Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (330)

plakát

Bullet Train (2022) 

S klidným svědomím musím nejen uznat ale možná i smeknout. Film, který je dokonalým mixem snad úplně VŠEHO…. a to myslím fakt úplně všeho!!!!!, co si člověk dokáže představit, co ho rozesměje, nenávidí, znal, neznal, něco, co už si myslel, že zapomněl - (krev, samurajové, hlášky, náhody, osudu, cesty pomsty, filozofie, amerického klišé-jak v dobrem, tak i ve špatném slova smyslu-až nakonec končí Mašinkou Tomášem-a to že se budu muset snad i na par dílů podívat!!! ...No řeknu Vám, že teď, když si to po sobě čtu, tak si říkám: " to musí být ale kokotina, hele možná fakt byla, ale víte, co uděláte nejlépe? Vyserte se na recenze (schválně si vzpomeňte kolikrát Vás "špatné" dokázaly odpudit od filmu z kterého se za pár let stal srdcovkou anebo naopak promarněné hodiny u naprostých píčovin na "n".???) Prostě to riskněte a jděte na to. Uvidíte, že neprohloupíte a větší většina z Vás;-) se bude skvěle bavit. No a pak se sem vraťte a znovu si přečtěte, co píšu na začátku…. -  je tam VŠE, že? a vsadím se, že po dalších projekcích bych toho mohl vychrlit ještě více, ale to není můj záměr. Prostě jen chci, co nejvěrněji k Vám přenést mé pocity a emoce, teď hned a bezprostředně po 1. shlédnutí. Lapidárně řečeno: "Jízda, jízda, a to jako fakt jako jízda jako sviň – paráda! a ještě jednou JÍZDA, která jede a šlape ve všech vrstvách, ať už v přímém nebo přeneseném významu" -    ............. a závěrem jen malou poznámku: Brad, zde urval a rozehrává dokonalou, ne-li svojí nejdokonalejší postavu (v tomto případě by se spíše hodilo – filmovou figurku. - ...a to tu říkám s vědomým ke kvalitám i pestrosti jeho širokého repertoáru, který uznávám, obdivuji a respektuji. Brad využívá nejen svého zrání, ale dokáže se posouvat dál s každou svojí rolí. Což z něj dělá jednoho z výrazných herců nejen své generace.

plakát

Morbius (2022) 

Nevím proč to zde tak odsuzujete? Jared je sympaťák a doktora s roztroušenou sklerózou, který zasvětí život k nalezení léku mu sedne a  po jeho "neúspěšném" implementování mi sedí i jeho morální rovina se snahou o zkrocení zvířete v něm s lačností po krvi. Ano, nepopírám velikou podobnost s Venomem (dokonce je tu na něj i vtipná narážka), ale jelikož comics neznám, tak mě to nemohlo zklamat. Navíc co se dá u těchto nejednoznačných záporáků, také více vymýšlet,že??? Prostě a jednoduše zábavný počin (a to doslova). Těch 50% jen dokazuje, že zdejší rádoby "myslitelé" se už ani nedokáží jen tak jít filmem bavit....pokuste se někdy povznést sami nad sebou a nebrat se tak vážně, pak uznáte, že těch 52% je nezasloužených.pozn. Apeluji především na ty, co (možná i trochu nevědomky) zde hodnotí dle většiny a ne podle toho jaký z toho měli skutečný pocit .... pro ty tu Proto dávám 5 (třeba Vás strhnu :-) jinak bych se spíš rozmyšlel mezi 3 a 4 hvězdičkami (kdyby se tu nevyskytovaly  nesmysly typu "odpad a 1 max 2 hvězdičky ..... takže Wow is adijouheee......jinak díky D.Moore-souhlaschlapeapalecnahoru

plakát

Batman (2022) 

Není Batman jako the Batman. Nevěřil jsem,že by někdo mohl překonat Nolenovo pojetí a ejhle hopla.... Ne,že by ho překonával,ale velice úspěšně mu sekunduje a Co se týče atmosféry, tak ta překonává kdejaký thriller či noir film. Už se nemůžu dočkat pokračování.

plakát

Sedm statečných (1960) 

Chrabrost, statečnost, odpovědnost, upřímnost, urputnost, čestnost ....hrdinstvi.... v možná ne úplně čisté formě lyrické básně, bajky, eposu či úderného citátu, ale o to více v dokonalé formě filmové jedinečnosti vyprávění příběhu. ... Když má někdo pro film cit, tak je mu jedno zda dělá remake, western nebo $#%. Důležité je vědět, co chce sdělit. Díky obsazení, hudbě a obrazu jsem se bavil, prožil, ale i mnohé pochopil a věřil... za mě 99%.

plakát

Život po životě (2010) 

Úplně to neumím popsat, ale i když tento film vypráví o smrti, přesněji o jejích různých podobách,měl jsem u tohoto filmu příjemný pocit.... Možná to způsobilo zajímavé a celkem netradiční soustředění se na SMRT (řekl bych až filozofickým pohledem). Což je dokonale ukázáno nejen 3 rozdílnymi individuálními prožitky "svojí smrti", tak především existenciální potřebou se s ní vyrovnat, aby zase šlo žít normální život. Proto, zde kvituji vsechny 3 herce -Matta Damona, tu franc. spisovatelku a toho male kluka - především jak jemně, zde vykreslili TO, jak jsem psal na začátku, že neumím vlastně ani popsat.... Doporučuji film pečlivě sledovat (žádné odbíhání nebo jen letmé sledovaní), jen tak dostanete od tohoto filmu "něco více"... Uvidíte 😉

plakát

Interstellar (2014) 

