Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (162)

plakát

Maléry pana účetního (1980) 

Zkusil jsem tři díly této údajně veleslavné série. Bohužel u mě ale jde o sled dosti primitivních gagů kombinovaný s nulovým charismatem hlavní postavy.

plakát

Genndy Tartakovsky's Primal - The Night Feeder (2020) (epizoda) 

Zajímavý námět, který ovšem kazí konec. Beru, že na tvora platilo světlo, ale jeho závěrečné ohraničení je hrozně instantní a bez přípravy či bez následků - například zničený oštěp. Taky mi chyběla jeho bližší identifikace, takhle jen něco shořelo.

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Nemůžu se ubránit jistému zklamání. Základním problémem samozřejmě je, že pointu zná člověk dopředu a v zásadě jde jen o to, jakým způsobem Fonda obrací další členy poroty. To by nebyl zase takový problém, kdyby na konci čekala ještě nějaká subpointa, jenže snímek končí rozchodem poroty, samotný soudní proces už v něm nefiguruje. Trochu mi to připomnělo Kopřivův Asfalt - je to celé super, ale chybí tomu ještě pár stránek se skutečným koncem.

plakát

Paranormal Activity (2007) 

U filmů potřebujete obecně nějaké zaujetí atmosférou, dobře zmáknutou zápletku a vztah k postavám. Je trochu problém, pokud u toho, co má bejt děsivým hororem, proklikáváte stopáž, abyste přeskočili věčný kvičení dvou amíků a dostali se k tomu, kdy už začnou lítat věci nebo někdo vřeštet. Jenže těchto projevu je tu naprosté minimum, takže někde v půlce už chcete, aby tu pizdu a toho debila někdo nebo něco sejmulo.

plakát

Dobrý voják Švejk (2009) (TV film) 

Docela jsem se toho bál, ale nakonec to nebyl vůbec takovej průšvih, jak jsem čekal. A to podotýkám, že oba hraný filmy z Hrušínským znám prakticky nazpaměť. Animovaný švejk sice postrádá do značné míry jiskru a hlavně za začátku scénář jen odříkává, místo aby do něj vložil nějaké emoce. Na druhé straně přichází se spoustou drobností, které by hraná forma nejspíš nedovolila, průvodními vtipnými animacemi a změnami oproti známému příběhu, které nejsou marné - zatčení udavače, cesta vlakem na frontu, situace na frontě a hlavně závěr s oslavou Vánoc. Jinak animace přivedla také výborné karikatury a hlavně Katz a nadporučík Lukáš jsou naprosto vynikající.

plakát

Rosemary má děťátko (1968) 

Hmm...sorry, ale já se celou dobu čistokrevně nudil a většinu postav jsem měl chuť profackovat, hlavně ty ukecaný vlezlý důchodce, Ro na tom nebyla o moc líp. Pokud jde o závěr, nebyl vlastně marnej, jenže byl natolik krátkej, že nezanechal jakejkoli dojem a závěrečný skandování party babek a dědků bylo na hranici trapnosti, spíš za ní. Stejně jako je tenká hranice humoru a trapnosti, je tenká hranice mezi postupným budováním napětí a roztahováním v zásadě jednoho motivu tak, že ztrácí jakoukoli atmosféru a stává se soplem roztaženým po zdi.

plakát

The Fades (2011) (seriál) 

Ty vole to byla krávovina...nejdřív se to táhne 4 díly jak sopel a pak se během dvou dílů začne dít tuna hovadin najednou, jenže už jsou člověku naprosto volný. Tohle by vystačilo na půrměrnou dvouhodinovou duchařinu, kterou člověk za dva dny zapomene, ale ne na šest epek.

plakát

Equalizer - Svědkyně (2021) (epizoda) odpad!

Taková ta věc, kdy vám stačí prvních cca 15 minut a je vám jasný, že to bude nehorázná, ale fakt nehorázná krávovina...

plakát

V síti (2020) 

V síti je drastická sonda do mysli mnoha online se pohybujících jedinců stejně jako občasná absurdní komedie, aniž by se o to Klusák snažil. Celkově mám se snímkem asi jediný problém v tom, že ještě před jeho dostupností a uvedením existovalo s tvůrci tolik rozhovorů a besed, že se tam prakticky neobjevuje nic, o čem by divák neměl předem nějaké povědomí. Je to vlastně jako kdyby vám někdo detailně převyprávěl snímek cestou do kina. Ve výsledku to pak zdaleka nebylo takové psycho, jako jsem čekal.

plakát

Vetřelci (1986) 

Po vlastně docela komorní jedničce přichází hyperjízda ve znamení "sami proti teroru vnějšímu i vnitřnímu" se vším, co k tomu patří a co v tom má bejt provedeným na jedničku s hvězdičkou.