Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Poslušně hlásím

Poslušně hlásím (1957)

viz komentář k Dobrému vojáku Švejkovi. A kuř, kuř, zajímáš mě.

Expendables: Postradatelní

Expendables: Postradatelní (2010)

Jednou se tak sešla parta geriatrických drsoňů a zahájila konferenci na téma - jak uspořit na protetiku. No a Sly poudá: klucká, mám v baťůžku kromě wobenzymu, prostenalu a viagry i několik litrů steroidů a injektor. Pojďme si dát pár měsíců ,,fyzycké přípravy" a natočíme biják! A protože zaslechl sborové ano ( sí, Švára nahodil své sicher!, Jet-li přidal shí), tak to prostě nakroutil. A je to radost!

Hlava-22

Hlava-22 (1970)

Dvojí hodnocení je zde namístě. Pro analfabety, neschopné si přečíst jedno z nejlepších děl světové literatury, půjde bezesporu o odpad. Pro nás, mistry slova, kteří jsme zvládli alespoň část druhého stupně základní školy a Heller nám proto obohatil slovník o výrazy typu Natelyho děvka, pumový rozptyl a Irwing Washington (či Washington Irwing), jde o vizuální dokreslení nepřekonatelné knihy. A kromě toho, všichni máme svůj podíl.

Grindhouse: Planeta Teror

Grindhouse: Planeta Teror (2007)

Nemocniční scény mi tak nějak připomněly nedávnou návštěvu polikliniky. Taky tam byla v čekárně tlupa zombíků s mírně nepřítomným pohledem. Na rozdíl od Rodriguezových ještě žmoulali v pařátech třicetikorunu v mincích hodnoty menší, než malé. Pět hvězd hovoří za vše. Robert rozhodil svou štědrou dlaní, za jejímiž nehty se hrdě černá hřbitovní hlína, dávku absurdna, nadhledu a akce. Spolu s Quentinem sdílejí vynikající schopnost připojit k ději nečekanou, o to však v kontextu lepší muziku. Doporučuji všem, kteří si vidí na špičku ega a dovedou se mu zasmát. Jdu spinkat s touhou po černovlasé kočeně s m 16kou místo nožky. Radostně bych jí zatahal za spoušť

Pink Floyd: The Wall

Pink Floyd: The Wall (1982)

V době, kdy se mi poprvé prorašilo chmýří nad ohanbím, zasáhl mě tento umělecký počin s neskutečnou silou. Dovoluji si odhadnout, že poměrně významně ovlivnil budoucí vývoj mého myšlení i osobnosti. Co se týče odporu k nesmyslným válečným konfliktům, řadím jej na úplnou špičku. Zároveň se jedná o snad jediný film, ve kterém mne vložená animace nerušila, ba naopak, dokázala skvěle umocnit a zdůraznit samotné vyznění díla. Klaním se tvůrcům.