Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (563)

plakát

Ad Astra (2019) 

Ad Astra je divácky opravdu o něco těžším kouskem. Je proto celkem pochopitelné, že se pohybuje s hodnocením dost nízko (oproti třeba Rambovi, který přes svou jednoduchost jde trochu více na ruku). Až po přílet na Mars se přitom umně podbízí zajímavými scénami ve vesmíru a vykreslováním světa, který v budoucnosti funguje. Díky tomu dokáže vložit do děje vnitřní monology postavy, vizuálně působivé přestřelky na Měsíci, nebo scénu s opicemi. Možná by to mohlo působit trochu jako sázka na nejistotu nebo fakt, že tvůrci vlastně neví, co chtějí točit. Ale mně to všechno do sebe krásně zapadalo a minimálně 60%-70% snímku je naprosto dokonalých. Potom však přijde prapodivný přesun do poslední rakety a neuspokojivý závěr, kde se úplně nepodařilo ukočírovat hlavní myšlenku. Ta skepse, která pramení z víry, že ve vesmíru je/není nějaký další život je ale skvělá. Navíc je docela pěkně vykreslen psychologický profil jak Roye (Brad Pitt), tak jeho otce (Tommy Lee Jones) - ten možná žije, a možná ne. Každopádně dává pochopit motivacím a je dobře napsaný. Škoda, že se to nepovedlo v závěru ukočírovat více.

plakát

After: Pouto (2022) 

Varování: Tohle je film pouze pro silné povahy. Zcela upřímně. Já proti Afteru v zásadě nic nemám... Jednička neurazí - je pro cílovku vlastně relativně v pohodě. Dvojka? Někomu dojde, že točí ptákovinu pro puberťáky, nasype tam více humoru a člověk se překvapivě docela baví (hlášky a všudypřítomné bizárky z toho dělají možná nejlepší díl série). #TrevorNaHrad. Ale pak... Pak přijde trojka a všechno se totálně podělá... Trojka je totiž náhodnou kompilací PG-13 sexu. Nic víc, nic míň. Teda... Na konci je ještě jedno strašně dramatické "tajemství". *Vložte náhodný zvuk vzrušení.* A tím se dostáváme ke čtyřce! Postavy si konečně uvědomí, že spolu až moc spí (čímž doteď řešily všechny své problémy), takže spolu tentokrát nespí skoro vůbec. Občas se objeví nějaké to drámo, a když už se radujete, že tahle "geniální série" konečně končí, přijde to nejlepší. Obraz se zamihotá a objeví se ta tři kouzelná slova: "TO BE CONTINUED". Peklo je skutečné. Peklo nekončí. HARDIN will return.

plakát

After: Tajemství (2021) 

Já vím, že bych na to neměl čumět, ale nemůžu si prostě pomoct. Jsem totálně ujetý na bizáry a včera jsem se rozhodl, že si sbírku „dokonalých filmových zážitků" rozšířím i o After. Jednička, kterou jsem si dal cvičně ráno, plní přesně to, co by od ní člověk čekal. Je to sice teen romance s hloupoučkým dějem, ale hlavní dvojka je fajn, chemie tam nějaká je a přitom to není tak tupé, jak by člověk od fanfikce z Wattpadu čekal (vyškrábe se i na 3 hvězdičky). Ale tohle bylo jako co? Přehlídka dramat, jejichž děj by se vlezl do 20 minut. Kupříkladu Hardin s Tess se úspěšně pohádají a usmíří s vidinou něžných doteků a zaslouženého sexu rovnou 3x. Zcela rozumím tomu, co se cílovce líbilo na jedničce, ale tohle jde totálně mimo všechny hranice dobrého vkusu. Vzhledem k ratingu jsou i sexuální scény řádně vykastrované (aby na to mohly i desetileté holky), a nebýt závěrečného plot-twistu, byl by ten film obsahově úplně o ničem. Ředíme, ředíme, a takhle to dopadá. Díky bohu, že jsem to aspoň neviděl v dabingu. Ten už bych nerozdýchal ani náhodou. Slyšel jsem ukázku a stačilo...

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. - Série 3 (2015) (série) 

Kvalita díl od dílů stoupá a 1. Série, která se mi v době kdy vycházela hodně líbila. Nyní připomíná pohádku. Hive je kvalitní záporák a je fajn, že je v seriálu, protože může být jeho postava dobře využita a vykreslena. U seriálu mrzí jen ignorace ze strany filmů. Nezbývá , než jen doufat, že na tom třeba u Infinity War trochu zapracují a již dopředu si domluví, jak se bude seriál v návaznosti na filmy vyvíjet.

