Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (971)

plakát

Stíny v mlze - Dublér (2022) (epizoda) 

Po dlouhé době zase epizoda, která mě i docela bavila. Soukromé dějové linky jsou sice stále úplně stupidní, ale samotný případ mě zaujal už od začátku. Nebýt dalšího zbytečně rádoby komplikovaného vývoje vyšetřování (SPOILER!! - změna identity a ukradené peníze), hodnotila bych i čtyřma hvězdičkama. Dokonce se v epizodě objevilo i pár vtipných hlášek, takže celkově epizodu hodnotím třema a půl hvězdičkou.

plakát

Stíny v mlze - Hardcore (2022) (epizoda) 

Vedlejší soukromé linky jsou sice stále na odpad, případ byl ale aspoň tentokrát o něco lepší a zajímavější, i když ne o moc. Proto jedna hvězdička. Je sice pravda, že mi rozuzlení přišlo příliš nelogické, aspoň jsem ale neměla pocit, že se dívám na parodii. SPOILERY!! A to i přes to, že scéna s "volavkou" byla nejen recyklovaná z první epizody a zároveň byla taky stejně trapná a amatérská. O smrti druhé oběti ani nemluvím. Bohužel začíná pokulhávat i dějová linka s Miroslavem Hanušem. To so tvůrci opravdu myslí, že jsou policajti takoví idioti, aby jim nedošlo, že ta hokejová karta byla nastrčená? Uvidíme, jakým směrem tato dějová linka povede, ale začínám mít obavy, že i tady pujdou tvůrci do absurdity.

plakát

Stíny v mlze - Dubina (2022) (epizoda) odpad!

Možná si epizoda odpad úplně nezaslouží, ale bohužel nemůžu jinak. Celá epizoda mi přišla jako parodie, ať už nesmyslnýma chybama ve vyšetřování, extrémním vyobrazením alzheimerovy choroby, příšerného rapování a hlavně neuvěřitelně pomalého děje vyšetřování. Neustále jenom samé sledování a focení přestalo bavit už i mě. A nevěru radši ani nekomentuju. Myslím, že komentářů na toto téma jsem napsala u seriálů ČT dostatek ...

plakát

Zlo s lidskou tváří (2019) 

Docela zvláštní film. Chápu a oceňuju záměr tvůrců neukazovat jedinou kapičku krve a kompetně se vyvarovat scén jakékoliv vraždy. A to, že to i tímto stylem opravdu funguje nádherně dokazuje DES s Davidem Tennantem v hlavní roli z roku 2020. Bohužel se tak ale v případě Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile nestalo. Výkon Zaca Efrona byl skvělý, ale to bylo asi tak vše. Chyběla mi atmosféra, chybělo mi to monstrum, kterým ve skutečnosti Ted Bundy byl. Kdybych nevěděla, na co se dívám, opravdu bych Zacově Bundymu fandila, protože mě přišlo, že byl ukázán až v moc pozitivním světle. Pokud by byla postava Teda Bundyho smyšelná, po shlédnutí tohoto filmu bych byla až téměř do konce stoprocentně přesvědčená, že byl nevinný. Nechci tvrdit, že je to tím, že DES byl natočen v Anglii, kdežto Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile bylo natočeno v USA, bohužel se to ale až očividně nabízí. Velké plus dávám za závěrečné titulky, protože jinak by film vyzněl opravdu jinak. I proto hodnotím "obyčejným" průměrem.

plakát

Stíny v mlze - Prank (2022) (epizoda) 

Kriminální zápletka sice nebyla úplně nejhorší, ale ta "parodie" na zajímavý Youtube "content" byla neuvěřitelně trapná ... Je sice pravda, že české Youtubery nesleduju, takže nevím, jestli někdo opravdu takové ho.na na internet přidává, každopádně mi to ale přišlo jako neskutečný "cringe". A ta závěrečná honička na konci? To se nedá nazvat ani ubohou parodií na Kobru 11, jak špatné to bylo. Co se týče dějových linek soukromí, tady už ni jenom zbývá doufat, že Jardova postava nezklame, i když je víc než očividné, jakým směrem se děj bude bohužel vyvíjet. Ach jo. Aspoň "To je ten Neužil, ne? Tak toho nemám rád" mě ale dokonale rozsekalo.

plakát

Stíny v mlze - Tanečnice (2022) (epizoda) 

Dle předpokladu mě začínají štvát vedlejší dějové linky, i proto hodnotím o hvězdičku méň něz předchozí díly. Tím hlavním důvodem je ale zbytečná překombinovanost rozuzlení případu. Pachatel se dal odhadnout vcelku brzo, proto chápu, že byl potřeba nějaký plot twist, ale (SPOILER!) pašování cigaret mi přišlo jako vaření z vody. Případu to z mého pohledu uškodilo víc než "obyčejný a předvídatelný zločin z vášně".

plakát

Stíny v mlze - Klec (2022) (epizoda) 

