Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krátkometrážní

Poslední recenze (247)

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Oblíbené postavy: Chief Jim Hopper, Nancy Wheeler, Joyce Byers.

plakát

Underworld (2003) 

"" Komentář může obsahovat spoilery. Do roku 2003 vzniklo hned několik digitálně kvalitních filmů, tenhle se k nim ale řadit nemůže. Samozřejmě u některých filmů není grafické zpracování důležité, neboť má kvalitní a poutavý děj, takže snadno přehlédneme nějakou drobnost. Jenže tenhle film postrádá i tu dějovou stránku, ztrácel jsem se v příběhu, nevěděl, která strana je správná či špatná a celkově mě téma vůbec nezaujalo. Tenhle film tedy mohl zaujmout pouze jedním - digitálními efekty, originálními zbraněmi, kaskadérskými kousky - jenže to všechno chybělo. Navíc jsem se během těch dvou hodin ztratil v čase, nevím, jestli se celý děj udál během čtyř dnů nebo čtyř hodin. Všechny scény naplácané na sobě bez výraznějšího zpomalení. No a to je asi tak všechno, nikdy víc.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

"We're bad guys, it's what we do." Komentář může obsahovat spoilery. Velké zklamání, z před filmové kampaně a trailerů byla všechna očekávání na nejvyšších příčkách, po navštívení kina však tvrdý náraz na zem. Film nabídl nepřeberné množství postav, z nichž můžu jako obstojné jmenovat pouze tři - Harley Quinn (která si film ukradla pro sebe), Deadshot a Diablo. Ostatní průměr nebo i hůř (viz. záporáci). Jak jsem při debatě v hospodě zaslechl, DC si stále hledá svůj styl, musím říct, že je to velká pravda. Všechno nemůže být hned. Nicméně navazujících/souvisejících filmů je v plánu hodně, takže ono se to dřív nebo později povede. Prozatím zaostává za Marvelem o několik tříd. Na druhou stranu přijdu i s jedním pozitivem, Margot Robbie se s přehledem povedlo zahrát nejlepší komiksovou ženskou postavu vůbec.

Poslední hodnocení (904)

Nerve: Hra o život (2016)

03.12.2018

Fullmetal Alchemist (2003) (seriál)

04.09.2018

Poslední samuraj (2003)

12.08.2018

To the Bone (2017)

12.08.2018

Blair Witch: 20 let poté (2016)

03.06.2018

Warcraft: První střet (2016)

08.04.2018

Hardcore Henry (2015)

25.03.2018

1922 (2017)

22.02.2018

Jurský svět (2015)

22.02.2018

Reklama

Poslední deníček (1)

Sword Art Online – Obsah epizod

 

1x01 – „The World of Swords"

MMORPG hra Sword Art Online byla vypuštěna pro systém Nerve Gear mezi 10 000 hráčů. Hráči musí zůstat ve hře, odhlásit se mohou pouze v případě dokončení všech 100 úrovní. Pokud zemřou ve hře, zemřou i jejich těla v reálném světě. Kirito se setkává s Kleinem a protože prošel beta testem, ví o něco víc, než běžní hráči, a tak naučí Kleina základní způsoby boje. V závěru epizody se spolu loučí a Kirito jako sólový hráč odchází do další vesnice.

 

1x02 – „Beater"

Za první měsíc zemřelo na 2 000 hráčů a první úroveň ještě nebyla pokořena. Závěrečný boss se ovšem najde a vytvoří se několik skupin, které jej půjdou zabít. Útok vede Diabel, bývalý beta-tester, Kirito se přidá do skupiny se samotářkou Asunou. Naleznou bosse, který zabije Diabela a ten s posledním výdechem sdělí Kiritovi, aby bosse zabil a ochránil ostatní hráče. Kirito tak učiní a po smrti Diabela je označen jako Beater.

 

1x03 – „The Red-Nosed Reindeer"

Kirito dostane po záchraně jedné gildy nabídku přidat se k nim. Nabídku přijme, ale skrývá svůj skutečný level, je opatrný. Poznává zde Sachi, která má velký strach ze smrti. Jednou se gilda rozhodne jít do dungeonu, ale narazí na příliš silné protivníky. Kirito musí sledovat, jak všichni členové gildy, včetně Sachi, umírají. Jelikož probíhá vánoční event, někomu může z nestvůry padnout item, který umí na krátkou chvíli oživit mrtvého. Kirito tento item získá, oživí Sachi a uslyší její poslední slova díků. A také se dozví, že její obavy ze smrti byly díky němu už dávno předtím pryč.

