Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (6)

plakát

Černobyl - Vichnaya Pamyat (2019) (epizoda) 

Bravůrní! Celá serie ani na chvíli nepolevila a dávkovala divákovi atmosféru přesně tak jak měla. Drobné odchylky od reality, které mi zkraje vadily zcela chápu a patrně bych postupoval v globálu stejně při snaze obsáhnout v pouhých 5 dílech rozsah celé události. Finální autentické srovnání reálných záběrů pak dokonale dorazilo vše co by ještě mohlo chybět. Není co řešit *****

plakát

Černobyl - Please Remain Calm (2019) (epizoda) 

Vzhledem k poměrně slušnému dodržení autenticity mě mrzí havárie vrtulníku jakožto prvního, který se přiblížil k ohnisku nehody.. Ve skutečnosti byla tato havárie až půl roku po výbuchu reaktoru a stál už i ochranný sarkofág. Stroj zavadil rotorem o lana jeřábu, který tam ještě v té době stát ani nemohl. Jinak smekám nad věrným americkým ztvárněním tehdejšího SSSR a castngem. Výborná práce!

plakát

Městečko Twin Peaks - Epizoda 8 (2017) (epizoda) 

Pomalu se začínají vyjasňovat souvislosti a já tleskám. Nutí mě to vracet se k nepochopeným dějů z minulých dílů a pomalu si to puzzle dávám dokupy. Stejným dílem lituji zdější znechucené, kteří se nesnaží pochopit a nebo jen z principu odmítají hledat souvislosti a prostě jen tak spláchnou koncert mistra. Pochopit Lynche, či se alespoň přiblížit na jeho frekvenci, znamená být rovněž ne-málo ujetý. Vypnout hlavu. Tohle není seroš k žehlení prádla. Těším se na další porci.

plakát

Svět pod hlavou - 1983 (2017) (epizoda) 

Vtípek tvůrců V současném obsazení kapely sloky byl kytaristou pod brýlemi a parukou Honza Budař? (Klema z 82´) Nebo se pletu?

plakát

Interstellar (2014) 

Nevím, možná to tu už někdo zmínil. Ale nemáte pocit, jako by Nolan námětově zabrousil k našim "Návštěvníkům" ? V podstatě velmi podobná zápletka. Ten rodný dům Adama Bernaua jako muzeum.. no, je tam tolik podobných prvků až je to zarážející.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Pěkné. Opět se spoustou zašifrovaných odkazů. Jen mi nedává smysl ona podstata plánu komanda, které mohlo svou šéfovou osvobodit pár dobře mířenými ranami z oken hospůdky ihned po příjezdu dostavníku a bylo by vymalováno... Jinak skvělá filmařina s obdivem k tvůrci jak udržet diváka u takřka tří hodin děje v jedné cimře.