Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Romantický

Oblíbené filmy (8)

Pán prstenů: Dvě věže

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

Druhý výlet do Středozemě nezklamal, možná mě o trošku více strhl. Scéna s Gandalfem, entama a bitva o Helmův žleb u mě vedou. Aby člověk vstřebal vše, co se vstřebat dá musí vidět více než jen jednou a nejlépe rozšířenou verzi ;-) :-D

Hobit: Neočekávaná cesta

Hobit: Neočekávaná cesta (2012)

Pokud někdo Hobbita porovnává s LOTRem, tak se sám okrádá o úžasný zážitek, který je mu v tomto filmu nabízen. Miluji LOTRa a jsem jeho velkým fanouškem, nikdy by mě ale nenapadlo srovnávat je. LOTRa někteří zkritizovali za to, že nekopíruje striktně předlohu, a u Hobbita jsou tací, kteří kritizují, že se mnohem více drží předlohy. Měli by si uvědomit, co vlastně chtějí.... Herecké obsazení úžasné, hudba a scéna nádherná, obraz naprosto luxusní (když jsem si pak doma pustila LOTRa v HD, tak jsem viděla kostičky a bledé barvy :-D). Martin Freeman zvládl roli Bilba na jedničku. Ještě, že se můžeme těšit na další pokračování :-)

Princezna Mononoke

Princezna Mononoke (1997)

První anime, a já si vybrala zrovna Mijazakiho Mononoke, lepší volbu jsem ani nemohla mít. Animace nádherná (to je asi zbytečné zmiňovat :-) ) krásný fantasy příběh, prostředí japonských bojovníků..hm chuťovka :-D Hodnotím jako nejlepší z jeho tvorby, možná i právě proto, že je to moje prvotina. Aby člověk měl z těchto filmů co největší zážitek musí, dle mého názoru vidět v originále.

Bareuge salja

Bareuge salja (2007)

Tak tohle bylo něco!! Když se podívám na komentáře dole, tak vidím, že nejen mě asi nejvíce pobavila scéna, kde hlavní hrdina dělá kliky :-D Korejci prostě vědí, jak inteligentně pobavit. Když jsem bez přečtení obsahu shlédla upoutávku, tak jsem váhala, ale pak jsem si přece jen film stáhla a to co následovalo.... no prostě se to musí vidět ;-) Hlavního představitele nemohli vybrat lépe - musím více projít Jeong Jae-yeon(ovu) tvorbu.

Blázni ze stadiónu

Blázni ze stadiónu (1972)

Kvůli absurdním scénám a humoru jim vlastním je prostě miluju. Už jen to jak vypadají stačí - Jean Sarrus a Gérard Filipelli vedou :-)

Spaceballs

Spaceballs (1987)

Pro mě je tohle jedna z nejzdařilejších parodií, které jsem viděla. Rick Moranis jako Tmavá helma - trefa do černého :-) Podle mě nejlepší parodie, kterou Mel Brooks vyprodukoval. Miluji hlášku: "a my jsme si čím?" - "absolutně ničím" . Jo a scénu s hovadama ;-) Já se prostě bavila velmi dobře a to pokaždé, když jsem se koukala.