Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Romantický

Recenze (157)

plakát

Welkeom tu Dongmakgol (2005) 

Film u kterého si divák na začátku zoufá nad nesmyslností války, vzápětí je vytržen mimo toto zvěrstvo a dostává se do jedné harmonické a idylické vesničky, kde by skoro až zapomněl okolo jakého tématu se film točí. Směje se, baví se a rozplývá se nad tou krásou. Ovšem nakonec je vytržen zpět do reality a to opravdu bolí... 5* si film zaslouží naprosto s přehledem.

plakát

Wigiilbal pongnyeonbilla (2010) (seriál) 

První, řekla bych polovina, se nese v duchu komedie, člověk se tady setká hned s několika podivně bláznivými osobnostmi :-) Začátek je jednoduchý Oh Bok Gyu má poklidný život, až se jednoho dne objeví krásná sousedka a on se zamiluje... zatím to vypadá jednoduše, že se bude hrát o lásku, ale pak do toho vstoupí dědictví v podobě hromady zlata a začíná se to pomalu, ale jistě zamotávat. Všichni totiž, jak jinak, chtějí zlato. Samotná honba za zlatem si vyžádá hned několik obětí, čehož se tady režisér vůbec nebál. V průběhu sledování se člověku neustále noří otázky: Kdo z nich je vrah? Co má v plánu? Dá se mu/jí věřit? Tak ten/ta to snad neudělal/a? ... aspoň já měla otázek víc než dost. Protože je jich hodně, kteří mají temnou minulost a možná i přítomnost. Napětí rozhodně nechybí, nečekané zvraty, ale i zábava. Myslím, že 4* si zaslouží. Já osobně mám velkou slabost pro to úžasné charisma tatíka gangstera :-).

plakát

Chilgeup gongmuwon (2009) 

Já nevím, ale mě to ohromě bavilo a hodně jsem se nasmála. Možná proto, že jsem neočekávala žádnou akcí nabitou podívanou, ale prostě komedii. :-)

plakát

Zachraňte Willyho! (1993) 

Klasika, která se pojí s mým dětstvím, takže nemůžu jinak. Tehdy to pro mě bylo prostě dokonalé.

plakát

Hojič (2014) (seriál) 

Tak rok teprve začal a začal tak krásně, hned první seriál roku a já mám pocit, že to bude moje letošní jednička! Ostatní seroše se budou muset sakra snažit, aby ho překonaly. Jak napsala Zíza, dokonale vymyšlené postavy... nerozčilující hlavní hrdinka, žádná pipka, která by se snažila rozbít vztah, žádná zbytečná nedorozumění, která nadzvedávají diváka ze židle... ale hlavně, hlavně ta nejúžasnější hackerka, jakou jsem kdy viděla :-D Já prostě miluju akční komedie, takže si nemůžu pomoct, navíc jsou zde naprosto kouzelné romantické chvilky hlavní dvojice. Ji Chang-wook si získal moji pozornost a jistě to není naposledy, co jsem ho viděla, pravděpodobně i přímo tady, protože si ho nejspíš někdy znovu zopakuju a myslím, že mi to ani nebude dlouho trvat. :-) Mně osobně seriál bavil po celou dobu, ani jednou jsem se nenachytala, že bych se nudila... tak, byla jsem prostě dokonale nekritická. :-) Takže závěrem: kdo neviděl rychle napravit :-D

plakát

Gugaui seo (2013) (seriál) 

Tak a nemám slov. Tolik pochvalných slov se mi hromadí v mysli, ale vzhledem k euforii, kterou po shlédnutí prožívám, nevím jestli to dokážu ukočírovat do nějakého srozumitelného komentáře. Tak za 1. - už dlouho se mi nestalo, že bych se nemohla odtrhnout od sledování, (seriál jsem zvládla zhruba během týdne a teď dospávám spánkový deficit :-D ). 2. postavy - dokonalá kombinace, bez jediné chybičky. Yeo Wool (Suzy) - první hlavní hrdinka, která mi v ničem nelezla na nervy (vytýkám jí snad jediný čin a to ten, který udělala na přelomu 23. a 24. dílu). Kang Chi (Seung Gi) - toho chlapa prostě miluju, zatím mě ani jednou nezklamal, další komentář je k němu zbytečný, slova na něj nestačí. :-) Wol Ryung (Jin Hyuk) - tak z něho jsem poprvé málem spadla na zadek, hned jak se objevil na obrazovce :-D zatím nejlepší role ve které jsem ho měla možnost vidět (a asi ji hned tak nějaká nepředčí). Admirál Lee Soon Shin (Dong Geun) - ach ten jeho hlas... pokud bych pokračovala, vyjmenovala bych úplně všechny postavy, takže tady končím. Bod číslo 3 - děj - v podstatě naprostá nepředvídatelnost, takových překvapení a zvratů, které jsem nečekala... zde jich bylo mraky. 4. bod - soundtrack. Toliko k mým dojmům :-) Jinak už od prvního dílu jsem se těšila až toho odpornýho záporáka někdo sundá.

plakát

LEGO® příběh (2014) 

Začátek byl trochu rozpačitý, protože jsem přece jen zviklá na něco jiného... takže jsem tomu moc šancí nedávala. Ale pak se to dalo do pohybu, přežila jsem úvodní pitomou písničku a užila si skvělý film s množstvím povedených hlášek. Konečná hraná část byla celkem dost pitomá, nebýt jeho, bylo by to povedenější. 3,5*

plakát

Eunggeubnamnyeo (2014) (seriál) 

Dokonale mě bavil šéf oddělení. Ten jeho úžasný výraz á la vyoraná myš byl naprosto bezchybný :D - radost na něj pohledět... ne, že by mě hlavní postavy nebavily, ale šéfik, byl prostě šéfik :D Nemocniční prostředí - moc zajímavé téma. Příběhy vedlejších postav byli moc milé.

plakát

Nae yeojachinguneun gumiho (2010) (seriál) 

Bez jediného zaváhání plný počet *. Proč? To se musí vidět :-) Jak už zmínili jiní - Shin Min-a - je ztělesněním roztomilosti, a tak jak mě uchvátila v Arang (http://www.csfd.cz/film/315559-alangsattojeon/), tak tady to jenom potvrdila a ještě přitvrdila :-) . Velkým plus je pro mě absence scén "řekli mi o tom druhém tohle - já se ho ani nezeptám a budu tomu věřit, aby došlo k nedorozumění" :-D hlavní dvojice má mezi sebou krásný vztah, vtipné vedlejší postavy...celé prostě: "nomu, nomu, nomu čua" :-)

plakát

Boseuga dallajyeotteoyo (2011) (seriál) 

Není zvykem, aby jednání hlavní hrdinky člověka nedohánělo k šílenství... kupodivu i takovou postavu dokážou Korejci vytvořit :-D To. že si hlavní hrdinka nenechá nic líbit mi bylo velmi sympatické. Vtipné, bez přehnaně doramatických a ubrečených dílů, které mě moc neberou, soupeření mezi pánskou dvojicí rivalů, dokonalý polomafiánský otec, babča a bezkonkurenční Zmrzlina - dělá z tohoto seriálu úžasnou komediální podívanou. P.S.: Když jsem zjistila, že tomu roztomilému klučinovy (hlavní mužská postava :-D) táhne na čtyřicítku málem jsem to nerozdýchala :-D