Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (971)

plakát

Foylova válka - Den orla (2002) (epizoda) 

Vcelku slabší epizoda, případ sice byl hodně zajímavý, stejně jako jeho rozuzlení, bohužel mě ale přílišné rozebírání osobních záležitostí zas až tak úplně nebavilo. Mrzí mě, že bylo samotné vyšetřování posunuto až na druhou kolej.

plakát

Foylova válka - Němka (2002) (epizoda) 

Další parádní anglický detektivní seriál, navíc ještě z druhé světové války, víc bych si snad ani nemohla přát. Skvělá zápletka, výborné herecké výkony, prostě všechno jak má být. Snad jen délka epizody může diváka odradit, každopádně za mě určitě pět hvězdiček.

plakát

Paddington 2 (2017) 

Paddington 2 má sice o něco slabší příběh, ale akce a humor první film naprosto předčily. Uznávám, že je to ještě větší hovadina, a že některé scény opravdu byly pomalu až nesnesitelné (například samotný fakt, že Paddingtona okamžitě obvinili a poslali do vězení na deset let, to jako vážně?), ale přece jenom jsem si film skvěle užila. Kromě roztomilého Paddingtona v podání Bena Whishawa ale nesmím zapomenou vypíchnout Hugha Granta, který byl naprosto dokonalý. Snad ani jedna z jeho rolí mu nepadla jako právě tato, roztříštěnou osobnost zahrál bravurně a ke konci se ještě pořád bavím jeho bravurním výkonem ze soudní síně a závěrečnou scénou z vězení. Paddington 2 sice možná měl víc "mušek", které mi vadily, ale hodnotím stejně jako první film, a to proto, že jsem se u tohoto daleko víc pobavila.

plakát

Paddington (2014) 

Paddington je další z filmů, který je naprosto totální kravina, ale pokud ho člověk nebere vážně, výborně se u něj pobaví. Občas jsem sice uvažovala, jestli je film vůbec pro děti, protože osobně bych jako dítě tak "dramatickou" smrt strýčka Pastuza hned na začátku obrečela snad až do půlky filmu. Některé scény byly opravdu hodně přehnané, pochopitelně cílené na pobavení dětského publika, o konci se ani nebavím, ale přece jenom si mě roztomiloučký medvídek Paddington s hlasem Bena Whishawa naprosto získal. I když nejsem dítě, opravdu jsem se u filmu dobře bavila a proto nevidím jediný důvod, proč bych filmu nenapálila hned čtyři hvězdičky.

plakát

Život a doba soudce A. K. - Konec hry (2017) (epizoda) 

Paradoxně nejlepší díl celé série. I přes to, že jsem se neustále dožadovala kvality první řady seriálu, ve které by byl takový závěr absolutně nepřijatelný, musím se přiznat, že mě jako úplně jediný díl v podstatě bavil od začátku až do konce. Pořád se nedokážu srovnat s tím, že z výborného seriálu ze soudního prostředí udělali podprůměrnou kriminálku okořeněnou soudním procesem, uznávám ale, že v tomto případě by mě další soudní proces asi unudil k smrti. Hvězdička navíc za poslední případ advokáta Fialy, který mě vyloženě potěšil. Ne vždy ti na oko největší "nepřátelé" musí být opravdu nepřáteli ... Celkově mě samotný závěr série opravdu hodně překvapil a ve finále jsem byla s uzavřením děje spokojená, a i když bych na konci první řady ani ve snu netušila, že bych to někdy řekla, opravdu doufám, že do další řady se už tvůrci nepustí.

plakát

Planeta Česko (2017) 

Planetu Česko bych sice s britskými dokumenty od BBC nesrovnávala, a to nejenom z důvodu rozpočtu, ale i tak smekám klobouk dolů a uznávám, že je to jeden z nejlepších dokumentů, který kdy v Česku vznikl. Zajímavosti se na diváka chrlí od samého začátku až po konec, i když v porovnání s již zmiňovaným BBC okruh zajímavostí a informací nebyl až tak rozsáhlý. Přiznám se ale, že mi film opravdu hodně dal a změnil pohled na naši krajinu. Téměř každá informace pro mě byla zajímavou novinkou. Navíc bych ráda tvůrcům poděkovala za obsazení Kryštofa Hádka jako vypravěče, nikdo jiný by mi do dokumentu tak skvěle neseděl. Planeta Česko mě navíc překvapila i tím faktem, že se při sledování divák opravdu pobaví. Do škol bych rozhodně doporučila! :) Přece jenom jsem se ale nakonec rozhodla hodnotit "pouze" čtyřma hvězdičkama, celkově mi vstupy a záběry s Mariánem Polákem přišly rušivé - jako bychom se nedívali na dokument, ale jeho "film o filmu" a sice chápu, že jej převážně natočil pro své dcery, ale nemyslím si, že by to bylo natolik důležité, aby nakonec film vyzněl tak, že je Planeta Česko právě jenom pro ně a že ostatní diváci vlastně nejsou vůbec důležití ...

plakát

Mute (2018) 

Opravdu nechápu tak nízké hodnocení. Samotný námět je výborný a vůbec mi nepřipadá zmatený, zdlouhavý ani neúplný. Atmosféra je skvělá od začátku až do konce, futuristický byl dostatečně na to, že se jedná o rok 2035 (!!). Alexander Skarsgård byl naprosto výborný, přece jenom jsem ale nemohla odolat dvojici Paula Rudda a Justina Therouxe - aha, tak už vím, proč tak nízké hodnocení, homosexualita je v Česku stále tabu, co?! A tentokrát se musím přiznat, že se jedná o jeden z opravdu hodně mála sci-fi filmů s koncem, který by se mi osobně tak líbil jako právě tento. Tak proč jsem vlastně nehodnotila všemi pěti hvězdičkama? Vlastně sama nevím, jako by mi tam něco chybělo, protože jsem absolutně netušila, co od filmu očekávat. Po druhém shlédnutí hodnocení ještě možná upravím ...

plakát

Sedm psychopatů (2012) 

Seven Psychopaths je absolutní hovadina, která vlastně ani pořádně nedává smysl. Ze začátku působí film vcelku zmatečně, natolik ale srší vtipem, že mi to vůbec nevadilo. Bohužel zde ale zase rozhoduje to, zda film divák vezme vážně, nebo. Já sem Seven Psychopaths brala vyloženě jako komedii a skoro i parodii, proto jsem se u sledování královsky bavila. Závěrečná přestřelka byla sice opravdu nápaditá, ale musím přiznat, že na můj vkus trošku přehnaná. Nebýt prostřední části na poušti, která mi tam bohužel nějak neseděla, asi bych hvězdičku k dokonalosti i přidala.

plakát

Milujte svého zabijáka (2002) 

Námět filmu mě sice zaujal a herecké výkony byly úžasné, hlavně tedy výkon Sama Rockwella, celkově mě ale film ničím nezaujal. Dějová linka "showmana" mě vesměs vůbec nebavila, linka "vraha CIA" zase někdy až zbytečně protahovaná a zmatená. Jediný okamžik, který mě vyloženě nadchnul, byla poslední scéna mezi Samem Rockwellem a Julií Roberts. Celkově ale spíš průměrný film, myslím, že by se to dalo natočit i zajímavějším způsobem.

plakát

BigLove (2001) 

Pointu s převrácenými rolemi rodičů a dětí bych pochopila. Co ale měla ale znamenat pointa s paralelním světem, kde je normální levitování a otec-běžec, který doběhne autobus? Ani samotný scénář nestál za nic, slabší dvě hvězdičky a z toho jedna pro Sama Rockwella.