Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (151)

plakát

Gabriela Soukalová: Pravda se pořád vyplatí (2024) odpad!

Nakoupené komentáře a hodnocení na nejen tento “dokument” z dílny pana Větrovského svědčí o autorově sebevědomí, že by se dílo mohlo prosadit organicky. Palec dolu

plakát

Mumie (2017) 

Naprostá škoda nevyužitéjo potenciálu. Námět je super, ale proveden je strašně synteticky, i když porovnání s Mumií (1999) není na místě, tak atmosféra egypta a víc pouště mi tu celkem chybělo. Dalším kladem je tempo a několik akčních scén, hlavně pád letadla je fantastickej. Přijde mi velká škoda stopáže, která při svých 110min. nemá absolutně šanci rozebrat postavy do hloubky a proto i vztah mezi hlavními hrdiny moc nejiskřil. Poslední psáž filmu se odehrává na malym prostoru a trochu to ubírá té epičnosti. Dokázal bych si to představit i víc ponořený do hororu, ale tam zase prachy tolik netečou. Celkově škoda, že to tolik neklaplo, protože si myslím, že z toho mohla být fajn trilogie, kdy bychom dostali Cruise ještě jako monatrum a bylo by tam o co hrát.

plakát

Korzet (2022) 

Sympatická artovka se skvělou Vicky Krieps v hlavní roli. Korzet má skvělý vizuál a skvělé nápady, takže ani moc nevadí absence nějaké ucelené dějové linky. Zároveň se tu nejedná o nějaký přehnaný feminismus, jak by se dalo očekávat, spíš kontrast mezi moderní rebelkou a dobou, která rebélii považovala za duševní chorobu. Ten koncept společnosti, která nechápe liberální osobnost není zase nic tak vzácnýho, ale díky skvělýmu výkonu V. Krieps a zajimavýmu vizuálu bych rozhodně doporučil.

plakát

X (2022) 

X je svižný, hravý a má skvělou Miu Goth. West těží maximum možného z několika herců, pár lokací a jednoduchýho scénáře. Filmu tenhle minimalismus svědčí a ani jednou neztratí na tempu. Páreček sexuálně frustrovaných nechutných gerontů, který nemají nějakou hlubší motivaci sem dobře sedí a sexuální scéna s Miou pod postelí do filmu dokonale zapadla. Největší plusy jsou scény s natáčením porna, hravá kamera a střih a Mia Goth, která jakoby by vypadla z vesmíru Roberta Rodrigueze.

plakát

Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec (2006) 

První plovina filmu jede ve skvělým tempu a Ferrell s Reillym mají skvělou dynamiku jako vždy. Cohen funguje a klidně ho mohlo být trochu víc. Celá ta sekvence, kdy se Ricky vrací na vrchol je ta slabší část filmu, ale konec je zase správně ujetej. Celkově dost povedených fórů a scény z nascaru vypadají skvěle. Ideální píčovinka na večer.

plakát

Amsterdam (2022) 

Problém Amsterdamu je, že se nedokázal ukotvit v jednom žánru. Film celou dobu neví, čím chce být a proto je tak trochu vším a zároveň ničím. Pravdou je, že by takovému scénáři seděl víc formát seriálu, nebo mini-série. Herecký obsazení je tu zbytečně přepálený, protože podobnej výsledek by zvládli i menší hvězdy, ale zase to ničemu nevadí. Celkově poměrně promarněnej potenciál, ze kterýho šlo vytřískat víc, ale jednohvězda to taky určitě není.

plakát

Matroš (2015) 

Přemejšlel jsem mezi 4 a 5 hvězdama a na těch 5 to v pohodě je, sympatická hlavní trojka a prakticky non-stop se něco děje a to něco je doplněný o skvělou hudbu. Tenhle film má i svý nedostatky ale pořád je to svižná jízda takže to uteče prakticky hned.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Po druhém setkání s Hateful Eight jsem musel upravit hodnocení ze 4 na 5 hvězd, hudba je tady jak z jiný planety a krásně se to doplňuje s perfektní kamerou. Tarantito si tu taky každou scénu maximálně užívá a natahuje je což mi osobně vůbec nevadí, další věc jsou herecký výkony, Jackson to celkem táhne ale na vsechny se skvěle kouká. Celý to funguje a nevím proč jsem o tomhle filmu na poprvé pochyboval.

plakát

Fargo (1996) 

Pro mě hodně atmosférická věc, výborná hudba která hraje do pohledu na zasněženou Minnesotu a do toho se sešli hodně kvalitní herci a geniální režiséři a vzniknul asi nejlepší thriller co jsem viděl, celý to navíc působí hrozně chladně a nekompromisně když se tu podělá všechno co jen jde.

plakát

Clerks 2: Muži za pultem (2006) 

Asi nejlepší Smithův kousek, Jay a Silent Bob si tu jedou to svoje a zestárlej Jay hazí fórky ve správný chvíle, navíc tu velkou jízdu jede Anderson kterej táhne většinu filmu. Neznámej Fehrman dobře zapadá a má pár dobrej scének, navíc je tu docela dost nezapomenutelnejch scén který se mi vybavujou i několit let po tom co jsem to viděl. Skvělej humor, Andersonovi skvělý kecy a nezapomenutelný scény, to jsou Clerks 2.