Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Iron Sky (2012) 

Tak jsem to konečně viděl a naprosto mě to dostalo! Tolik nekorektního satirického humoru (vypatlaná americká prezidentka pronášející nacistický projev) a nečekaných odkazů jsem už dlouho neviděl. Má to sice svoje nedostatky, hlavně v poslední třetině ale já se i tak bavil skvěle.

plakát

Avengers (2012) 

Jednoznačně jeden z nejlepších nejen komiksových filmů posledních let. Celou dobu jsem sledoval plátno doslova s otevřenou pusou a nechal se pohltit Whedonovou nádhernou exhibicí, která jen potvrdila správnost jeho volby do pozice režiséra a scénáristy. Nikdo jiný by nedokázal Avengers zvládnout s takovou lehkostí a zároveň jasným tahem na branku, chemie mezi jednotlivými hrdiny je více než nakažlivá a v některých okamžicích mi to připomnělo nejlepší chvíle s Buffy. Je až neuvěřitelné jak rychle mi to celá uteklo a moc bych si přál, aby tady už byl další díl.

plakát

Hunger Games (2012) 

Po příchodu s kina jsem cítil doslova nadšení a hrozně bych to chtěl vidět ještě jednou. Snad všechno co se ve filmu odehrálo, bylo neuvěřitelně silné a po všech stránkách podařené, herci odvedli všichni kvalitní výkon a nikdo mi tam nějak výrazně nevadil, ale největší pochvalu si jednoznačně zaslouží Jennifer Lawrence, ta bylo jedním slovem dokonalá! Metafory k současné době obsažené ve filmu jsou podle mě velice výstižné a skutečně mrazivé, když se kolem sebe podívám, nedivil bych se, kdyby to jednou s naší civilizací dopadlo podobně nebo klidně ještě daleko hůře. Jediné co bych změnil, byla roztřesená kamera v některých akčních scénách ale jinak nic. Už teď se moc těším na druhý díl a v nejbližší době si rozhodně přečtu i knižní předlohu.

plakát

Velmi nebezpečné známosti (1999) 

Ano přiznávám, miluju Sarah Michelle Gellar a jako pořádnou mrchu Kathryn snad ještě o něco více než jako Buffy, přemožitelku upírů, ta role jí totiž neskutečně sedla. Celkově se mi tento film velice líbí a vždy když mám možnost tak si ho rozhodně nenechám ujít.

plakát

Serenity (2005) 

Joss Whedon je (stejnně jako Nathan Fillion) jednoduše boží! Je snad potřeba ještě něco více dodávat?

plakát

Buffy, přemožitelka upírů (1997) (seriál) 

Tento seriál je dokonalou ukázkou toho jak má vypadat nezapomenutelné kompletně propracované dílo které se od prvního do posledního dílů neustále vyvíjí a posouvá do neskutečných, až nedostižných výšin televizní tvorby o čemž si může většina jiných seriálů nechat jen zdát. Samotná Buffy je jedna s nejlépe napsaných ale i zahraných seriálových postav, její charakter je neopakovatelnou ukázkou originality a talentu jak autora celého seriálu Josse Whedona, tak její představitelky Sarah Michelle Gellar, ale naprostý vrchol co se postav týká, přichází až s postavou Spikea, celkově se dá říct, že až od druhé série se to celé pořádně rozjede a to hlavně právě díky příchodu cynického peroxidového upíra v geniálním podání Jamese Marsterse, to jak se s krvelačného vraždícího padoucha postupně stane sice kladný ale stále dostatečně zábavný a neuvěřitelně hláškující hrdina je něco co si pokaždé skutečně užívám podobně stejně jako postupný posun celého seriálu od teenagerského příběhu o dospívání až po doslova hrdinský epos.

plakát

Vetřelec (1979) 

Jeden z nejlepších sci-fi filmu co v tom to žánru vzniknul, jeho neopakovatelná atmosféra a celé pochmurné zpracování je natolik silné, že mě dokáže, pokaždé když si najdu na tento film čas pohltit a tak se vždy nechám unášet strhujícím dějem, kde se posádka vesmírné lodi Nostromo musí vypořádat s tím nejvražednějším šmejdem s vesmíru, že je to souboj dosti nerovný netřeba připomínat. Vetřelec snad ve všem funguje dokonale a ani po tolika letech od svého vzniku neztratil nic ze své jedinečnosti, ať už se jedná o režii Ridleyho Scota nebo dokonalí výkon Sigourney Weaver, více snad není potřeba dodávat.

plakát

Pán prstenů: Návrat krále (2003) 

Strhující epické finále Tolkienovské trilogie je dokonalím završením celého příběhu o prstenu moci, Středozemi a jejích hrdinech, Frodovi a jeho poslání stejně tak jako válka sil dobra proti silám zla. Peter Jackson dokázal vtisknout život něčemu, co bylo dlouhá léta považované za nesfilmovatelné, vytvořil jedinečné filmové dílo kterési i přes jisté odlišnosti od knižní předlohy dokázalo získat zaslouženě zástupy nadšených fanoušků. Najdou se jistě i takový, co budou mýt kdejaké námitky a řada věcí, co byli změněny nebo úplně s knihy vypuštěny, pro ně bude nepřekonatelný a neodpustitelný problém (také jsem se nejdříve hodně rozhněval, když jsem se dozvěděl, že ve filmu nebude vymítání kraje) za který budou Jacksona odsuzovat, ale upřímně nejde se zavděčit všem a je potřeba si uvědomit, že kdyby tam mělo být všechno tak by to celé muselo trvat ještě o pár hodin déle a ne jen necelé tři a půl hodiny. Já osobně jsme mnohem raději, že Pán prstenů je celkově autorsky osobitější a nebojí se radikálních kroků a to v zájmu diváka, což je o hodně lepší než kdyby došlo jen k otrockému převodu knihy na plátna kin tak jako například u Harryho Pottera (a to mám rád i filmy s této ságy) to právě dělá s celé trilogie nezapomenutelné dílo plné velkolepých bitev ale i silných lidských příběhů, které se ve třetím díle všechny uzavírají a to tím nejlepším možným způsobem.