Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (181)

plakát

Akumulátor 1 (1994) 

Zřejmě nejoriginálnější novodobý český film. Líbil se mi jako žákovi ZŠ v době uvedení, oceňuji ho i nyní. Sympatický hlavní hrdina, dobře vykreslené další charaktery, zajímavá zápletka, laskavý humor, nevulgární erotika. Opravdu moc nerozumím tomu vlažnému diváckému přijetí.

plakát

Anatomie vraždy (1959) 

Stewart hraje dobře, ale film jako takový nemá moc co nabídnout. Žádná překvapení, zvraty, odhalení, není tam vůbec nic. Jen se předem určí směr obhajoby a ten se dotáhne do konce. Nic víc.

plakát

...a spravedlnost pro všechny (1979) 

Velké zklamání. Filmy ze soudního prostředí mám hodně rád, ale tohle byl tedy úlet. Už úvodní titulky (a hudba) mě trošku nahlodaly, že se možná nebude jednat o něco napínavého s vygradovanou atmosférou a bohužel, opak nebyl pravdou. Zápletka slaboučká, záporák pořádně nevykreslený, hlavní hrdina naprostý pitomec, všichni přehrávají při už tak slabých dialozích. Ta závěrečná řeč je tedy docela fajn, ale aby ten film zachránila, na to tedy rozhodně nemá.

plakát

Auta 2 (2011) 

Sešrotujte někdo toho otravnýho Buráka.

plakát

Avengers (2012) 

Čekal jsem prostě daleko víc. Zejména mi tu chybí jakákoliv gradace zápolení se záporákem a vůbec je Loki takový nemastný neslaný a i kolem hlavních hrdinů to bylo málo okázalé a nabubřelé. Když už točím komiksák, tak to má být prostě klišovitá pompéznost a ne konverzační melo-drama.

plakát

Babovřesky (2013) odpad!

Zkusil sem to, nemám vůči Troškovi předsudky, ale v tom filmu není vůbec nic, opravdu nic. Jen rozpaky.

plakát

Barney a jeho přátelé (1992) (seriál) 

Katastrofa, dítěti pouštět leda za trest. Ale asi chápu ty, kteří to v určitém stavu ocení...

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Zdlouhavé, nudné, těžkopádné. Myslel sem, že po těch hrůzách v devadesátých letech (nemám rád ani to Burtonovské pojetí; Clooney a Kilmer nestojí za řeč) je už Batman zachráněný (Nolanem) a Snyder ho opět totálně zmršil. Fakt nevím, jestli byl horší Clooney, nebo Affleck. Dokoukáno s velkým sebezapřením.

plakát

Berta a Ufo (2006) (seriál) 

tragédie, kdyby to aspoň nemělo tolik dílů, takhle to člověk po chvíli začne nesnášet

plakát

Bez vědomí (2019) (seriál) 

Tři hvězdičky jen tak tak. Materiál spíš na TV celovečerní film, na takto dlouhé ploše seriál sklouzává k přešlapování a nudě. Zápletka relativně slabá, chybí dramatický twist, nebo aspoň něco, co by diváka chytlo a nepustilo. Herecké výkony fajn, vykreslení atmosféry se také povedlo dost dobře. Stačí vidět jednou.