Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Kmotr

Kmotr (1972)

Když jsem sjížděl první projekci asi před třema rokama, myslel jsem, že se ušoupu nohama. Filmy o mafii mě bavily, ale tohle mi přišlo absolutně roztahaný, nudný. Po naléhání svýho snědýho kámoše kletise jsem se však nedávno odhodlal k projekci vol II. Věděl jsem do čeho jdu a snažil jsem si to užít. Absolutně jsem nepostřehl, jak mohly utýct tři hodiny. Už chápu naprostou kultovnost tohoto mafiosso snímku. Neskuteční herci, prostředí, atmosféra, hudba, dobový kulisy. Mistrovské dílo bez chyby. Dozrál jsem k týhle klase, hurá.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Naprostý kult. Kdo neviděl, jakoby nebyl. Skvělý a originální je na tom filmu ouplně všechno. Základní záležitost, pro pochopení dalších filmů natočených po roce 1994. Quentin Tarantino je neskutečnej pardál. Totálka hltám jeho kumšt, styl, jak si vymazlí dialogy. Kecat pět minut o Mekáčích v Evropě a ani chvíli nenudit, to nedokáže fakt jen on.

Kokain

Kokain (2001)

Exkluzivně natočený. Cejtím z toho zvláštní soudobou, uvolněnou easy katka atmosféru. Tenhle sklizenej a následně prosněženej film mám zatraceně rád. Viděl jsem již třikrát, furt se nemůžu nabažit. Deppovi šitý na míru. Jeden z mých top. Doporučuju.

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Peckotonážní to film. Top psychodrama co jsem kdy viděl, úplně mě to dostalo. Oldschoolovej styl. Takhle si s bubákama dokáže zabruslit fakt jen Clint Eastwood - žijící legenda, válící před kamerou, válící za kamerou.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Neskutečná záležitost o který se dá už tlachat jako o kultovní. Nemá cenu to rozebírat, tohle je povinnost vidět. Top class naprosto ve všem. Kdo ještě neviděl, ať se ani nekouká, už je stejně ztracenej.

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Bezkonkurenční záležitost mezi válečnýma filmama. Fapózní režie, neskutečně realistický. Lepší drama z WWII už se nikdy nenatočí, na to dam psa Vietnamcům.

Město bohů

Město bohů (2002)

Tenhle film byl pro mě totální překvapení, neposatelně surový a tak realisticky natočený. Drsnej film z drsnýho prostředí. Smutná realita, děti s gunama v ruce, dotoho fet kam se podíváte. Doporučuju se podívat, rozhodně.

300: Bitva u Thermopyl

300: Bitva u Thermopyl (2006)

Jelikož jsem fanoušek ACS, je tohle pro mě srdeční záležitost. Zkrátka luxusně natočená vizuální orgie.

Příběh gangstera: Nástup k moci

Příběh gangstera: Nástup k moci (2007)

První půl hodina o ICF je epická, taková dokumentární sonda o oldschoolovejch hooligans v UK. Potom to je jeden drsnej příběh z londýnskýho podsvětí, nechtěl bych padnout turkišům pod ruce. Já byl napjatej až do konce. Neskutečná paráda.