Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Fantasy
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Čistá duše

Čistá duše (2001)

Tento film jsem poprvé viděl před několika leta ještě na střední škole v rámci třídní návštěvy kina. Ani v nejmenším by mě nenapadlo, že dvě hodiny strávené ve světě vzorců a šifer na mně zanechají tak hluboký dojem. Neobyčejný výkon Russella Crowe je bezesporu jedním z nejvýraznějších hereckých počinů vůbec. Film jako takový pak skýtá mnoho důvodů k zamyšlení. Je vysoký intelekt předností nebo spíše prokletím? Kde je hranice mezi genialitou a šílenstvím? A jak do toho všeho zapadá láska a mezilidské vztahy? Čistá duše je neuvěřitelně lidským a dojemným filmem, ke kterému se budete rádi a často vracet.

Uvnitř tančím

Uvnitř tančím (2004)

Být upoutaný na vozík ještě neznamená, že život nemůže být jeden velký bál. Hřejivě lidský film, který stojí za to shlédnout.

Once

Once (2007)

Krásná herečka. Charizmatický herec. Silný příběh. Rajská hudba. Zuzana Irglová. Glen Hansard. Ona a on. Falling slowly. Krásný filmový a hudební zážitek. Netřeba dalších slov.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Forrest Gump je jednoduše nejkrásnějším filmem, který byl kdy natočený.

Simon Birch

Simon Birch (1998)

Většina z nás nepřemýšlí nad důvody vlastní existence, avšak každý by chtěl věřit, že je na světě z určitého důvodu. Malý Simon je přesvědčen, že je předurčen k velkým věcem. Ač je sám nepatrný vzrůstem, svou touhou po velkých činech převyšuje všechny okolo. Dokáže nakonec najít svůj životní úděl?