Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (330)

plakát

Mr. & Mrs. Smith (2005) 

Opravdu vtipné a místy i inspirující, ale nalijme si čistého vína. Bez těchto hlavních protagonistů by to byl jen průměrný film. Ale oni do toho dávají tu potřebnou jiskru, tak velice důležitou a vždy tolik diskutovanou. Oddechovka jako řemen.

plakát

Bolero (2004) 

Dobrý námět (zlatá mládež, znasilnění...), ale zpracování je tak strašně nudné. To si ta holka snad ani nezasloužila. Na konci by vás to mělo zamrazit, nasrat nebo nějak zasáhnout a ono to jednoduše jen tak vyšumí. Opravdu nepovedené. Hodnocení jen za některé herecké výkony.

plakát

Štěstí (2005) 

"Divoké včely" mě dostaly, ale "Štěstí" mi doslova vzalo dech. Neskutečně lidský film, který nespadá do patosu, ale ukazuje realitu dneška a tím dovádí diváky k slzám (tedy mě ano). Strašně krásný film, který mě hodně oslovil především svou přirozeností. Ano, přirozenost je jeho největší devíza a na ní je celý film postaven. Takže se u něho chovejte přirozeně a emoce Vás určitě pohltí.

plakát

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005) 

Opět jsem mile překvapen. Tim se vyžívá v temných atmosférách, ale tentokráte to pojal trochu naopak. Záhrobí veselé a hravé (některé postavičky jsou skutečne bizarní), zato ten svět nahoře je jako z hororu (dobrý kontrast). Dobré provedení, ale abych dal 5* mi zde stále něco chybělo.

plakát

Doom (2005) 

Ha ha - to ani nemohlo dopadnout jinak :-)

plakát

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004) 

Kaufman mě zatím dokázal dostat každým svým dílem, ale toto je opravdu romantika s velkým R i když velice ale velice zvláštním způsobem podaná (jak jinak). Carreyho nejlepší role - má talent a ať mi to někdo zkusí vymluvit!

plakát

Kletba bratří Grimmů (2005) 

Ohodnotím až po více projekcích ------ Gilliam zklamán, že se mu poslední dobou moc nevede, že od společností nemůže získati větší podporu, rozhodl se natočit kasovní trhák (což zřejmě jen někomu nakukal). On to zase takový kasovní trhák asi nebude. Myslel jsem, že budu více zklamán, že se Terry zaprodal komerci, ale i v tomto díle je cítit Terryho rukopis s povedenými hlaáškami, které příjdou v nejméně očekávanou dobu (i když je jich tentokráte méně). Tolik zkloubených pohádek, a že jich je docela dost (někde je jen náznak a jsem zvědavý kolik jich zase poznám při příští projekci), jsem viděl naposledy snad jen v Arabele. Zde jsou ještě navíc zabaleny do skvěle temné atmosféry.Podle mě po více projekcích si tento filmek zamiluji daleko více a to je to co mě u Terryho filmů, tak baví. Potenciál zde je jen ho musím trochu pohledat. A i kdybych v tom nic nenašel, tak jen doufám, že tento film bude zlomení kletby Terryho Gilliama. Každý den nemůže být posvícení a už mu producenti konečně trochu více věřte - je to Pan režisér. Jo jen takový detail - ten Gilliam musí ty francouze hodně nenávidět:-)............. dávám, co dávám. Už nemám potřebu to vidět více jak 3. Což je u Gilliama krok zpět. Dát více jen že je to Gilliam by nebylo spravedlivé. Prosím Terry vzchop se.

plakát

Království nebeské (2005) 

Překvapivě dobrý film, i když jsem k němu přistupoval s určitým sarkasmem musím se Scottovi omluvit. Když někdo umí, tak holt umí. Mě narozdíl od Trellína nepříjde první polovina, tak moc nudná ale souhlasím s ním, že bitva je fuck cool. Dobrá reflexe na dnešní dobu (hlavně na pána Bushe). Scott si zkrátka dělá co chce a je to jedině dobře.

plakát

Utržený ze řetězu (2005) 

Podle mě, ale hodně silné 3. Akční neakční film, doják nedoják prostě takové natočené nenatočené. Za shlédnutí to určitě stojí, protože to není úplná akční americká sračka, ale Besson už napsal lepší fláky. Prostě se na to jděte kouknout nekouknout. Koukněte se na to , ale moc nad tím nepřemýšlejte, pak si to určitě užijete. Příjemnou zábavu :-)

plakát

Dogville (2003) 

Film, který budu asi hodně dlouho rozdejchávat. Chce to trpělivost, ale po chvilce Vás vtáhne a pak nebudete ani dýchat. Hodně, ale opravdu hodně zlý .... brrrr. Kidman je skvělá, zde dokazuje , že je herečka s velkým "H".