Zatím hodnotím s rezervou, proto rovnou čtyři. Po všech těch ho.nech, které ČT v poslední době vyprodukovala jsou Stíny v mlze příjemným překvapením. Děj je sice hrozně předvídatelný, ale aspoň se sem tam objeví i vtip, který není trapný. Nadhodnotila jsem z předchozí zkušenosti s Ochráncem. Ke konci seriálu bych nejraději šla až do mínusu a mám obavy, že tady to dopadne stejně. Taky mě štve, že zase chybí ostravský přízvuk, ale na druhou stranu se o něj aspoň ani nesnaží. Zprzněných přízvuků mám už plné zuby.

plakát

Ochránce - Hidžáb (2021) (epizoda) odpad!

Že ČT musí vždycky brutálně pos*at úplně všechno, i to co bylo ze začátku dobré. Vývoj všech dějových linek táhnoucích se celým seriálem vygradoval do takové absurdity, že jsem měla co dělat, abych od obrazovky neodešla. Tohle byl opravdu přešlap vedle - a tím v žádném případě nemyslím námět s hidžábem.

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

Na plných pět hvězdiček Prvok asi není, hlavním důvodem je ale jednoduše pouze a jenom to, že knížka je vždycky lepší. Kdybych předlohu Patrika Hartla nikdy nečetla, situace ve filmu by mě rozesmály právě tak jako při čtení knihy, takže věřím, že bych přidala i pomyslnou šestou hvězdičku. Jenže já jsem knížku četla, a to rovnou dvakrát. I přesto, že vím, že celá kniha by se do filmu nevešla, důležité informace a poznámky mi ve filmovém zpracování rozhodně chyběly, nakonec i výsledná pointa s třetím úkolem musela být jasná pouze čtenáři. Spousta vynechaných a občas přeházených dějových linek mě ze začátku vcelku mátla, věřím ale, že s dalším shlédnutím mi to už takový problém dělat nebude. Asi ze všeho nejvíc mi pak ve filmu scházela scéna se Šampónem ve vaně, kdy mu zazvoní telefon, na kterou jsem se vyloženě těšila. Celkově mi film přišel hrozně dějově uspěchaný, ale ve finále mi to požitek nezkazilo. Už jen to herecké obsazení byla naprostá bomba, čtveřice hlavních hrdinů k hercům dokonale seděla, jako by role byly opravdu psány pro všechny čtyři na tělo. Nesmím pak zapomenou vypíchnout Kryštofa Hádka a Jiřího Mádla v roli gayů, což mě velmi příjemně překvapilo a hlavně dokonale pobavilo. A i přesto, že jsem věděla, co se bude ve filmu odehrávat, královsky jsem se bavila po celou dobu. Proto nemůžu jinak než napařit všech pět hvězdiček. Oproti těm "hovnům", co se dnes točí, je to vynikající komedie, ke které se budu velmi ráda vracet.

plakát

Žáby bez jazyka (2020) 

Na Žáby bez jazyka jsem se těšila do té doby, než jsem zjistila, že se jedná o experimentální surrealisticko-impresionistický film. Nemám ráda filmy, které nemají ani hlavu, ani patu, nebo které si divák musí z větší části domýšlet. Čím víc jsem si četla recenze a komentáře zde na ČSFD, tím méň se mě chtělo film vidět. Lockdown byl ale tak dlouhý, že když otevřeli kina, okamžitě a bez váhání jsem si lístek na Žáby bez jazyka koupila, a to dokonce s vědomím, že se budu z kina odcházet naštvaná a absolutně zmatené. Jakým překvapením pro mě ale bylo, že film přece jenom nějaký ten příběh má, a i přes to, že občas logika opravdu letěla komínem a celkově film nedává smysl, Žáby bez jazyka mě zaujaly natolik, že jsem se nestihla nudit. Netvrdím, že film nemá spousty podivných scén, po přečtení některých recenzí jsem je ale očekávala o hodně horší. O nižším hodnocení, než je průměr, jsem začala přemýšlet ve chvíli, kdy - SPOILER!! se z Jaroslava stala žena. Od té chvíle nedávalo logiku opravdu vůbec nic. Nakonec ale proč ne. Žáby bez jazyka jsou opravdu hodně odvážným filmem, který rozhodně není pro každého. Když se to ale docela líbilo i mě, tak náročnému a vybíravému diváku, který surrealismus a jemu podobné experimenty vyloženě nenávidí, myslím, že si film průměrné hodnocení opravdu zaslouží. Možná, že kdybych nečetla všechny ty recenze a kdybych nestrávila skoro rok bez kina, bych hodnotila jinak.V žádném případě ale nesmím opomenout vynikající herecké výkony jak Jardy Plesla, tak Reginy Rázlové i všech ostatních neherců. Jarda znovu předvedl dokonalý herecký koncert, na který nezapomenu ještě hodně dlouho.