Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Krimi
  • Mysteriózní

Recenze (4)

plakát

Žáby bez jazyka (2020) 

Absolutně nedoceněný film. I když, pravda, pro náročnější publikum. Velmi originálním způsobem zpracovává těžké téma, které by jinak snadno sklouzlo ke klišé. Něco mezi filmem Lola běží o život, filmy Československé nové vlny a pohádkou O kohoutkovi a slepičce.

plakát

La tribu (2018) 

Oddychová komedie plná klišé, která však neztrácí svižné tempo. V hlavní roli dvě hvězdy současného španělského filmu.

plakát

The Glass Menagerie (1950) 

Kvalitní a poměrně věrná adaptace Tennesseho hry. Oproti předoze se liší pořadím jednotlivých scén a pak především daleko optimističtějším koncem.

plakát

Noční zvířata (2016) 

Postavy sledujeme ve dvou liniích: jedné reálné a druhé fiktivní. Obě linie se navzájem zrcadlí. Fiktivní linii napsal Edward do svého románu, který teď čte jeho bývalá žena Susan a při tom si uvědomuje, jak moc mu kdysi ublížila, když se s ním rozešla. To jsou informace, které se dozvíme od distributora ještě před shlédnutím snímku. To je dobře, protože to jsou informace, které nás navnadí se na snímek podívat. Problém je ten, že během filmu se toho nedozvíme o moc víc. Dvě nezajímavé dějové linky plné klišé a postrádající jakékoli zvraty - předvídatelné od začátku až do konce. Možná by fungovalo jako patnáctiminutový snímek.