl si ale Nepřesaditelný! určitě zaslouží.

plakát

Stíny v mlze - Strach (2022) (epizoda) odpad!

Komentář obsahuje spoilery!! Bylo mi naprosto jasné, že to dopadne přesně takto, přesto se ale odpadu nemůžu ubránit. Logiku bych v tomto díle hledala naprosto marně, neomylným únoscem, který naseká hromadu chyb počínaje, Malou dále pracující na případu i přes to, že je psychicky na dně a emočně nestabilní konče ... Celkově mi celý díl přišel napsaný strašně zbrkle, jako by tvůrci psali kriminální zápletku poprvé. Ani tentokrát mě absolutně nesmyslná zápletka s kupováním zbraně nepřekvapila, čím jiným by tvůrci celou epizododu vyplnili, že jo? Každopádně závěr, to zase bylo něco ... Nejzkušenější kriminalista je vyřazen ze hry téměř okamžitě, kdežto ta, která se ani netrefí do terče bezchybně sejme únosce jednou PŘESNĚ?! mířenou ranou? Wow. Tak to se asi opravdu stává jenom ve filmech, co? Nehledě na to, že to místo našli zrovna tito dva a zrovna bez posily. Asi ani nechci komentovat tu základní školáckou chybu, kterou v závěru únosce udělal. Jsem divná já, že jsem ve finále fandila právě Hanušovu Hrbkovi, nebo se prostě tvůrci jen málo snažili, aby mi na rodině Malých dostatečně záleželo? Možná to bude kousek od obojího ... Tak hlavně, že nevěra je vlastně naprosto v pořádku, vše je odpuštěno, jedeme dál. Chce se mi zvracet ... Doufám, opravdu doufám, že se tvůrci nevytasí s druhou řadou, i když to tak vypadalo. Prosím, nechte ty stíny v té mlze úplně zmizet pro dobro nás všech.

plakát

Stíny v mlze - Doba (2022) (epizoda) 

Zjistila jsem, že je lepší Stíny v mlze sledovat až z iVysílání, a to proto, že se tam dají přeskakovat zbytečné scény jako nelogické trénování hokeje nebo další stupidní vedlejší dějové linky. Takto mě seriál aspoň nena.ere zbytečnostma. Co se týče samotného případu, už jsem si zvykla, že tvůrci Stínů v mlze rádi zbytečně odvádí pozornost zbytečnýma odbočkama, které nejen uměle prodlužují děj, ale taky zbytečně diváka matou. Ve skutečnosti by pachatele odhalili téměř okamžitě. Nebýt toho, hodnotila bych plnohodnotnýma čtyřma hvězdičkama, motiv činu byl tentokrát velmi silný. A co se týče jištění podezřelého přes Facebook, myslím, že mě u tohoto seriálu už nemůže vůbec nic překvapit.

plakát

Stíny v mlze - Závod (2022) (epizoda) 

Protože mě tentokrát ani samotný případ moc nebavil, nebudu zbytečně zabíhat do podrobností, jako je další stupidní vyřešení případu a další nesmysly. Vedlejší dějové linky jsou čím dál horší, a to i přes to, že jsem si myslela, že horší už být ani nemůžou. Dokonce i dějová linka s Miroslavem Hanušem začíná zacházet do absurdit, scéna z nemocnice byla tak přitažená za vlasy, že jsem zvažovala hodnocení dvěma hvězdičkama. Nakonec jsem se ale znovu přiklonila ke třem, celkové hodnocení jsou dvě a půl hvězdičky. I přes to, že mě epizoda nijak nenadchla, pořád to nebylo to nejhorší, co nám Stíny v mlze zatím nabídly. S dalším shlédnutím možná onu půlhvězdičku ještě odeberu.

plakát

Stíny v mlze - 243 (2022) (epizoda) 

Další epizoda, která mě bavila více méně celá, pokud samozřejmě nepočítám vedlejší dějové linky. Jardu Plesla mám sice strašně ráda, ale z jeho postavy je mi vyloženě na blití ... Nelíbilo se mi ani to, že se do příběhu paradoxně musel vložit Miroslav Hanuš, aby se to konečně nějak posunulo. Protože scéna s houslema byla dost epická. A je sice pravda, že jsem si v průběhu celé epizody říkala, že jim to řešení případu jde nějak podezřele snadno, a jakmile došlo k (SPOILER!!) odhalení fotografa z odrazu auta a postupně k dalším nepravděpodobným rozuzlením, chtěla jsem epizodě napařit hvězdičky zase jenom tři, nakonec jsem ale musela zhodnotit, že to byla zatím asi jedna z nejméně otravných epizod. Proto dávám tři a půl hvězdičky a přikláním hodnocení ke čtyřem.

plakát

Stíny v mlze - Revolver (2022) (epizoda) 

Celkově mě epizoda i docela bavila, ale ten závěr, no to zase bylo něco. Absolutně trapné a strašně amatérské. Škoda, chtěla jsem hodnotit čtyřma, ale bohužel. Zbytek dějových linek raději nekomentuju. Přiznám se ale, že poslední scéna mě docela potěšila. Docela mě překvapuje, že mě i začíná zajímat, jak to nakonec dopadne.