 

1x04 – „The Black Swordsman"

Dívka Silica opustí svou skupinu po neshodách s velitelkou jménem Rosalia. Naneštěstí ji napadnou nepřátelé a zabijí jejího peta, Pinu, když se snaží Silicu ochránit. Krátce poté se objeví Kirito a Silicu zachrání. Poví jí, že může Pinu oživit, existuje na to jistý item, ale má na jeho získání jen tři dny. Kirito jí pomůže a zároveň ji použije jako návnadu; po oživovacím krystalu jde i Rosalia, o které Kirito řekne, že je tzv. červený hráč, který zabíjí ostatní hráče. Rosalia se snaží společně se skupinou Kirita zabít, ale ten má příliš dobré vybavení a vysoké množství životů. Kirito zabije Rosalii a Silica oživí Pinu.

 

1x05 – „A Crime Within the Walls"

Během doby, co se spolu neviděli, se Asuna stala zástupkyní velitele gildy a chce nalákat nějakého bosse do města, Kirito ji ale zastaví s tím, že boss by mohl zabít obyvatelstvo a NPC. Nějakou dobu poté Asuna přistihne Kirita při odpočinku a lenošení pod stromem. Po krátké debatě Asuna také usne a prospí celý den. Chce tuto příjemnou událost oplatit Kiritovi jídlem, ale vyruší je křik. Z hradeb visí hráč Kains zabodnutý kopím. Nikdo neví, co se stalo, protože ve městech není možné zabíjet ostatní hráče (pokud zrovna nespí). Kirito s Asunou začnou vyšetřovat vraždu. Čerpají informace od Yulko, která Kainse znala, společně jsou spojeni s nějakým Grimlockem. Při vysvětlování je ale zabita dýkou, která přiletí z okna.

 

1x06 – „Illusionary Avenger"

Oba mrtví byli z gildy Golden Apple. Patří tam i Schmit, který si myslí, že je to pomsta Griseldy, zesnulé velitelky. Kirito při mizení sendviče přijde s vysvětlením celé situace. Kains i Yulko své smrti nafingovali, ve skutečnosti nezemřeli, pouze vypršela životnost jejich brnění a oni se následně teleportovali pryč. Yulko, Kains a Schmit stojí nad Griseldiným hrobem a rozmýšlejí o její smrti. Zemřela při cestě do města, kde chtěla prodat vzácný prsten. Asuna poví Kiritovi něco o manželství v SAO; když se dvě duše vezmou, jejich inventáře se spojí v jeden. A jelikož byla Griselda provdaná za Grimlocka, tak on měl mít motiv na to, aby ji zabil. Poté se také nad jejím hrobem objeví a všem řekne, že ji spíše osvobodil. Viděl, jak ji hra mění (byla mu totiž manželkou i v reálném životě) a nechtěl dopustit nějaké odcizení.

 

1x07 – „Warmth of the Heart"

Kirito přijde ke kovářce Lisbeth, chce si nechat ukovat nový meč. Lisbeth mu dá ten nejlepší, který kdy ukovala a Kirito ho svým vlastním jedním švihem rozpůlí. Lisbeth je zdrcená, ale to ji brzy přejde, vyráží totiž s Kiritem do dračího doupěte sehnat materiál na výrobu silného meče. Při boji jsou oba shozeni do jámy, kde spolu stráví noc a Lisbeth se do Kirita zamiluje. Nakonec porazí draka, seženou materiál a Lisbeth uková skvělý meč. Poté do kovárny vtrhne Asuna, která zná jak Lisbeth, tak Kirita. Lisbeth je překvapená a zklamaná, myslí si, že vedle Asuny nemá na Kirita nárok. Ale velmi rychle se znovu rozveselí a s Kiritem se přátelsky rozloučí, přičemž mu nabídne opravy brnění do budoucna.

 

1x08 – „The Sword Dance of White and Black"

Kirito na vyšší úrovni nalezne maso vysoké kvality a potřebuje sehnat kuchaře, který může tento item uvařit. Oním kuchařem se stává Asuna, která už nasbírala všechny body schopností vaření. Asunin strážce Kuradeel ji nechce s Kiritem nechávat samotnou a nastává roztržka. Na další den jsou Kirito a Asuna domluveni na dungeon, ale na místo jejich setkání dorazí i Kuradeel, který vyzve Kirita na duel s tím, že pokud Kirito vyhraje, nechá ho v klidu odejít. Kirito bez sebemenšího problému Kuradeela poráží a Asuna ho následně zbavuje všech povinností jejího ochránce. Kirito jde s Asunou do skupiny a do dungeonu, kde si uvědomuje, že není na škodu mít někoho takového s sebou. Naleznou komnatu s bossem, který rozhodně nevypadá jako snadný cíl.

