Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Romantický
  • Dobrodružný

Recenze (38)

plakát

Prezidentka (2022) 

Film vznikl zřejmě v rámci prezidentské kampaně paní kandidátky Danuše Nerudové, ostatně i zde v popisu filmu je zmíněno, že představitelka hlavní role Aňa Geislerová, se touto dámou pro natáčení filmu inspirovala. Úvodní scéna, kdy Geislerová své dceři svěřuje proč se na tuto funkci rozhodla kandidovat, je k nepřežití a opravdu velice úsměvná, ale jaksi trapně za herce a celý tvůrčí tým mi bylo až do konce. Celý film je tak naivní a nemožný a říkáte si celo dobu, proč vůbec něco takového vzniklo a na jak velký úplatek museli herci kývnout, aby se vůbec propůjčili takovému kýči. Ty dialogy! Ale film je natočený na krásných načančaných místech kolem Karlova mostu a hlavně s našimi asi nejlepšími současnými herci v hlavní roli - Geislerová a Vetchý,...že jsem kupodivu vydržela dokoukat toto veledílo až do konce. Herci, i ty ve vedlejších rolích, jsou přirození a milí, hezky se na ně kouká a celé je to nakonec takové milé (a dokonce jakoby vtipné hlášky od Vetchého i občas vyznívají celkem legračně...). A ještě tu zazní státní hymna a kamera jednou i zabere portrét Václava Havla. Zkrátka nechybí láska, včetně lásky k demokracii a státu, přátelství a naděje! Za prezidentku budu rozhodně volit Aňu Geislerovou!

plakát

Sněhurka a sedm trpaslíků (1937) 

Dle mého názoru nejkrásnější a nejkouzelnější Disneyovka! Líbezná Sněhurka a roztomilí, legrační trpaslíci s dobrým srdcem a smyslem pro humor. Kouzelné v každém detailu...třeba jak zvířátka pomáhají uklízet trpasličí domeček,... ale každá scéna má své kouzlo a je zábavná a hravá... A český dabing je klasicky skvělý, jestli se nepletu tak úvodní komentář namluvil Karel Höger! Nádhera!:-)

plakát

Stmívání (2008) 

Film má své kouzlo a atmosféru, ale ostatní díly jsou směšné.

plakát

I Am Bolt (2016) 

Ve filmu jsou působivě sestříhané Boltovy vítězné momenty z Olympiád a dalších závodů. To člověka až mrazí a říká si, že ten Bolt je prostě fenomenální a živoucí legenda. Dokument tak ukazuje Bolta především jako jedinečného sportovce a celosvětového miláčka. Těšila jsem se ale že se o něm dozvím něco víc. Jaký je jako člověk, jaké jsou jeho slabé stránky a zájmy...určitě nějaké má a nežije přeci jen sportem. Co teprve nějaká ženská! Z dokumentu působí trochu jen jako stroj na vítězství, který kromě trénování a slavení doma na Jamajce, nic jiného nedělá. V dokumentu vystupují dále i jeho rodiče a přátele, ale dohromady se o nich a prostředí ve kterém vyrůstal nedovíme skoro nic. Zajímavá je postava Boltova kouče, ale ten ve výsledku také nedostane příliš velký prostor a v dokumentu má nakonec jen pár záběrů se stopkami v ruce. Zrovna jeho názor na Bolta by mě zajímal, ten by se mohl rozmluvit, kdyby se ho někdo dobře zeptal. Mohl by prozradit něco z tajemství toho jejich neuvěřitelného úspěchu! Celý dokument je bohužel jen takový sestřih Boltových vítězství, běžeckých úrazů a jeho sympatického úsměvu. Je ale pravda, že Bolt je takový sympaťák a je tak přirozený, že i těch 160 minut uběhne docela rychle. O Boltovi se ale nedovíme opravdu nic nového. Je to škoda. Možná je na takový dokument ještě brzo a jednou třeba Bolt natočí o sobě něco sám, co bude stát zato. Na to si tedy počkám!:-) souhlas s komentarem: Tomas_313 ***

plakát

Dítě Bridget Jonesové (2016) 

Po celou dobu filmu jsem si říkala, jak všichni herci neuvěřitelně zestárli a dostala jsem z toho trochu depresi...ale hlavně, že to dobře dopadlo!

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Pět hvězdiček pro Elišku Balzerovou za sexappeal, charisma a energii. Čtyři hvězdičky za hravou hudbu a tři pro Jiřího Macháčka za proslov u táboráku "já jsem pan všeuměl"...:-) Na české poměry povedená romantická komedie.

plakát

Holy Motors (2012) odpad!

Film jako zlý sen...brrrr!

plakát

Lov lososů v Jemenu (2011) 

Krásně absurdní pohádka, ve které má hlavní hrdina Alfred za úkol, věřte nevěřte, vybudovat řeku pro lososy v Jemenu! To si totiž usmyslel místní šejk, aby ty lososy mohl lovit...Stojí to sice pár miliard, ale vášeň je vášeň. Tak rozjede velkolepý projekt, který ve svůj prospěch využije dokonce i britská vláda...Hlavně je tu ale taky love story, Alfred má totiž překvapivě za asistentku krásnou vědkyni a odbornici přes ryby, Emily Blunt (ta navíc čistě náhodou mluví plynně arabsky)...No a jak to celé dopadne? Dobře! Lososi navzdory fyzikálním zákonům začnou na poslední chvíli v jemenských řekách plavat tím správným směrem, Alfred pro Emily opustí manželku a dokonce i marnivý šejk, přestože má zvláštní lososí zálibičku, ukáže, že má hlavně dobré srdce. K neuvěření, to tu ještě nebylo:-)