Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (491)

plakát

Statečné srdce (1995) 

Pefektní člověk ten skotský chlápek William Wallace. Pefektní člověk ten Mel Gibson, že ho napadl takovýto projekt. Perfektní je vlastně všechno co se v tomhle příběhu děje, vlastně až na to co se stane u pana kata, to pěkné není. Myslím, že mnoho lidí ukápne nebo alespoň potlačí nejednu slzu, tenhle Gibsonův film si to přímo vyžaduje. Je to přímo historický velkofilm jak má být, je dlouhý, se silným příběhem, poutavou přírodou, povedenými dobovými prvky... a zašpiněnými, ale statečnými Skoty.

plakát

Policajt ze školky (1990) 

Tenkrát jako malému se mi to líbilo. Dnes už tolik ne, přesto si myslím, že to není špatná komedie. Ta kupa dětí ve školce a Arnold jako učitel, je to něco nového a nezvyklého....a proto tomu nemůžu upřít zajímavý nápad.

plakát

Zatracená noční dřina (2001) 

Hodně se mi to vrylo do paměti. Tohle je originální nápad, někteří lidé zkrátka pracují v noci. Je to jedna z možností jak vyčnívat z davu, jak do něho nezapadnout, jak se od něho odlišovat. A tahle varianta mi nepřipadá vůbec spatná. Práce v noci má něco do sebe. Jak jsem sám letos zakusil. Jistě po ránu jde člověk z práce s trochu otupělými smysly, ale co. Taky mi to něco říká, parta lidí, která si povídá o všem možném, na první pohled to vypadá jako by to byli dobří přátelé, ale asi to tak horké s tím přátelstvím nebude. Když se neznají ani jménem. Pak mě taky zaujala ta podivnost vztahu hlavního hrdiny a jeho přítelkyně. Nevidět jí tak dlouho a při tom s ním sdílet stejný byt, páni to je vztah. Jo a závěr také nebyl k zahození. Taková hodně zajímavá a zvláštní komedie, rád bych se na ní podíval znova.

plakát

Walker, Texas Ranger (1993) (seriál) 

Seriál plný pitomostí, nedotažených věcí, nudného scénáře, ale pořád lepší než telenovely. Tady se apoň děje něco akčního i když trapného. Nelze seriálu upřít jeho morálnost a dobročinou práci samotného Walkera. Ale to ostatní je strašné. Kdyby se natočila třeba jen jedna řada, pak by se dalo dokonce mluvit o jistém originálním nápadu. Ale ono se jich natočilo tolik, že je to až k nevíře. Vždyť se v těch dílech v podstatě pokaždé jednalo o to samé. Asi takhle nějak, Walker (Chuck Norris) je bůh a zločinci prostě nemají šanci. Ne vlastně Chuck je víc (Bůh chtěl stvořit zemi. Chuck Norris řekl: "Můžeš." ). Nakonec jedna perlička, která velmi pobaví.

plakát

Ošklivka Betty (2000) (seriál) odpad!

Nevím jestli to tvůrci myslí vážně nebo si dělají z celého žánru telenovel nezřízenou srandu. Předpokládám, že to myslí vážně, v tom případě je to opravdu ostuda. Kdyby to měla být ta druhá možnost, pak by se dalo uvažovat o lepším hodnocením (asi tak o jedné hvězdě za totální úpadek). A dokonce bych to mohl brát jako totální kravinu vysmívající se všemu a všem, kterou natočila banda zhulenejch středoškoláků, pak bych dal tak za pět :) .

plakát

Rychlejší než smrt (1995) 

