Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Poslední recenze (55)

plakát

Expend4bles: Postr4datelní (2023) 

Řekněme si to na rovinu, je to nejhorší díl série? Rozhodně ano, ale slabších 70% to k mému překvapení dokáže vytáhnout bez problému. Ale na druhou stranu to šíleně dobře odsejpá a Statham má neskutečný charisma a bez problému jím zakryje hromadu problémů co ten film má. Dále je potřeba pochválit Slye, který ač má věk, tak pořád nepůsobí vyloženě mimo. A co je potom vyloženě super (a fungovalo dokonale i v předchozích dílech) je vzájemné špičkování právě mezi Stathame a Slyem. Hodně potěšující je, že se nějakým způsobem odkáže ke každému předchozímu dílu série, hlášky šlapou (nečekal jsem, že nejukecanejší bude Couture) a Tony Jaa je docela fajn (ač je vtipný poslouchat jak evidentně neumí anglicky, takže ze sebe nevypotí nic víc než jednoduché holé věty). No a teďka druhá strana barikády. CGI je vyloženě tragický, ale díky traileru to bylo očekávaný, takže nic překvapivého. Záporácká strana je vyloženě žalostná (jak Iko Uwais, který má s tou angličtinou problém taky, tak "nečekaný" hlavní záporák) - časy perfektně slizkýho Robertse, zábavnýho Van Dammea nebo démonickýho Gibsona jsou pryč. V případě hlavního záporáka je třeba říct, že všechno kolem něho je evidentně ten úplně prapůvodní scénář pro dvojku slitej dohromady se scénářem pro Stathamovu sólovku a proto o to víc štve, že jim to trvalo tak dlouho to natočit, protože se bohužel nemohl té role chopit ten kdo jím měl hrát původně a s ním by to fungovalo výrazně líp. Nováčci sice nakonec nejsou tak hrozný, ale zároveň nic nepřidávají - Fox je děsivě umělohmotná a zmalovaná jak štětka, 50 Cent a Scipio jsou ve filmu zcela evidentně, protože Crews nebo Snipes a Banderas buď neměli čas nebo se na to vysrali (v případě Scipia je to, že nahrazuje Banderase dokonce zakonponováno do děje). Akce je celkem rutina, ale tahle série se nikdy nevyznačovala dechberoucí akcí, takže tady se to drží v lajně. Jo a na Dolphovi je vidět, že byl v době natáčení nemocněj - moc nemluví a když jo, tak to není úplně ono (nemá snad ani jednu pořádnou hlášku), tak snad už mu bude jenom líp. Zjednodušeně - kdo měl už problém s předchozím díly, tak tohle pro něj rozhodně není, protože tady ty problémy nazakrývá luxusní obsazení a špičkování mezi postamava. Možná bych se nebránil pětce, ale s lepší režisérem a lepším obsazením vedlejší rolí.

plakát

Rychle a zběsile 9 (2021) 

Desátý film z mojí oblíbené akční série a bohužel to není žádná hitparáda. Akčních scén je požehnaně, ale chybí nějaký zajímavý nápad a působí to jako kdyby to Lin ani točit nechtěl. Všechny postavy stojí za hovno (a nejvíc se zamete s postavama z trojky) s čestnou vyjímkou Jona Ceny, ale ten zase nemá prostor pořádně zazářit. Bitky nemá ani cenu zmiňovat (jen snad ta holčičí v Tokyu není úplně špatná). Děj je ještě horší než v předchozích dílech, vysvětlení Hanova přežití je hrozná kravina (přísahám, že jestli se ukáže, že tý nehodě byl přítomen ještě někdo další, tak už dám regulerně odpad) a celkově to retkonování dělá v timeline docela bordel. Klady jsou asi tři odkazy na spin-off Hobbse a Shawa a potitulková scéna (což je zároveň nejlepší scéna filmu). Jen pro moji slabost k sérii jdu na 70% a slabší 4*, ale jinak se jedná vedle trojky o neslabší díl.

plakát

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021) 

8. přírůstek do Conjuring universa a 3. do hlavní série. Po informaci, že se tentokrát nevrací Wan nastaly jisté obavy a po zjištění jeho náhradníka potom rovnou docela strach, protože jeho předchozí příspěvek La Llorona byl dost slabý film. Výsledek je nakonec lepší než jsem očekával a bez problému to dotáhne na třetí místo v rámci série, problém nastává ve chvíli, kdy kromě prvního dvou dílů hlavní série se bavíme ve směs o podprůměrech (Annabel, Sestra a La Llorona), průměrech (Annabel 3) a jednom velmi slušném nadprůměru na úrovni tohoto filmu (Annabelle 2: Zrození zla). Kdo čeká lekačky, tak může čekat dál, sice tam jsou, ale Chavez je neumí prodat a navíc je dost často ohlásí dopředu. Ani by mi nevadil úkrok směrem k Satanistické detektivce, kdyby se prvních 40 minut nezabývalo posenutím a na tu detektivku potom jaksi nezbyl čas a i ona je podaná dosti nijace + tomu chybí nějaký záporák. Příběh sám o sobě je ale opravdu zajímaví a má v sobě několik fajn nápadů a s lepší režií by to mohlo bát vrazně lepší. Takhle to hodně tahají jako vždy skvělí Farmiga a Wilson v hlavních rolích + v malé ale klíčové roli John Noble a celkově je cast velmi sympatický. Takže nakonec bych to viděl na slušných 70% a 4 bych se vůbec nebránil, ale prosím někoho lepšího na režii (David Sandberg nebo lépe Leigh Whannell) a třeba konečně využít to jejich muzeum a nějak exponát, protože jestli zase vytáhnou ten "slavnější" případ, tak bude zase strašidený dům, ale třeba Bílé Paní na hřbitově v Connecticutu bych se nebránil.

Poslední hodnocení (3 881)

Případ mrtvého muže (1974)

14.04.2024

Opičí muž (2024)

04.04.2024

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024)

30.03.2024

Akta X: Chci uvěřit (2008)

11.03.2024

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál)

06.03.2024

Duna: Část druhá (2024)

06.03.2024

Jodorowsky's Dune (2013)

24.02.2024

Madam Web (2024)

16.02.2024

Sicario 2: Soldado (2018)

16.01.2024

Reklama