Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (3)

plakát

David Attenborough: Život na naší planetě (2020) 

Neplačte, sami jste si to zavinili! ... aneb jelikož nemá smysl plakat nad rozlitým mlékem, jsem ráda, že tento film ukazuje nadějeplnou cestu a budí bojovného ducha, než aby pouze deptal. Doufám, že se tento dokument stane jednou povinnou látkou všechny pro školáky, s opakováním v každém ročníku.

plakát

Než jsem tě poznala (2016) 

Herci pěkní, výprava krásná, kostýmy barevné....za to dvě hvězdičky. Příběh ovšem úplně stupidní. Mám ráda romantické filmy... nicméně toto bylo v kině na odchod. Vtípky trapné až na půdu, jediná scéna, která nesršela umělostí, byla srážka dvou kohoutů na jednom smetišti na narozeninové oslavě Louise. Celý příběh byl jednoduše příšerně vyleštěný, měl mě varovat už ten plakát. Málokterý plakát tak dokonale vystihuje celý film.

plakát

Antonia (2015) 

Působivá je hudba i vizuál, především záběry hor, avšak kdykoliv má film potenciál nabrat na obrátkách, je tato naděje s pečlivostí utnuta. Dobře je v něm zachyceno zoufalství tehdejší konvencím se vymykající ženy, která nenachází štěstí v lásce a nenaplňuje tak ani představy svého okolí. Antonia je takový rozervaný Mácha v sukních, nadto velmi labilní a se sebevražednými sklony. Ale podobných příběhů už bylo ztvárněno spoustu a to i mnohem lépe. Některé scény jsou povedené, např. výbuch spontánní radosti z hudby, ale film je dvakrát delší, než by zasloužil.