 

1x09 – „The Blue-Eyed Demon"

Kirito a Asuna si velmi rychle uvědomí, že na tohoto bosse nemají a odpočívají mimo jeho lokaci. Objeví se Klein se svou gildou, všichni jsou dočista okouzleni Asunou. Přichází jednotka válečníků, kteří jsou k smrti vyčerpaní, ale přesto jim jejich velitel velí k boji proti bossovi. Velitel umírá, několik členů jednotky také. Asuna, Klein a Kirito vyrazí na pomoc, Kirito dovedností dvojitého meče porazí bosse, zbyde mu velmi málo životů a na minutu omdlí. Asuna nad ním sedí a pláče, po probuzení jej objímá a říká, že opustí svou gildu, aby mohla být s ním. Nějakou dobu poté je Kirito povolán do sídla Asuniny gildy, kde jej velitel Heathcliff informuje o tom, že mu nedovolí jen tak si Asunu odvést, zvlášť když je ve vedení gildy. Vyzve ho na souboj s tím, že pokud Kirito vyhraje, může odejít s Asunou a pokud prohraje, musí se přidat ke gildě Rytířů krvavé přísahy.

 

1x10 – „Crimson Killing Intent"

Kirito nastoupí k boji proti Heathcliffovi, který má prý nejlepší obranu v celém SAO. Kiritovi dlouho odolává svým štítem a nakonec zasadí první sečnou ránu, po které souboj končí. Kirito se přidává ke gildě a řekne Asuně, že už kdysi v jedné byl, ale všichni členové zemřeli. Kirito, leč je skvělý bojovník, prý musí podstoupit výcvik. Jde tedy do dungeonu s cvičitelem Godfreyem a sesazeným Asuniným strážcem Kuradeelem. Když na výpravě nastane přestávka na odpočinek, Kirito a Godfrey se napijí z lahve a jsou paralyzováni. Vše způsobil Kuradeel, který je věrný gildě Laughing Coffin. Zabije nevinného Godfreye a skoro se mu podaří zabít i Kirita. Naštěstí právě včas přiběhne Asuna, která vše sledovala na mapě. Kuradeel se napřahuje, aby Asunu zabil, ale Kirito ji zachrání, přijde o ruku a zabije Kuradeela. Večer chtějí být Asuna a Kirito „spolu", každý trochu jinak. Nakonec se rozhodnou, že se odstěhují a vezmou.

 

1x11 – „The Girl of Morning Dew"

Kirito s Asunou dostanou svolení na čas odejít z gildy, pod podmínkou, že se vrátí. Jednou na procházce v lese naleznou malou holčičku v bezvědomí a odnesou ji k sobě domů. Ráno se probouzí a zmatená holčička je oslovuje „mámo" a „táto". Kiritovi a Asuně se náhlé rodičovství zamlouvá, ale chtějí se podívat po skutečných rodičích holčičky, která se jmenuje Yui. Jdou tedy do města první úrovně, kde je podezřele málo hráčů a kde si městská hlídka, bez ohledu na situaci hráčů, vybírá daně. Asuna zachrání několik dětí a ženu před stráží a Yui si začíná vzpomínat na nějaké děsivé věci a srdce v dáli, přičemž opět omdlévá.

 

1x12 – „Yui's Heart"

Zachráněná žena vezme Kirita, Asunu a Yui do kostela k ostatním dětem. Bohužel ale netuší, odkud Yui pochází, nikdy ji neviděla. Za Kiritem a Asunou přijde vice-velitelka Yulier s prosbou o nalezení přítele Thinkera, který byl nalákán do dungeonu a již se nevrátil. Oba souhlasí a vezmou s sebou i Yui, která se nechce odloučit. Thinkera naleznou, ale objeví se silný boss, na kterého ani Kirito s Asunou nestačí. V tom se zvedne Yui a pomocí neurčitého kouzla bosse jednou provždy zničí. Poté se všichni sejdou v místnosti s počítačem, kde si Yui na všechno vzpomene. Není živá, je pouhým programem na rozpoznávání a vnímání lidských emocí ve hře. Kirita a Asunu nalezla skrz jejich vzájemnou lásku. Administrátor maže Yui, ale Kiritovi se podaří nabourat do systému a na poslední chvíli zachránit alespoň její srdce, které si Asuna pověsí na krk jako přívěsek.

