Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (11)

Fotograf

Fotograf (2015)

Jan Saudek svůj spor o licenční smlouvu, která se týkala práv pořizovat reprodukce z jeho děl, v roce 2012 vyhrál.

Knick: Doktoři bez hranic

Knick: Doktoři bez hranic (2014) (seriál)

Přenašečka břišního tyfu ze seriálu skutečně existovala. Jednalo se o "Tyfovou Mary" (Typhoid Mary), irskou imigrantku, která pracovala jako kuchařka. Byla první osobou ve Spojených státech, u níž bylo zjištěno, že je skrytou bezpříznakovou přenašečkou břišního tyfu. Nakazila přibližně 50 lidí, z nichž tři zemřeli. Její jméno je synonymem pro vědomé či nevědomé šíření něčeho nežádoucího či nebezpečného.

Boží stvoření

Boží stvoření (2013)

Zajímavou paralelu vytváří film na konci, kdy hlavní hrdina bojuje bez ruky o život v jeskynním komplexu. Podobný problém řešil režisér James Franco ve filmu 127 hodin (2010), kde hrál zaklíněného horolezce.

Poupata

Poupata (2011)

V sexuální scéně na wc, ve které figuruje herec činoherního studia z Ústí nad Labem Jiří Maryško, je na zdi společně s piktogramem dámského přirození nápis „DEMAGO“, název divadelního projektu, jehož je Maryško autorem a protagonistou.

Chlapi z karavanů

Chlapi z karavanů (2006)

Jedna z hlavních postav filmu Julian (John Paul Tremblay) má v každém záběru v ruce sklenici s alkoholem.

Kód 46

Kód 46 (2003)

Ve scéně v karaoke baru zpívá skladbu "Should I Stay or Should I Go" od kapely Clash sám její autor Mick Jones.

Americké psycho

Americké psycho (2000)

Christian Bale se dlouho nemohl rozhodnout, jak postavu Batemana uchopit, až jednoho dne uviděl v televizních show Toma Cruise, jehož "vyprázdněný pohled" se mu stal přímou inspirací.

Střihoruký Edward

Střihoruký Edward (1990)

Původně se měl v hlavní roli objevit Tom Cruise, avšak ten si zadal podmínku, že se v závěru filmu objeví v civilním oblečení a snímek bude zakončen šťastně. To však neakceptoval režisér Tim Burton, a tak byl do role obsazen Johnny Depp.

Pink Floyd: The Wall

Pink Floyd: The Wall (1982)

Školní soubor Islington Green School, organizovaný Alunem Renshawem, nazpíval do druhé poloviny skladby "Another Brick In The Wall, Part 2" sborový zpěv. Místo proplaceného honoráře poskytla skupina Pink Floyd studentům své nahrávací studio Britannia Row, za což se dočkala od anglického tisku kritických reakcí.

Pink Floyd: The Wall

Pink Floyd: The Wall (1982)

Přímou inspirací pro Pinkovu metamorfózu ve fašistického diktátora byl Watersův zážitek z koncertu v Montrealu, kde plivnul jednomu z fanoušků do obličeje a uvědomil si, jakou má rocková hvězda moc nad davem.

Reklama