Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (116)

plakát

The Walking Dead: Webisodes (2011) (seriál) 

Vážně zajímavé jak moc jsou lidi kolem Walking Dead fascinovaní onou "Bicycle girl".

plakát

D-Tox (2002) 

Docela dobrý film. Nepočítáme-li irelevantní motiv záporáka a o něco irelevantnější chování všech ostatních. Jen to prosím přestaňte už cpát do televize :'(. Btw. Film nezanechá větší dojem a proto má jen krátký komentář );

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Zklamání... Je vidět pojetí Hobita tak, jak jej pojal Tolkien. Pohádkově... Jenže proč tak šíleně moc?! Skřeti tady vypadají téměř mírumilovně a roztomile (goblins) a ti druzí zase téměř jako lidi (orcs) (resp. ani jedni se neblíží vyobrazení z LOTR). Nikde na plátně není krev, ačkoli stvoření na něm zcela jistě umírají. Ale proč? Vždyť se dá očekávat, že drtivá většina diváků budou právě fanoušci Pána prstenu. Jackson pak před takového diváka pokládá něco, čemu daný člověk snad ani nemůže uvěřit a první shlédnutí se tím stává nehorázným utrpením. Druhé už je o něco lepší, pokud se na to dokážete dívat jako na random film a nespojovat to moc se ságou LOTR. Pro mně i trochu málo detailů z dějin středozemě (př. elfské meče), ale to je asi jen můj problém :D. Mimochodem, po shlédnutí Hobita je zajímavé pustit si LOTR: Fellowship of the Ring (začátek) a poslouchat jak Bilbo vypráví dětem o trolech, nebo je žádán ať řekne historku s drakem. Také jde pak společenstvo právě kolem zkamenělých trollů, ale to jsem si neověřoval.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Po jedničce perfektní návrat k akci. Bylo srandovní vidět, kolik rodičů přivedlo po jedničce své děti s očekáváním podobné pohádky bez krve a násilí. Myslím, že i těm nejpomalejším z nich došlo, že se trochu spletli už při masakru střetů (orcs) ve městě na jezeru. Líbilo se i mé přítelkyni, která byla z prvního dílu dost zklamaná (po tom co jsme během týdne shlédli celou ságu pána prstenu. Efekty pěkné, skřeti se více podobají těm z pána prstenu (konečně) a i vše ostatní celkem potěší. Dokonce tu a tam pronikne něco, při čem máte pocit, že to bylo asi v knize řešené více dopodrobna (ale nemáme na to šest hodin, takže i náznaky stačí!). Doporučuji 3D shlédnutí film (i když se může stát, že po nějaké době -cca. hodině a půl- přestanete 3D efekty vnímat).

plakát

Zombies: Den-D přichází (2008) 

Opravdu mě děsí vyhlídka na hbitější a rychlejší zombie, než jsou lidé... K tomu všemu ještě myslící ... Ale bohužel, ani tento aspekt nezachrání B film od podprůměrného hodnocení ... Ale nebylo to až tak zlé, že? (to do všech béčkových hororů budou cpát "baf" na konci?)

plakát

Zombie přichází (2005) odpad!

Nemohu hodnotit více jak jednou hvězdou (a ani to raději nebudu riskovat), neb bych totálně degradoval filmy, kterým jsem dal tři hvězdy, nebo dvě ...

plakát

Upíří deníky (2009) (seriál) 

No ... Kombinace Stmívání, Muzikálu ze střední, Supernatural (Lovci duchů) a Buffy, přemožitelka upírů (asi nejvyšší měrou). Kdyby se vyškrtlo Twighligth a High School Musical, mohl by z toho být velice zajímavý a svižný akční seriál. Ale takhle zase pouze sledujeme, jak strašně komplikující to je, když se upír chodící na sluníčku připlete do života studentky, která to má pak chudák ták těžký. Nakonec to teda vypadá jako pouhá směska již existujících známých děl, která má i své klišé postavy.

plakát

Asijský teror (2010) 

I přes veškerou snahu je to film nudný a i když má "jen" 100 minut, příjde vám nesnesitelně dlouhý a nesnesitelně o ničem :D. Silně nedoporučuji.

plakát

Krásná země (1977) 

Docela zajímavá komedie. V duchu jsem se smál v mnoha scénách, ale nahlas jen jednou. Celkový dojem z filmu velmi zkazilo poselství filmu a všechny hippie kecy s tím spojené.