 

1x13 – „Edge of Hell's Abyss"

Během rybaření potká Kirito Nishidu, jednoho z nejlepších rybářů. Nishida uloví rybu a je pozván Kiritem na oběd, který Asuna připraví. Nishida byl v reálném světě tvůrce ochranné sítě SAO. Kdysi slyšel o velké rybě v jezeře a chce ji s pomocí Kirita ulovit. Ryba je to skutečně velká a po vylovení dokáže chodit po souši, Asuna ji s přehledem zabije. Zatímco Asuně se dostává údivu a díků všech okolostojících, Kirito dostane zprávu od Heathcliffa. Kirito s Asunou se tedy vydají do sídla gildy, kde se dozví, že byla rozprášena polovina dvacetičlenné skupiny v sídle nějakého bosse. Vytvoří se tedy větší skupina, ve které figuruje i Klein, Agil (obchodník s výzbrojí) a dokonce i Heathcliff osobně. Dojdou na místo, brána se zavře. Jsou uvězněni v místnosti s Drtičem lebek, obrovským bossem. Několik vojáků zemře, ostatní se s ním budou muset vypořádat.

 

1x14 – „The End of the World"

Po poražení bosse všichni vyčerpaně sedí, jen Heathcliff stojí. Kiritovi se začne něco nezdát a tak se jej pokusí zranit. U Heathcliffa se objeví ikonka „nezničitelný objekt". Sám přiznává, že je Akihiko Kayaba, tvůrce celé hry. A nabídne Kiritovi možnost, jak předčasně ukončit hru; porazit ho v souboji, který by byl nastal až na posledním levelu. Kirito souhlasí, ostatní bojovníci, včetně Asuny, jsou paralyzováni. Kirito bojuje, ale Kayabu neporáží. Když se ho Kayaba chystá zabít, vrhne se před něj Asuna a zemře. Kirito je zdrcen její smrtí a následně je probodnut. Avšak nějakým způsobem se dokáže vrátit v podobě ducha a Kayabu zabije. Nastává konec hry. Následují záběry, kdy Asuna, Kirito a Kayaba sledují rozpad celého světa z výšky. Kayaba má svůj vlastní proslov o hře a důvodu, proč ji vůbec vypustil. Asuna s Kiritem chtějí zemřít současně a zůstat tak navždy spolu. V závěru epizody se však značně zesláblý Kazuto Kirigaya (Kirito) probouzí v nemocnici a chystá se vyrazit za Asunou.

 

1x15 – „Return"

Uplynuly dva měsíce od ukončení hry, stále se však neprobralo na 300 hráčů. Včetně Asuny. Kazuto ji chodí navštěvovat, dozvěděl se, kde leží, když tuto informaci vyměnil za své znalosti ohledně SAO. Když ji jde jednou navštívit, dozví se, že si ji za týden bude jeden nepříjemný mladík brát. Asuna by k tomuto nikdy nedala svolení, kdyby nebyla v kómatu. Oním mladíkem je Nobuyuki Sugo a navíc je tím, kdo dozírá na její život, pracuje totiž ve společnosti s Nerve Gearem. Kazuto má tedy omezené možnosti. Mezitím se o něj strachuje jeho sestřenice (kterou ale bere jako sestru) Suguha, která to v době jeho kómatu neměla zrovna snadné. Na konci dílu dostává Kazuto e-mail od reálného já hráče Agila, který obsahuje fotku s uvězněnou Asunou v nějaké hře.

 

1x16 – „Land of the Fairies"

Kazuto navštíví Agila a promluví si o oné fotce. Podle jeho informací pochází ze hry Alfheim Online (ALO), který je nástupcem a, jak se později ukáže, i kopií SAO. Ve hře se hraje za víly s možností létat. Kirito po přihlášení zjišťuje, že mu zůstaly dovednosti a statistiky ze SAO a zmizely mu předměty. Až na jeden – Yuiino srdce. Po otevření se z Yui stává Navigation Pixie, druh kapesní navigace, a společně chtějí najít maminku – Asunu. Kirito na konci epizody pomůže jedné dívce, kterou naháněli lupiči a opět je ve svém živlu.

