Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (162)

plakát

Jak vycvičit draka 3 (2019) 

Do značné míry povinná trojka zvládnutá se ctí. Co ztrácí dosti trapným a šablonovitým záporákem, vyrovnává stylem (stejný a přece zase trochu jiný tým), designem (skrytý svět je náááádhernýýýý) a závěrem, který je prostě boží...

plakát

Hasiči (2010) (TV film) 

Vizuál není marnej, ale hrozně to kazí extrémně jednoduchá a průhledná zápletka možného pilotu seriálu a otřesný dialogy.

plakát

Mission: Impossible - Fallout (2018) 

Podobně jako Marvelovky naráží Hunt na limity žánru, který sice perfektně ovládl, ale už se nehýbe nikam dál, protože používá furt to samé a vlastně nemůže jinak. ostatně v sérii s tolika díly se nelze čemu divit. Díky tomu je to do několika multiblafů docela sranda, jenže poslední třetina už je totální rutina a finále jen souborem těžké předvídatelnosti až trapnosti. Asi prvně jsem se u akce IMF vlastně docela nudil.

plakát

Tomb Raider (2018) 

Taková povinná generická adaptační rutina odshora dolu. Má to všechno podle příručky, absolutně ničím nepřekvapí a nezanechá vlastně jakýkoli dojem.

plakát

Knight Rider - Legenda se vrací (2008) (seriál) 

High Tech oddechové béčko, které mi nepřijde jako žádný výrazný průser. Vlastně po nějakých pěti dílech jediné, co mi leze na nervy, jsou některé možnosti KITTa jako rozložení se do dodávky.

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Deadpool ubral hypertrapnosti z prvního dílu a posunul se aspoň k průměru. Jednoduše proto, že trapácké pasáže (nábor týmu a jeho likvidace) jsou vyváženy super kousky (cesta Štístka, zkrocení Firefist). Ve výsledku se tak tyhle extrémy anulujou navzájem a zůstane trochu moralizující těžce předvídatelná rutina.

plakát

Mach a Šebestová na prázdninách (1998) (seriál) 

Ani jsem netušil, že tohle existuje a o nic extra jsem nepřišel. Protože první sérka stála na utajení sluchátka, díky tomu hrozilo oběma žákům 3.B nějaké riziko a nutilo je se trochu snažit a kličkovat. Tady se existence sluchátka v rodině prokecne snad už v prvním díle, díky čemuž je díl za dílem jen přehlídkou vylomenin. Navíc to hapruje v provázanosti, která občas je, občas ne. Takže rodinka si pamatuje události z předchozích dílů, ale nikdo další asi ne a celá vesnice se každým dílem restartuje. Zkrátka slabota, nemůžu si pomoct.

plakát

Dunkerk (2017) 

Když jsem ten soubor spustil, zarazila mě stopáž a musel jsem si zkontrolovat, že je to opravdu tak krátký. Problém, je, že i přes slabý dvě hoďky se to celý neuvěřitelně vleče a někdy od půlky jsem měl seriózní problém udržet bdělý stav. Jo, Nolan je u mě maník spoléhající na svoji pozici a diváckou onanii, jehož fandové prostě budou vyškrabovat a tahat ze zadku N důvodů, proč je to naprosto geniální záležitost a kdkoli, kdo tvrdí opak, jen nepochopil mistrův tvůrčí záměr. Vzpomněl jsem si u toho na Saxanu a lexikon kouzel. To byla sračka, která měla akorát předvýst zásobu triků a ukázat "hele, my tu taky umíme dělat digitální strašidýlka". Nolan tady poskakuje kolem a haleká "hele, umim fakt hustej vizuál spojit s čupr hudbou a celý to slepit dohromady". Jo, kamaráde, to umíš a po týhle stránce je to fakt pěkný. Jenže je to hrozná nuda, postavy plochý, potopený lodi trpí těžkou inflací a ten patos na konci ve vlaku už byl taky na facku. Takže ne, tohle ti nežeru;-)

plakát

Bez dechu (2011) 

Přinejlepším scela průměrný generický teen spy snímek držicí se striktně šablony a nenabízející nic zajímavého.

plakát

Labyrint - Série 1 (2015) (série) 

MOŽNÉ SPOILERY. Celkově vzato rozhodně solidní. Postavy jsou hodně fajn, obsazení super a hudba naprosto famózní (kombinace Carmina Burana a zásah komanda mi v hlavě bude znít ještě hodně dlouho). Problém je akorát v tom, že Strachova oddanost zákonům detektivky ho do značné míry prokecne už od začátku.