Viděl jsem to, tím jsem si jist. Ale nevím přesně kdy, musí to být už hodně dávno. Protože si pořádně nemůžu vybavit o co v tomhle kousku šlo. Jen vím, že se tam pořád střílelo (nebo spíš hlavně Gene Hackman střílel). Sharon Stone si tedy už vůbec nevybavuju, ono to jde i docela těžko, když si jí představím jako kovbojku. Ne, to je zvláštní, to prostě nejde (až to budou znovu dávat, tak se musím mrknout a posoudit, jestli alespoň trochu působí jako drsná žena s coltem). Kdo to neviděl, NEČTĚTE DÁL!!!! Matně si vzpomínám, že v jednom ze soubojů, také zemře mladý DiCaprio a to je asi tak všechno. Zatím dávám průměr, protože ten je myslím adekvátní, ale vše se může změnit, až se na to znovu podívám a osvěžím paměť.

plakát

60 sekund (2000) 

Ve zkratce, nenáročná podívaná. Rozepsaně, pro fanouška automobilového průmyslu zřejmě povinnost a pro mě docela pohodovka(nejsem milovník aut). Ačkoliv některé modely těch nablízkaných autíček zaujaly i mě, a když je někdo krade, je to o to zajímavější. Navíc v tom hrají dva herci, kterým jsem už dávno přišel na chuť (Cage a Jolie), pak se nechám unést a hodnocení zřejmě přeháním (ale co, kvůli blond Angelině mně to je vlastně fuk).

plakát

Nebezpečná síť (1995) 

Dobrý soundtrack, ten je na tom všem nejlepší. Ovšem samotný film mi taky nevadil, sám nemohu posoudit jak se chovají hackeři ve skutečnosti, takže nebudu říkat, že tam byly nesmysly. A vzhledem k tomu, že dneska jsou počítače a vše kolem ncih, úplně o něčem jiném, bylo by to i nefér. Beru to spíš jako film o mladých lidech, kteří se, zajímavým a adrenalinovým způsobem, snaží zahnat nudu. Matthew Lilliard je správnej pošuk, to se musí nechat. Jinak co se tyká Angie, tak jí slušejí víc dlouhé vlasy, než tyhle divně krátce střižené.

plakát

Nepřítel před branami (2001) 

Jo to byla vřava, ze Stalingradu toho tenkrát moc nezbylo. Začátek filmu ukazuje proč....Ed Harris si jako německý důstojník vede bravurně, může za to i ta jeho uniforma, která mu přesně padne (vůbec německé důstojnické uniformy byly perfektní). Když to srovnám s ubohým oblekem Vasilije Zajceva, tak pak mi je osudu majora Königa líto. Ale jinak pryč s Třetí říší, to zase jo. Ne že by jen oblek dělal člověka, ale Zajcev si mohl alespoň vyčistit boty. V případě Rachel Weisz mi špinavé boty nevadí, té to sluší i kdyby si vlezla do pytle od brambor Jinak je to povedený válečný film, pojatý trochu jiným způsobem. To co k válce patří jako letadlové nálety, střelba, spousta vojáků atd. děj jen dokresluje. Hlavním tahákem je totiž souboj odstřelovačských es... a to se vydařilo.

plakát

Mlčení jehňátek (1991) 

Ten kdo tohle neviděl, nemůže pořádně pochopit, za co dostal Anthony Hopkins Oskara. Když zažijete jeho výraz v očích, to jak stojí ve svojí skleněné cele, to jak zlikviduje policisty a všem ostatním vytře zrak. Za svůj výkon geniálního lidojeda si to nesmírně zasloužil. A ten masový vrah je nechutná kreatura, takovýho úchyla bych nechtěl potkat, o něm se totiž ani nedá říct, že je blázen, on je totiž naprostej idiot. To Hannibal je inteligentní a i když to zní divně i charismatický a myslím, že to jak uteče všem bezpečnostním složkám, si zkrátka zaslouží obdiv. Ale ten transsexuální trapák Buffalo Bill si nezaslouží ani chlebovou kůrku, natož pak nějaké ovace. Že se jedná o výborný thriller je samozřejmé, pět Oscarů a názory ostatních jsou toho důkazem.