 

1x17 – „Captive Queen"

Po záchraně se dívka představí jako Leafa a naučí Kirita létat bez ručního ovladače. Slíbí mu také drink, u kterého si chtějí popovídat o hře. Cílem hry je dostat se na vrchol Yggdrasilu (kde je uvězněna Asuna). S křídly se však může letět maximálně deset minut a není tak možné dostat se až na vrchol. Proto se musí splnit určitý úkol, který hráče zavede ke králi elfů Oberonovi. Tam projde hráč transformací a bude moci létat kamkoliv a jakkoliv dlouho. Po rozmluvě Leafa slíbí, že Kiritovi na jeho cestě pomůže. Když se ze hry odhlásí, probudí se v posteli jako Suguha a je okouzlená Kiritem. V kleci na vrcholu Yggdrasilu navštíví Asunu Oberon, muž, který si ji v reálném životě bude brzy brát. Asuna je vězněna, za žádných okolností se nechce podvolit a prosí v duchu Kirita, aby pro ni přišel.

 

1x18 – „To the World Tree"

Suguha uvažuje nad tím, proč začala s virtuálním hraním. Chtěla poznat svět, který její bratr tak miluje. Při cestě do školy potká Shin'ichiho, se kterým hraje ALO, má tam postavu Recona. Leafa se rozhodne odejít s Kiritem, ale její skupina je proti, bere to za zradu. Leafa a Kirito se střídavě odhlašují, aby vyřídili pár věcí v reálném životě. Zatím nezjistili, že se vlastně znají. Mezitím se Asuna dozvídá novinky od Oberona, mimo jiné i to, že je Kirito naživu, navštívil ji v nemocnici a ví, že si ji chce Sugou vzít. Také zjistí kód k odemčení klece, ve které je vězněná.

 

1x19 – „The Lugru Corridor"

Při cestě tunelem dostane Leafa zprávu od Recona, že je sledují Salamandeři. Postaví se jim a společnými silami je zabijí, až na jednoho. Z toho získají informace o tom, kdo je najal a také to, že se mnoho hráčů slétává k Yggdrasilu. Možná to má něco společného s příkazy seshora. V realitě volá Recon Suguze s tím, že Salamandeři se chystají zabít vůdce rasy Sylphů, které jsou oni součástí, což znamená pro Salamandery obrovské herní výhody. Ke konci epizody se Kirito přidává k této výpravě.

 

1x20 – „General of the Blazing Flame"

Kirito s Leafou míří na místo setkání dvou ras, aby zabránili útoku Salamanderů. Kirito s pomocí svých nových i starých schopností porazí velitele a následně se dohodne mír. Dočasný, přesto mír. Po vítězném boji se na Kirita začnou lepit jak velitelka Sylphů (Sakuya), tak i velitelka Cait Silthů (Alicia). Leafa vše zastaví, protože na Kiritovi jí záleží. Poté se společně domluví, že vyrazí k Yggdrasilu. Kirito poskytne oběma rasám dostatečné množství peněz na výbavy pro hráče a jsou dohodnuti, že co nejdříve vyrazí. Na konci epizody Asuna použije zjištěný kód na otevření klece a utíká se slovy o Kiritovi.

 

1x21 – „The Truth of Alfheim"

Kirito s Leafou dorazí do hlavního města, kde se ovšem odhlásí, kvůli údržbě serveru. Proto chtějí využít nějaký čas v reálném životě. Kazuto chce jít do nemocnice za Asunou, Suguha se nabídne, že ho doprovodí. Asuna se mezitím ve hře dostane do laboratoře, kde vidí plno mozků, které jsou zkoumány vědci. Také uvidí velkou konzoli s ovládací kartou, která bude nejspíš ovládáním celé hry. Když ji chytí dva vědci, podaří se jí kartu ukrást a odnést si ji s sebou. Vědci ji odvedou znovu do klece. Mezitím je Kazuto se Suguhou u jejího lůžka a Suguha přemýšlí, zda jsou její touhy spojené s Kazutem na místě. Když jsou opět ve hře, dorazí k Yggdrasilu, kde Yui vykřikne, že zachytila signál od maminky. Kirito neváhá a okamžitě vyráží k vrcholu stromu.

