Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi

Poslední hodnocení (7)

Simpsonovi ve filmu (2007)

15.01.2012

Simpsonovi (1989) (seriál)

15.01.2012

Death Note - Zápisník smrti (2006) (seriál)

15.01.2012

Jay a mlčenlivý Bob vrací úder (2001)

15.01.2012

Trainspotting (1996)

15.01.2012

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

15.01.2012

Kick-Ass (2010)

15.01.2012

Reklama

Poslední deníček (1)

Kick-Ass

      Úvodem bych rád předeslal, že na Kick-Ass jsme s kamarádkami chtěli jít už asi před rokem a půl do kina, ale bohužel se nehrálo, jelikož bychom na to šli pouze my tři. Usnesli jsme se tedy, že by se o extra dobrý film nejspíše nejednalo a více jsme to neřešili. Dnes jsem se však na popud sestry rozhodl na výše zmíněný film podívat a uvědomil jsem si totéž, co tehdy, když jsem si koupil mangu Padlý Měsíc, to jest nikdy nesuď na první pohled - můžeš se ošklivě zmýlit...

     Kick-Ass mi na prvních pár minut přišel jako pěkná blbost. Dialogy plné slov neslučitelných se slušnou mluvou, hlavní i vedlejší postavy chovající se méně i více jako šílenci a střílení Taťuldy na svoji vlastní dceru tomu také nepřidalo. Zkrátka jsem docela vážně uvažoval o tom, že film vypnu a půjdu dělat něco jiného. Vydržel jsem a stálo to za to.

     "Nářez" mne totiž velmi příjemně překvapil svojí fiktivní realističností(Kterou si pěstuji čtením Písně Ohně a Ledu) a také tím, že pan Kick-Ass dostane hned napoprvé nakládačku a málem svoji pseudo-superhrdinskou kariéru zakončí dříve, než vůbec stihl něco udělat. Nebyla by to ale pohádka pro teenagery, kde by vypravěč a hrdina v jedná osobě umřel hned po ani ne dvaceti minutách filmu a tvrdohlavý Dave se opět vrací, aby svým naivním způsobem bránil New York od zločinu. Tím se rozjíždí celý kolotoč emocí, záchvěvů strachem, výbuchů smíchu a krve stříkající všude kolem doprovázený vynikajícím soundtrackem.

     Zkrátka - pro mne je Kick-Ass jasnou jedničkou pro víkendové a prázdninové filmové večery, kdy nebudou probíhat dlaněmi lahve s ethanoloidními sloučeninami. Ode mě pět hvězd a hodnocení 95%(S tím, že mi přišel Jet-Pack za trošku dětinský nápad...) ale... no... Kašlat na to, je to film se superhrdiny primárně pro čerstvě odrostlé děti, tak proč na tom hledat realističnost jen proto, aby se nenapsalo 100%?

Hodnocení: 100%

by Yuki