Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Dokumentární
  • Pohádka

Recenze (97)

plakát

Agui Kkot (2020) (seriál) 

Velmi slušný seriál. Moment odhalení se zbytečně neprotahoval a už v 7. díle člověk věděl, na čem je. Výkony hlavní dvojice, později dvojice + komplice, byly nadprůměrné. Moon Chae-Won to zmatení a beznaděj zahrála velmi dobře, její emoce na diváka doslova dechly i skrze obrazovku. Lee Joon-Gi si drží svou kvalitu, a i role uměleckého kováře s VELKÝM TAJEMSTVÍM mu nedělala problém. Pravda je, že se pro tyhle role vážně hodí. Třetí postavou, bez které by to prostě nebylo ono, je postava komplice. Byl ztvárněn tak nechutně, až to  bylo vlastně dokonalé. Kdykoliv se usmál, tak mi šel mráz po zádech. Kdybych bydlela v sousedství s člověkem, který by mluvil tak jako on – tak šíleně táhle, a ještě k tomu vždycky tak děsivě vykulil oči – tak se stěhuju do jiného města, kraje a pro jistotu i do jiné země. Na základě toho všeho bych dala plný počet hvězdiček ani bych nemrkla. Ale je tady jedna věc, kterou vážně musím vytknout ať se mi to líbí nebo ne – a to je poslední díl. Protože ten všechno zazdil. Doslova. Na mě osobně to působilo tak, že tvůrci udělali seriál na 15 dílů a pak najednou zjistili, že nemají nic do toho 16. Je to vážně škoda, ale i tak se jedná o velmi kvalitní výtvor, který si zaslouží, aby se na něj podívalo hodně lidí.

plakát

Andělovo milostné vzplanutí (2019) (seriál) 

Dlouho ve mně K-drama nevyvolávala tak silný pocit melancholie a potřeby vlézt si pod peřinu s čajem jako právě takhle. O to víc, když začala hrát píseň Pray. Líbilo se mi to, protože to bylo klidné… a jiné? Jo, to je to slovo. Bylo to jiné. Představiteli Kim Dana přeju, aby se z něho stal herec s velkým H. Jeho hlas byl pro mě překvapením a jeho nadání pro roztomilý kukuč, prostě radost slyšet a pohledět.

plakát

Až tam nezbyl žádný (2015) (seriál) 

Ani jsem nepostřehla, že uběhly tři hodiny a já tak za jeden den dokoukala jednu z mnoha adaptací knih Agathy Christie. Příběh jsem znala, ale jen jako název, ne jeho děj. A jsem ráda, že jsem byla s obsahem obeznámena právě touto minisérií. Hercům jsem jejich výkony věřila a konec jsem rozhodně nečekala. Hudba byla... decentní? Je to to správné slovo? Gradovala, kdy měla, když nebyla zapotřebí, nezazněla. A herecké obsazení? Něco úžasného pro člověka, který je anglofil. Kdybych mohla dát víc hvězdiček než pět, udělala bych to!

plakát

Barokní srdce Evropy (2020) (seriál) 

Pan Petr Krejčí je nadmíru šikovný a schopný režisér a scénárista. Klobouk dolů, nádherný seriál.

plakát

Bezva zuby na zásnuby (2022) (TV film) 

Jsem spokojená – zasmála jsem se, řekla si, že je to ze života, a dopadlo to dobře. Co víc si v neděli večer přát.

plakát

Bondaero malhara (2020) (seriál) 

Očekávala jsem vlnu napětí, která bude každým dílem stoupat. Vlna přišla, ale ne tak silná, jak jsem čekala. Příběh člověka bezesporu pohltí. Několikrát jsem zjistila, že už jsem vlastně na konci dílu a jediné co jsem dělala bylo zažrané koukání s vykulenýma očima na to, jak Oh Hyun-Jae v jedné ze svých černých bund stíhá sériového vraha. Bylo to fajn osvěžení po všech těch kdramách, kde musí mít příběh i slušný kostýmový a elektronický arzenál, jinak by diváka nezaujal (nóbl oblečení, sportovní auta, nejnovější hodinky, které vám zváží snad i kolik máte dát mouky do koláče). U Tell Me What You Saw se prostě jedná o čistokrevnou akční thrillerovou smršť. Pravda je, že jsem si u posledních dvou dílů říkala, proč už proboha něco neudělají, aby jim znovu neutekl. Ale když si na to teď vzpomenu zpětně, tak to bylo pochopitelné. Ta zášť, vztek a touha po odplatě potřebovala ven a projevilo se to takhle. A když splnili to, co měli, tak se ztratili jako chůva Nanny McPhee. Instrumentální hudba nerušila. Párkrát jsem si ani nevšimla, že tam nějaká hraje. Nejde o žádný dechberoucí soundtrack, včetně toho zpívaného, ale plní svou úlohu. Rozhodně doporučuji všem, kteří mají rádi detektivky s pořádnou zápletkou.

plakát

Božská Florence (2016) 

Jak už se tu psalo - film je spíš průměrný, ale dobrý! Ovšem ráda bych vyzdvihla výkon Simona Helberga co by "křehkého" pianisty. Byl opravdu báječný.

plakát

Camelot (2011) (seriál) 

Nebaví mě to. Chtěla jsem se na tenhle Irsko-Americko-Anglicko-Kanadský počin kouknout pro srovnání se seriálem Merlin, do kterého jsem se naprosto zamilovala. Co se dá dělat, prostě se to nepovedlo. Dialogy stojí za starou bačkoru, Artuš se mi nelíbí, nelíbí se mi vlastně nikdo kromě jeho bratra. Merlin má sice chytré řeči, ale nezachrání to. No, myslím že dvě hvězdičky jsou dost a možná že i příliš.

plakát

Cemetery Junction (2010) 

Film jako dělaný do nedělního pochmurného počasí. Je příjemný, místy vtipný. Chtěla jsem dát jen tři hvězdičky, ale za taneční číslo Toma Hughese dávám čtyři!