 

1x22 – „Grand Quest"

Kirita zastaví ochranná bariéra, která byla vybudována administrátory, aby hráči nevyužívali chyb ve hře. Asuna nahoře ovšem uslyší Yuiin hlas a hodí dolů přihlašovací kartu k ovládací konzoli. Kirito se loučí s Leafou, dál už prý musí sám. Vyrazí k bráně Yggdrasilu, přes kterou se také dá dostat nahoru. Se vzpomínkami na to, jak mu bylo s Asunou nádherně, se probíjí přes jednoho protivníka k druhému, porazí jich desítky, ale obrana ho převyšuje svým vysokým počtem. Kirito zemře, ale o chvíli později dostane jeho tělo do bezpečí Leafa a oživí ho. Kirito se poprvé zmíní o tom, že dívka, kterou musí vidět, je Asuna. Leafě dojde, že Kirito je její bratr, což si on uvědomí o pár okamžiků později. V reálném životě Suguha pláče, vyříkává se ze svých citů ke Kazutovi/Kiritovi a oba zůstávají odloučeni.

 

1x23 – „Bonds"

Kazuto se rozhodne, že se Suguhou se pokusí usmířit v ALO. Tam ji jako Leafu zdrží Recon, který se dostal ze zajetí Salamanderů a přišel jí pomoct, protože mu na ní velice záleží. Společně s Kiritem se vydají zlomit obranu za bránou do Yggdrasilu, Leafa léčí, Kirito bojuje, Recon spáchá sebevraždný magický útok a zabije mnoho nepřátel. Když se vše zdá být marné, dorazí slibované posily; bojovníci z ras Sylphů a Cait Silthů. Společnými silami se jim podaří dostat Kirita za obrannou linii a následně velí ústup. Úkol byl splněn. Yui nahoře zjistí, že hráčům nikdy nemělo být umožněno touto cestou jít, avšak podaří se jí otevřít portál kartou, kterou hodila Asuna dolů ze svého vězení.

 

1x24 – „Gilded Hero"

Yui pomůže Kiritovi nalézt cestu ke kleci s Asunou a konečně se opět shledávají. Oberon ale nechce připustit, aby to bylo tak snadné. Jeho ovládání lidské mysli je už skoro hotové a nadále bude chtít své hráče jako loutky. Jelikož je administrátorem, ovládne hru, přinutí Yui zmizet, Asunu sváže řetězy a Kirita paralyzuje a probodne mečem, přičemž, aby opravdu cítil bolest, změní nastavení vnímání bolesti. Hodlá si s Asunou užít nejprve ve hře, poté v reálném světě. Kiritovi pomůže Kayabovo vědomí uvězněné ve hře, zruší Oberonovy schopnosti a Kiritovi dá administrátorskou pravomoc. Kirito porazí Oberona a zachrání Asunu, kterou poté rychle odhlásí, aby se mohla konečně probudit. Kayaba ale ještě neskončil, záchrana Asuny nebyla zadarmo. Kiritovi dá Jádro světa, které může použít, když se mu bude chtít. Kirito se ujistí, že je Yui v pořádku a probouzí se také. V reálném životě už na něj čeká strachující se Suguha a Kazuto ve sněhové vánici vyráží za Asunou.

 

1x25 – „The World Seed"

Když Kazuto dorazí k nemocnici, venku čeká schovaný Sugou. Nožem poraní Kazuta a chystá se jej zabít, ale zřejmě mu ALO způsobilo nějaké trvalé poškození mozku. Kazuto dlouho váhá s jeho zabitím, před očima mu běží to, jak ubližoval Asuně. Nakonec se nepodvolí chladkokrevné pomstě a nůž upustí. Navštíví Asunu, která už sedí na posteli s úsměvem na tváři. Sugou je odsouzen, stejně tak jeho společnost a s MMORPG na virtuální úrovni to nevypadá dobře. Kazuto, Asuna a ostatní hráči SAO dostanou možnost zařadit se do společnosti v nově vybudované škole, kde se setkají se starými známými. Jednoho dne se koná sešlost v Agilově baru a všichni očekávají Kazuta jako jejich zachránce. Všichni se skvěle baví, jen Suguha se nedokáže příliš dobře zařadit. Kazuto se dozví od Agila, že program Jádro už využívá velké množství lidí, každý si nyní může vytvořit svůj vlastní fantasy svět. Na konci epizody Leafa létá sama po Alfheimu. Kirito jí ukáže takřka neomezené možnosti a spolu s Asunou, Yui, Kleinem, Agilem a dalšími hráči letí konečně pokořit Sword Art Online.