Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (585)

plakát

Dej mi své jméno (2017) 

Hřejivě teplá romance. SPOILER Timothée Chalamet klame tělem. Není to žádný neukojený puberťák, jak by se mohlo zdát z úvodních záběrů, ale sexuální bestie, která se zmocní napřed nejkrásnější dívky ve městě, pak nejkrásnějšího muže a jako třešinku na dortu si dá broskev... To vše ve vytříbeném estetickém, intelektuálním, hudebním a tom nejpřirozeněji erotickém hávu, nad kterým by i Petronius zaplesal. Ryzí krása.

plakát

Asi to ukončím (2020) 

Komu se to nelíbilo, tomu odpouštím. Ona je to vážně onanistická sračka. Jako celek. Ale je to plné rozkošně ztroskotanecké filozofie a hrajou tam dvě báječné ženské. Nemohu to nemilovat.

plakát

Staříci (2019) 

Od Mrkvičky a Schmitzera výborně zahraný ideologický škvár, kde postrádají logiku/uvěřitelnost všechny klíčové scény/zvraty.

plakát

Babylon Berlín (2017) (seriál) 

Úvodních několik dílů naprosto dokonalá atmosféra nejistoty. Veškeré pozitivní hodnoty naprosto na vedlejší koleji, ty demokratické jsou snad místy přímo vysmívány. Přes morální ambivalentnost všech postav nelze nedržet palce ústřednímu trojlístku (zároveň bohužel i jejich protivníkům). Ve třetí sérii jsem seriál předčasně opustil, změnilo se to v něco, co už vidět nepotřebuji.

plakát

1917 (2019) 

Vypadá to jako počítačová hra říznutá sovětskými válečnými filmy. Od počátku je jasné, kdo zemře a kdo splní úkol. Nejenomže existují lepší válečné filmy, dokonce existují i lepší válečné filmy od samotného Sama Mendese (Mariňák).

plakát

Mělas to vědět (2020) (seriál) 

Nakonec to není ani mystérium, ani antická tragédie, nakonec je to banální psychologická detektivka s honičkou na závěr. Nicméně proč jsem se nechal nachytat a koukal až do konce, za to může skvělá režie Susanne Bier a hlavně prvotřídní herci – ano, Nicole Kidman vypadá divně a ještě divněji koulí očima, ale jak už zmínili jiní, možná je to záměr. Hugh Grant se nesnaží hrát nikoho elegantního, jistý sám sebou si je pouze do určité problematické míry... Famózní výkon, jeho postavě nejde ani fandit, ani nad ní zlomit hůl – tady si troufnu tvrdit, že to byl záměr zcela určitě. Ze zbytku ansámblu zaslouží pozornost samozřejmě brilantní Donald Sutherland , mladý Noah Jupe a Édgar Ramírez. Ostatní jsou už jen figurky do počtu. Celkově hodnotím sledování seriálu nakonec jako spíše promarněný čas, bohužel.

plakát

Šarlatové písmeno (1973) 

Strašné. Vypadá to jako Svatý grál od Monty Pythonů, myšlen ovšem jako seriozní historické drama. Naprostý úlet Wima Wenderse.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

K času strávenému v kině s tímto filmem vlastně nemám připomínek. S vypnutým mozkem jsem se nechal unášet do první do poslední minuty. Jen jsem po odchodu z kina zjistil, že Queeny už nechci odteď ani vidět ani slyšet. Byl jsem jimi zahlcen a přehlcen. K filmu samému - filmařsky bezchybný, Rami Malek skvělý jako mladý Freddie, podstatně horší v tílku s knírkem - zde více připomínal Petra Čtvrtníčka v České sodě. Nevím, do jaké míry jeho šílený afektovaný zpěv u piana na Live Aid vychází ze skutečnosti (vědomí blížícího se konce nebo tak něco?), bylo to každopádně naprosto nesnesitelné. Trochu mi vadily hodně ledabyle načrtnuté vedlejší postavy - zlý homosexuál Paul nebo zabedněný konzervativní otec. Skvěle byli vybráni Brian May nebo Roger Taylor. Na pohled a poslech přes tyto výhrady krásné, bohužel činí z hudby Queenů do budoucna nesnesitelný fetiš,