Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (491)

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

Nepochybuji o tom, že to byl tehdy husarský kousek hochů ze země sandálů a gyrosu. Nepochybuji ani o tom, že tělo Evy stojí za pozornost a už vůbec nepochybuji o tom, že je to film, který je po vizuální a epické stránce ještě lepší než jednička. Bohužel, pochybuji o hereckých kvalitách Stapletona, poměrně toporné představení. Themistokles v tomto podání nešahá Leonidasovi ani po kotníky. I přes tuto výtku se vřele těším na další krví a údy potříštěný díl řecko-perských válek.

plakát

Malý televizní kabaret (1977) (pořad) 

Kabaret mě nikdy neoslovil, díval jsem se na něj, jen v případě, že nebyla jiná možnost. Infantilní písně, nudné scénky. A to hodnotím z pohledu malého dítěte, kterým jsem v devadesátých letech byl. Navíc mi není sympatický hlas Molavcové, je podivně zabarvený a vždycky byl. Zkrátka jsem to radši přepnul třeba na strýčka Skrblíka.

plakát

Fallout: Nuka Break (2011) (seriál) 

Vykouzlí nostalgický úsměv všem aktivním pijanům Nuka Coly - nejoblíbenějšího nealkoholického nápoje před velkou válkou. Doporučuje Frank Horrigan.

plakát

John Wick (2014) 

Na Johnovi je nejlepší jeho ukotvení v zajímavém fiktivním světě, který se mi líbil. V této zemi policie existuje jen na papíře a tak jediným místem, kde funguje zákon, zůstává tamní hotel Hilton. Na kodex uvnitř hotelu dohlíží tajemná postava majitele, na pořádek venku stylová úklidová četa. Postavy se díky tomu nacházejí v prostředí, ve kterém je možné nakopávat zadky z jakýchkoliv banálních důvodů. A jeden takový důvod si najde i Baba Jaga. Musím říct, že to jsou jatka. Tenhle film je fajn, ale na můj vkus byl příliš monotematický a taky mě bylo líto Harryho.

plakát

Červený trpaslík - Série 10 (2012) (série) 

Skoro jako za starých zlatých časů (rozuměj série jedna až šest). Naylorovi k tomu chybí jen ždibíček, kterým je například absence Hollyho. Šarm a společenská grácie filcky znovu na scéně, dynamika hlavních postav je zpět.

plakát

96 hodin (2008) 

Famózní žánrová záležitost. Liam v jedné ze svých nejlepších rolí. Tohle je prostě jízda.

plakát

Ordinace v růžové zahradě (2005) (seriál) 

K neuvěření, že na sociálních sítích vznikají akce typu Zapalme svíčku za Magdu. Seriál je velmi stereotypní, ale i po letech populární, tak proč si zbytečně lámat hlavu ze scénářem. Nejvíc mně asi vadí, jak z pacientů dělá tupé stádo, které doktorům zobe z ruky jedna radost. Hvězdičku jen kvůli tomu, že to sleduje mamka i přítelkyně, co naděláte. Prý u toho nemusí přemýšlet, dá se u toho i žehlit a někdy to je napínavé.

plakát

Zoran, můj synovec idiot (2013) 

Otylá, cynická a Sauvignonem nasáklá tragikomická figurka na své stereotypní cestě životem potká druhou obskurní osobu, nazve jí Zagor a společně vytvoří překvapivě kompaktní dvojici. Nutno říci, že se ve filmu neděje vlastně nic zásadního, překvapivého nebo kdovíjak zvláštního, navzdory tomu to ale funguje. Obyčejný venkovský příběh, který nabízí poměrně slušnou porci svérázného humoru.

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Ze začátku zajímavé a vzbuzující otázky, postupně fádní. Přemýšlíte, který, že dobytek, měl ten čas a chuť vymýšlet a zkonstruovat takový kolosální vězení. A především, proč si, ježkovy voči, do takového okázalého projektu, vyvolil jen a pouze samé chlapce. Jsem si říkal, jestli je součástí komplexu propracovaný systém kamerových systémů, pak se pravděpodobně nějaký retardovaný Big Brother dívá a ukájí se u toho. Načež do ráje výtahem přivezou i jednu slečnu, aby to nebylo tolik gay. Myšlenku o perverzákovi jsem tedy zavrhnul a napadlo mě, že by mohlo jít o mládežníky, kteří svým rodičům působili vrásky. Za jejich otrlosti je mamka s taťkou popadli za límec a umístili do revolučního nápravného zařízení. Doufajíc, že se jejich ratolesti konečně naučí prosociálnímu chování a zodpovědnosti. Vedle, opět jsem se zmýlil. Rozuzlení je nakonec jiné, možná natolik předvídatelné, že jsem o něm ani neuvažoval. Jenže je to vůbec rozuzlení? Nezbývá než doufat, že v Labyrintu: Level 2 totální nasazení přibydou i nějaké divoženky, protože tohle bludiště bylo nezdravě maskulinní.