Nolan je právem jeden z nejlepších režisérů.???? Pokusím se vysvetlit krátce a stručně. myslim, že je dnes jediný režisér (no řadí se k pár vyvoleným) , který tvoří filmy do kin (na velke plátno). A není to prave jen ta forma a monumentnost, kterou navíc pokaždé posouvá dál a dál a (možná se bude nekdo divit) není to ani dokonale propracovaný příběh, ale to s jakou lehkostí tam vloží " to obyčejné lidské člověčenství" A právě tato kombinace a spojení v jeden celek dělá z jeho filmů nesmrtelná sdělení (podobně jak to dokázal jen Shakespeare - nesrovnavám jen připodobňuji ve formě nadčasovém sdělení) . A v Interstellaru to předvedl takřka intergalakticky. Podívejte se a věřím,že to své si v něm určitě najdete.

plakát

Milada (2017) 

Začátek až moc frázovitý. Hutné a vypovídající to začíná být až od momentu zatčení. ... Scéna rozloučení s dcerou a sestrou je emotivní a silná, tak jak si zaslouží!

plakát

To (2017) 

pozn. jen na okraj - můj nový komentář po skoro 4.letech;-)..............TO........Viděno v CineStar ATMOS!................................ Po týdnu, co se mi emoce ustálily shrnu TO do 3 zásadních bodů: 1. TO není remake TA z roku 1990 - opravdu nevím, kdo to vůbec vypustil!!!!! 2. TO je opravdu děsivé, protože ...... stejně jako u knihy Stephena Kinga ...... jsem se fakt bál, BÁL a bylo to TO "dokonalé" bání, které tak nějak zabrnká na to, co jste si mysleli, že už v sobě ani nemáte. Nečekejte nějaké lekačky, TO není bání z leknutí, ale..... Přiznávám, že jsem si pomohl, ale TO zvládnete také. Jen se uvolněte a jděte si do kina z pocitem se BÁT (po čase až se Vám v hlavě usadí celý ten zážitek, tak jak má. Dorazí odměna! Pak pochopíte v čem je dokonalost PANA Stephena Kinga a vsadil bych se, že Vás to i donutí si přečíst všechny jeho knížky.) Mě pak stačí jen si v hlavě přehodit do módu, který přirozeně přichází při četbě Stephenových knih, tím jsem však dodal sice důležitý, ale jen 1 dílek stavebnice. Daleko více jich bylo zapotřebí k zachycení a tedy "přenesení" atmosféry (klobouk dolů za poctivou filmařinu a výkony dětských představitelů, protože celý film, ostatně jako v knize, je na nich postavený). TOTO vše má za následek, že mozek produkuje jeden strachový impulz za druhým a mění jakoukoliv scénu z města DERRY (ulice, knihovna, řeka, škola, koupelna nebo sezeníčko pěkně doma u stolečku v teploučku, nebo třeba tak obyčejnou věc, jako je vyzvednutí pošty ze schránky) v potenciální jeviště pro toho nechutnýho klauna pennywise či jeho pokřivené vtělení vyvolané naším vlastním strachem podtřžené fantazií každému vlastní, že? pak stačí symbolicky vložit "červené balonky". Věřím, že většině z vás jsou normálně ukradené, jako mě..... ale zde v DERRY mě "serou" čímž maskuji ten pocit, který vyvolají byť jsou jen někde na pozadí (vyschlo v krku a mokro kdesi dole...... myšleno u nohou, tedy na chodidlech;-) ..... tak jsem vypsal jen část pocitů..... je to subjektivní a uznávám, že né moc zdařilé. 3. TO = strach, TEN umí popsat, analyzovat a především ho opravdu mistrovsky navozovat jen KING. Tento film HO pochopil a proto stojí za TO si ho prožít. Po těch 4 letech jsem si kino opravdu a děsivě užil. - pozn. King dokázal udělat z tak nevinné figurky jednu z nejstrašnějších monster. V tomto filmu je vyobrazena (a ani nevím, kdo ho vlastně hraje...?) dokonale obludně. Fakt hustý! .................................................................................................................................. a co teprve 2. díl, to bude teprve jízda. TO nejen nespí, ale je hladové a opravdu, ale opravdu "nasrané". .... oleee Děkuji za komentář od Isherwooda (výstižné, všeříkající - předpokládám, že jsi fanoušek S. K. - tvůj komentář byl jeden z důvodů, že jsem na TO do kina vůbec šel - přiznávám, že jsem měl z adaptace trochu obavy ;-) ZBYTEČNĚ!

plakát

Rivalové (2013) 

Nevím opravdu nevím, proč tento film tak funguje, jen vše co je tu řečené mohu jen a jen zopakovat. Profesionálně udělaný film od A až do Z. A to je možná odpověď na mou otázku. Někdy stačí tak málo, jako udělat film, tak jak se má. Na tomto díle je vidět , že hoštaflerú je v každém řemesle dost, proto pak profesionálně provedena prace je doslova do sedačky zarážející zážitek:-)

plakát

Metallica: Through the Never (2013) 

Živý koncert s dokonalým zvukem a takto dokonale zahraným Master of puppets, co už se prostě od Metallici na živo nedočkáte! Jasná volba pro ty, kteří byli z posledních koncertů na rozpacích nebo přímo nasraní. Připomeňte si jaké byly dříve koncerty nabušenou událostí :-).