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. - Série 4 (2016) (série) 

Agenti od poloviny první série prostě válí. Na začátku nám dodali skvělého Ghost Ridera (ano, opravdu je mnohem lepší, než ten Cageův) a rozjeli dějovou linku s umělou inteligencí (ta byla v první části slabší), kterou perfektně doplňovaly hrátky s temnou silou Darkholdu. K mému zklamání však po osmé epizodě GR zmizel a série pokračovala pouze s linkou Aidy. Z počátku to vypadalo, jako špatné rozhodnutí - zvláště pak, když se na scéně objevila Konstrukce, která výrazně připomínala Matrix. Nicméně opak byl pravdou. Tvůrci zkonstruovali úžasný svět plný rozporů a emocí (ovlivnění Fitze, emoce vyvolané u Mace a Macka) a všechno perfektně fungovalo. Závěrečná epizoda mohla být vybroušenější, ale ve výsledku jsme dostali skvělou sérii...

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. - Tým (2016) (epizoda) 

Velmi povedený a hlavně zlomový díl. Jak tohle skončí, toť otázka... Ale vyvíjí se to neuvěřitelně zajímavě a za mě je to jeden z nejlepších dílů této série.

plakát

Agora (2009) 

Jako historické drama byla Agora udělána skvěle. Náboženské nepokoje skvěle provedené, ale místy jsem se trochu nudil (to je ta hvězdička dolů). Ale jinak Rachel byla v roli Hypatie skvělá jen měla trochu horší a smutnější konec (což se u historického drama dalo čekat). Film bych si nebýt těch občasných nudných pasáží asi hodně užil. Takže jestli máte rádi historické filmy, a k tomu ještě dramata, film vřele doporučuju.

plakát

Aladin (2019) 

Z Aladina se nakonec vyklubalo pohodové dobrodružství pod taktovkou Guye Ritchieho. Z obsazení Massouda jsem sice moc nadšený nebyl, ale ve finále dokáži pochopit, co tvůrce k jeho angažování vedlo. Největší slabinou filmu je tak mdlý Jafar, který není oproti předloze vůbec děsivý a představuje spíše nenažraného státníka (za což může z velké části Kenzari, a trochu také scénář). Je to škoda, protože kdykoliv se má člověk bát o postavy a atmosféra má zhoustnout, nemá to ten správný drive. Z toho také vyplývá, že finále nefunguje tak dobře jako v animáku a je až přespříliš natahované. Honičky jsou ale fajn, Smith překvapivě v pohodě a muzikál z toho jde cítit na sto honů (v případě Jasmíny je ho ale zbytečně moc a nepatřičně se s ním rozmělňuje děj). Uvítal bych, kdyby to bylo ještě více ulítlé, ale z kina odcházím spokojený.

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Je příjemné vidět, když někdo uchopí téma s láskou a věnuje filmu to nejlepší, co v něm je. Když se na Alitu podíváte, určitě pochopíte, jak snadno se dalo sklouznout k průměrnosti Ghost in the Shell, nebo papundeklových kulis Mortal Engines. Nicméně Rodriguez spolu s Cameronem pojali představení zbrusu nového světa, a hlavně hrdinky tak nejlépe, jak jen mohli. I přes to, že mi Rosa Salazar z určitých důvodů od dob Labyrintu lehce vadí, tady se předvedla v mnohem lepším světle. Nevím, co je pravdy na tom, že se ve finále ještě o něco zmenšily její oči, ale v globále vypadala dobře a realisticky (samozřejmě má CGI občas rezervy). Stopáž a příběh působí díky dílčím vyvrcholením jednotlivých linek o něco delší, než je, ale pokud vás svět, který se před vámi postupně rozšiřuje baví, jste jen rádi, že se ještě nekončí. Scénář má své rezervy, mezi které patří občas nějaký dialog, nebo „charakterová“ nelogičnost jedné konkrétní scény – nebudu jmenovat. Celkově však jednotlivé komponenty moc dobře fungují dohromady. Od akce, přes samotné pojetí až po hudbu. Pokud bude pokračování v obdobné kvalitě a doladí se navíc některé drobnosti, budu spokojený. Další díl však záleží hlavně na tržbách. Takže uvidíme.

plakát

Ambulance (2022) 

Je to pták! Je to letadlo! Je to... Wtf?! Hanzlík s Bartoškou měli asi volno, a tak se Sanitka vydala brázdit ulice LA. Zdá se to bizarní, ale kdyby tam začala najednou hrát Zagorka, nikdo v sále by se asi nedivil. Člověk totiž celou dobu přemýšlí, jestli je ten film absolutní masterpiece nebo naprostá ztráta soudnosti všech zúčastněných. Já po dlouhém rozjímání dospěl k závěru, že tam bude asi od všeho trochu. To však nemění nic na tom, že v podnapilém stavu to musí být perfektní podívaná, která vás dostane úplně do jiné dimenze. I střízlivého mě to totiž naprosto vyřídilo.